Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
GUIDE: På byen i New York
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Så har du endelig kommet deg til New York. Byen du har sett på film og tv i hvert fall tusen ganger, men som likevel virker utrolig fjernt og eksotisk når man er hjemme i Norge.


Men har man finansene i orden er Det store eplet bare en liten flytur unna, og alle som har vært der kan vel skrive under på at det er et godt sted å være.

Utelivet er et kapittel for seg. Her finnes selvfølgelig noe for enhver smak. Det skulle jo bare mangle, vi snakker jo om smeltedigelen, byen som aldri sover, if you can make it there you`ll make it anywhere, ja, du vet.

Som alt annet i NY er det også dyrt å gå ut. Vi som kommer fra avgiftsbelagte Norge får heldigvis litt mindre hakeslepp enn de andre stakkarene, men vær forbredt på å betale norske priser og vel så det. Fordelen er at når kvelden er slutt kan du bare gå eller ta t-banen hjem. Glem taxi, det er en helt unødvendig utgiftspost! Subwayen går hele døgnet , og den er stort sett helt trygg. Gærningene og moroklumpene som overbefolker Oslo nattestid er et sjeldent fenomen i NY. Gatene er stort sett stille og rolige, og på t-banen er du omringet av slitne klubbere og folk på vei til eller fra jobb. Det er selvfølgelig viktig at du tar hensyn til hvilket nabolag du er i og skal til, og at du ikke går alene. Men det er jo barnelærdom.


Et godt sted å begynne er i området East Village / Lower East Side. Dette er et mer uhøytidelig og ungdommelig alternativ til Soho og West (Greenwich) Village. Her ligger kafeer, barer og små klubber tett i tett. Her er det all slags folk, med en overvekt av unge, passe trendy rockere. På Luna Lounge har de flere band som spiller hver kveld, syv dager i uken, og sjansen for at du vil digge minst et av dem er ganske stor. De større konsertene holdes på Bowery Ballroom, et ypperlig konsertlokale à là Rockefeller i Oslo.

Vil du ut å danse er det best å dra til Chelsea. Det er her de største og beste klubbene er. Her finner du verdensberømte DJs bak decksa, Môet på bordene og mennesker med sans for det søte liv. Felles for mange av disse klubbene er at de spiller house og US garage i de store rommene på gateplan, og at de noe mer intime kjellerlokalene er forbeholdt andre former for dansemusikk.

Centro-Fly er det hotteste klubben i byen fortiden. Her spiller folk som DJ Disciple, Mateo&Matos og Kerri Chandler regelmessig. I kjelleren, som kalles The Pinky, satser de for tiden hardt på UK garage. Hypen har nådd Amerika, et år senere, og de drar selvfølgelig på med den ene stjernen etter den andre. MJ Cole var nylig på besøk og Artful Dodger har fått på et residency her (og det er grunnen til at de avlyste sine opptredener på både Hultsfred og Roskilde, kan jeg informere om!).

Cheetah ligger på samme gate (West 21 Street) og er mest kjent for sin r&b/hip-hop klubb i kjelleren. De spiller riktignok house oppe, men det er nede det skjer! Her er det flossing på høyt nivå (Hennesey-flaska i ene hånda og glasset i andre), og svært tett og jovial stemning. Her finner du rike rappere og folk som later som de er det. Og ikke vær redd for å være hvit, her er alle som oppfører seg ordentlig velkomne!

Disse klubbene er svært profesjonelt drevet, men selv dørvaktene er hyggelige. Det vil koste deg 15-20 dollar å komme inn, men du kan ofte ringe klubbene og komme på gjestelista som gir deg rabatt på inngangen og sparer deg mye tid i kø. Hvis du er jente funker det ofte også å bare gå til den korteste køen og SI at du har ringt¿ Og se opp for mer eller mindre sleske PRs og visittkortene deres. De kan komme godt med.

Den legendariske søndagsklubben Body&Soul på Vinyl i Tribeca er også å anbefale på det varmeste. Å danse og drikke alkoholfritt sammen med pene homser og andre klubbreligiøse til tre av verdens beste DJs (Francois K, Danny Krivit og Joe Claussell), er en aldeles utmerket måte å tilbringe en søndags ettermiddag!

Mesteparten av nattlige sysler som er verdt å få med seg i NY foregår på Manhattan, men det er selvfølgelig masse å gjøre andre steder også, og da særlig i Brooklyn. Et sted som er veldig up-and-coming og vel verdt en utekveld, er området rundt Bedford Avenue i Williamsburg. Dette området blir av mange kalt \"det nye Soho\" fordi mange kunstnere og andre trendige bohemer har flytter hit i mangel på overkommelige boligpriser på Manhattan. Her finner du mange fine butikker, noen gallerier og en rekke hippe barer og restauranter. Menneskene er likevel veldig avslappet, pene og unge. Og rett borti gata, ved siden av søppelplassen, ligger East River og en av byens flotteste usiktsplasser til Manhattan. Anbefales både dag og natt!

Skal du ut i New York er det som regel ingen bønn hvis du ikke har leg på at du er over 21. Dette er de veldig strenge på, og sats på bankkort, førerkort, eller pass. Ikke noe annet. Så må du huske å plukke opp gratisavisa Village Voice, og flyere i butikker og på utesteder. De finnes også i samlet form, Flyers, som i Oslo. Det er også veldig lurt, ja nesten essensielt, å kjøpe . Dette er en ukentlig publikasjon som forteller om stort sett alt som skjer, fra kunst og teater til klubber og konserter, pluss mye mer. Time Out koster ca. 30 kroner og er å få kjøpt på alle newsstands. Så da er det bare å begynne å spare til neste tur...

Lykke til!
Kommentarer fra brukere

Glær sæ! 25/05/2005 - 19:10

Skal til N.Y i sommer! Wheee! Can't wait! Det er litt synd jeg bare er 18, så det her med leg på 21, men men - jeg skal jo så mye annet enn å feste også! Kan nesten ike vente;)

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish