Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Zona Cultura
HIJAB, TVANG ELLER DEMOKRATI
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det stormer rundt debatten om muslimenes hodeplagg om dagen. Det er ganske utrolig at et sjal rundt kvinnelige muslimske hoder skal skape en så stor samfunnsdebatt, men hva ligger egentlig bak? Er dette omstridte plagget et synlig symbol på kvinneundertrykkelse, eller står det for friheten til å ytre sin religion? Bør vi forby hijab på skolene i Norge, eller går vi da direkte imot vårt eget demokrati?

Det heter seg at en kvinne som følger Koranens lover skal bære skaut på hodet for å vise sin hengivenhet til Gud. Etter utallige debattprogram ser det ikke ut til at vi skal få et konkret svar på om dette faktisk er et kriterium i følge Koranen.
Muslimske kvinner fra hele verden har demonstrert for retten til å bære sitt omdiskuterte hodeplagg, og 17. januar ble noen av demonstrantene i Oslo intervjuet på gaten. En ung jente mente bestemt at det var diskriminerende å tvinge henne til å ta av seg skautet. Hun fortalte videre at det var en del av religionen hennes, og at det var viktig at kvinner ikke fremstod som altfor attraktive. –Da vet man ikke hva som kan skje, svarte jenta blygt.
Vi er igjen tilbake til om spørsmålet virkelig dreier seg om friheten til å ytre, eller om det er et diskriminerende påbud laget av fundamentalistiske menn hvis mål er å holde kvinnen nede.

Både skole og krisesentre kan bekrefte at de stadig får inn gråtende jenter, som hater at de har blitt påtvunget å bære hijab. Disse jentene oppfatter hijaben som et direkte tegn på at kvinnen er underlagt mannen, og at det er kvinnens ansvar å ikke friste mannen til seksuelle overtramp.
Det går heller ikke an å se bort i fra at hijaben er en hindring for mange aktiviteter i skolen. Blant annet må alle skoleelever av hygieniske grunner ha på seg badehette i svømmehallen. Ikke alle skoler har kapasitet til å skille gutter og jenter fra hverandre i gymtimene.

Mange vil se på et eventuelt forbud som et langt skritt på vei mot kvinnefrigjøringen, men
vanskelighetene som vil følge et slikt lovforslag, vil være å vite hvor vi skal dra linjene. Skal vi forby hijab, burde vi kanskje også forby barn å bære kors. Skal skautet vekk fra norske skoler burde turbanen følge med.

Derfor spør vi om det er demokratisk riktig å lovpålegge hvordan vi skal kle oss?

Kommentarer fra brukere

En muslimsk jente 22/10/2009 - 17:50

Altså når du er i norge skal du få lov til å gå med hva du vil! Det norske lovverket sier at norge er et DEMOKRATISK land og at det er ytring og religions frihet ! Hvor ble det av når folk skal tvinges til å ta av seg hijaben sin . Nordmenn sier at utlendere og muslimere må tilpasse seg norge , vær så snill aa , når dere nordmenn er i andre land tilpasser dere til de landene ? Nei nettopp derfor skal folk her få ta sine valg . Det er ikke jeg som lagde den norske loven i eidsvoll dere selv lagde den og dere selv prøver å bryte den , Stå opp!

jente 13 :til alle vantro 26/02/2008 - 16:12

for det første så skal jg si dere det finnes ikke en eneste av dere som er nok smarte til å vite hvem som har skapt trynet dems skjønner? hvis dere erter hijab så skal jeg si dere dere erter ikke oss muslimske jenter men dere erter deres skper og all verdens skaper lol kan dere da ikke forstå at vi muslimske (jenter)bruker hijab fordi vi adlyder vår herre=) vi venter på en skikkelig belønning så det er desverre ikke no vits idag at dere sier ta av hijaben eller gå ut av landet det hjelper desverre ikke.dere rasisterer oss muslimer fordi dere vil at vi skal til helvete ned dere nei nå må dere fosrtå det finnes ikke en annen gudom enn allah og mohammed er hans profet!!!

Bjørn-Atle Kabbe 12/02/2008 - 18:00

Hijab er jo selve symbolet på hva Islam står for: Undertrykkelse.

Så det er greit det, så kan de få lov til å underkaste seg.

Bjørn - Atle Kabbe 12/02/2008 - 17:56

Det går ikke ann å ha en saklig diskusjon her, med tanke på hvor mange arrogante,barnsilige og rasistiske mennesker det er her!

Å ha et relgiøst symbol er på en måte helt greit med tanke på relgionsfriheten vi har her i landet, også med tanke på hvor mange som frivillig bruker disse symbolene.

Men det er også mye dumt med dette. Jeg innrømmer ærlig ut at jeg misliker Islam like mye som jeg misliker kristendommen, samt jødedommen. Relgion er en indirekte form for hjernevasking fra fødsel, der man blir lært opp intoleranse og arroganse. De 3 verdensrelgionene(Kristendommen, Islam og jødedommen ) er selve grobunnen til diskriminering av andre som overhodet mener eller synser noe anderledes enn hva de relgiøse skriftene til relgionen har å si.

Fred ut

muslim 04/02/2008 - 01:21

unnskjld meg.dere vite først om koran etter det dere får lov til å skrive om hijab.og de som er norsk potetter og drittunger får ikke lov å skrive om hijab.fordi dere veit ikke selv religion.dere må vite om sin religion og kultur.trenger dere ikke å vite om hijab eller islam .kjønte dere noe.

til norsk mann 21/12/2007 - 21:19

du er sååå doom faktisk i irak såå er det kirker din idiot og kristne også jeg er irakisk jente som er muslim og har så mange irakise venner som er kristne og jeg har vert i irak og sett det så det eneste jeg vil si er skaff dere liiv
og dere sitter bak pcene og skriver bare be gudene att ingen utlendere får vite hvem dere er får da er dere så ferdige..........

PUNJABI boys 04/09/2007 - 19:22

Ei jenter md hijab,digger dere asz. Jeg er helt enig med dere pakizz gurlz.

paki gurlz 04/09/2007 - 19:17

vi bruker ikke hijab, men skal bruke det inshallah. Dere jævla, norske poteter er bare sjalue. chill, chill, just chill. vi skal ikke overta landet deres. Vet dere hvorfor vi kaller dere norske poteter, fordi dere sier noe uten å tenke. Har dere ikke hjerne. Hallo??? dere snakker om religionen vår. Skam ass? Shame on you all. Dere jenter som bruker hijab, stå på. Dere norske gir altid skylda til oss utlendinger. Vi kan være kjempe snille hvis dere r snille mot oss. Så folkenz PEACE!!!

Jentene=) 03/05/2007 - 09:39

Hei. vi har et prosjekt og lurer på hva dere hijab brukere mener om at norske er imot at dere går med det. Hadde vært fint om vi fikk svar;D Vær litt serriøse takk!

T.K 22/04/2007 - 21:36

Profeten (fvh)hadde fått tårer i øynene, hvis han hadde vært i livet. Så uskammet mange har vært. VI er i deres land vær sjenerøse, oppfør dere etter det. Slik at det norske folket forstår at vi vil bare leve i fred og ikke har andre ondsinnetde tanker. For Allahs navn har du tro (iman) vil du forstå. HAr du noe å kommentere/si skriv på en måte som er ikke diskriminerende eller nedverdig gjørende. Det jeg leser her passer ikke inn i en muslims adferd. Tenk å skriv!! we selam

T.K 22/04/2007 - 21:25

Hei sann alle sammen!!
Fikk lyst til å skrive siden det var så mange som hadde skrevet så usaklig.
Leste en del av innleggene antar de fleste er skrevet av 12-17 åringerg og andre enkelte som har skrevet uten å bruke hjernen.

1. For muslimene...ble skuffet av noen utalelser..hvor ble det av profetens sunnah (fred vær over han), har det blitt glemt?? Hva slags ordbruk har dere fysj av meg..RESPECT PEOPLE!!! Slutt med banning!!

meg igjen 29/03/2007 - 13:29

jeg vet att det er noen utlendere som ikke respekterer men det er også noen nordmenn som også er rasister
så vorfor går det over alle

haloo 29/03/2007 - 13:27

stopp plizzz!!
kan ikke alle bare slutte og diskutere om hjiab
de som vil ha det på kan ha det på vis de vil det er jo ikke farlig
og utlendere og nordmenn det er ikke noe forsell mellom dem lixom
alle er mensker bare att vi kommer fra forsellig land det er bare det ok
så ver så snill å holde opp og krangle om det

lol 28/03/2007 - 13:49

Tards

najat 27/03/2007 - 14:07

hjiab skal ikke BORT
så alle rasister gå og pell dere i revæ deres

najat 27/03/2007 - 12:15

weeeee areeee cooooooooooooooool
fore EVER AND EVER

najat 26/03/2007 - 12:06

fakk alle dere som hater hjiab jævla rasister dra til helvette poteter azz......
til alle rasister dere er rææævaaaa mii
ok
dere bare skriver men tørrr dere og komme og si det til en utlender neeeeeeeeei fordi der vet va som kjer med dere morra deres er mannnnn

g

Kåt SOMALIER 12/03/2007 - 11:01

BURKA ER DIGG SOM FAEN KNULL MEG

SOMALIA-BABY 12/03/2007 - 11:00

Jeg bruker burka og kommer fra Somalia . HVA SÅ....................................................- .......................................................- .......................................................- .......................................................- .......... morre pullere

hijab 4 ever 12/03/2007 - 10:58

looooooooooooooooove you.dere rasister azzz hva har dere imot det .

Burkababe 12/03/2007 - 10:58

Burka er så kult azzah .. Ålløøøh , alle bruker det jooo. DET ER MOTE OKEEEI ? KAn ikke dere bare fortstå det ? Burka er inn, hijab er litt inn og hår er ut . Rasister kan stike til hellevette

Hijab Lover 12/03/2007 - 10:53

Jeg bruker hijab på fitta (A)

stolt 12/03/2007 - 10:54

jeg er veldig stolt av at jeg bruker det.hallo det er jo siste mote.dere er idioter hvis dere er imot det. Hijab in my heart. Digger deg hijaben min du betyr ALT for meg. Du og meg for evah

BabygirlInThaHijab 12/03/2007 - 10:51

HIJAB RULEEER :D Wee , det er så søtt

zainab 12/03/2007 - 10:50

hva har dere imot det ? kan dere la oss velge det selv? hijab ruuuuuuuuuler og til ale de som ikke har noe imot det er kuuuuuuuuuuule

hehe 26/04/2006 - 12:02

jeg mener at muslimene lever litt for mye etter de islamske lovene! det går utover livet dems. legg igjen lover ved grensen!!!

!!!! 05/04/2006 - 14:31

sjønner godt rasistene i norge.
jeg er ikke rasist, men fortsetter utlendiger og herje som de gjør, er jeg stykt redd for at jeg blir det..
karl i hagen ta ansvar!!!

NORKSMANN 05/04/2006 - 14:28

når de først kommer til norge må de leve etter norske regler, tviler stert på at normenn hadd kunna komme til irak å bygge kirker. innvandrene tar seg allt for my til rette.
hater disse bestemelsene med ditten å datten fra religioner. VÆR FRI, TA DINE EGENE VALG.

etnisk norsk gutt 17 01/04/2006 - 14:31

jeg skammer meg over å at det finnes så mange rasister i Norge. Gjennomsnittlige gjør de flere lovbrudd enn "invandrer", kast heller dem ut! Vi må respektere at folk har forskjellige kulturer og religioner, det hadde jo ikke vært noen gøy om alle var like.

Herregud 31/03/2006 - 22:43

Dåkker e fan meg hjernevaska av religion ISLAM.

Vett med hva 31/03/2006 - 22:40

Dåkker åsså, blir så oppgitt av denna religion islam. Det e den som lage krig i verdn. Bære muslima heile tia som lage problemer. Kvinneundertrykking dilux med det skaute dåkkers.

iraner 31/03/2006 - 22:39

Jeg mener når muslimer kommer til norge, så bør de tilpasse seg til det norske samfunnet og godta alle regler som gjelder.. Hvi en person fra norge drar til et muslimsk land , så er de nødt til å dekke til:S ellers får de fengesl straff eller bot eller noe. jeg synes det minste muslimer som kommer til norge er at de skal godta de norske lovene .. + de har fått lovt til å ha moske der i oslo, ka mer forlanger de?

lei av alt 31/03/2006 - 12:05

detta her er piss, jeg syns at det ikke er noen grunn til å lage forskjellige relgioner.
alle burkahuer sdkal gjærne få gå med hjiab. men ikke på skolen

"Anonym" 17/02/2006 - 20:42

Jeg blir med!

asi 13/02/2006 - 18:05

Hvordan kan vi, dagens verdensbefolkning kalle oss siviliserte? Flertallet greier ikke å respektere andre mennesker for deres mening, for deres valg. Jeg selv er ikke troende, og det er kanskje derfor det er lettere for meg å respektere mennesker uavhengig religion eller ikke religion. Vi kan ikke dømme enkelt individer på bakgrunn av deres nasjonalitet eller religion - ja, det er en viktig del av et menneskes liv, men ens bakgrunn bestemmer ikke hvem vi er som mennesker.

Fuck off! 09/02/2006 - 15:51

Faen a! Etter min mening er det bare noen morsomme bilder. Men jeg skjønner jo hvorfor dere muslimer er sure.. Men det er i overkant å sette fyr på ambasaden og brenne flagg! Blir det krig så må alle muslimer ut av landet det er jeg sikker på!

Norge 09/02/2006 - 15:24

jævla media. de er dem som lager krig. at dere gidder å bryr seg om om den dritt. jeg er norsk og jeg er ikke stolt av det.

care 09/02/2006 - 14:59

mfg.. detter er teit.. bare pgrunn av et bilde osv.. så skal det gåt ut over alle!!

Bosnia_Boy 09/02/2006 - 11:26

Det er media som har startet denne krigen, og da bør de også prøve å få slutt på den.Så hvorfor skal vi krangle om d som skjer der ute????

Mizz_Bosnia 09/02/2006 - 11:16

Gi dere dah;)Alle er ikke like jo...Det som skjer nå for tiden er ikke alle muslimer innblandet IKKE BOSNIA for d første:)

Bosnisk_Jente 09/02/2006 - 11:14

Hellou;)Okey Jeg er en jente fra Bosnia og bor i Norge Vi har da faen ikke gjort no som helst skal vi svi får d trokke d nei;)Vi har ikke gjort no dah;);)

kolla 06/02/2006 - 22:22

Jævla Negra! faen me vær gla for dokke for bo i landet vårt! (Norge for nordmenn)

Hilsen en Stolt RASSIST fra ÅLESUND

ikke rasist, bare oppmerksom 04/01/2006 - 11:12

til jente 16.
innlegget ditt må være noe av det dummeste jeg har lest..
1. er det VI som ikke har selvtillit?? det er dere muslimske kvinner som ikke tør å bli kvitt hijaben! hijaben er bare der for kvinneundertrykking og bør bort!
2. nei vi er redde for at dere skal ta over pga dere avler som kaniner og mange av dere ikke har samme respekt for systemet som oss.
3. hva mener du med usosialt liv? de mest usosiale på skolen min er faktisk innvandrere..
4. sorry, men dere er ikke mer vennlige. de fleste kriminelle i oslo er innvandrere.
5. spør norske elever på østkanten så ser vi hvem som diskriminerer hvem.
tenk før du snakker/skriver. dumme faen...

lol 12/12/2005 - 16:02

lol alle her bør skaffe seg et liv!

fuck every white motherfukers go to your mom and get some milk! 11/12/2005 - 21:33

losers....losers......losers and gust......losers!

dark angel 11/12/2005 - 21:30

tør ikke dere å diskutere eller? jævla bønder. gå trim traktorene deres.....

pantha power 11/12/2005 - 21:28

Fuck dere alle som er imot muslimer, ikke alle som førere krig mot USA. Det finnes musllimer som er fredlige, men jeg skjønner hvorfor de angriper. Når en hvit soldat dør så sørgere dere, og det kommer på media. Men når 50muslimer blir drept uskyldige kommer det kun på text tv. som ingen bryr seg om. Dere later som noe ikke har skjedd. Håper vi engang for oppleve krig i landet her så for vi føle det de føler. Tenk over før dere skriver dritt. Vi er trossalt likeverdig, men dere slipper letter unna straff.... Peace motherfuckers....

Til Stine, taper... 11/12/2005 - 15:35

Skal si deg en ting.. Du bør lære det litt fakta før du snakker.. Carl I Hagen er ikke mot invandrere han, han vil hjelp de med å lærere norsk og forstå norsk kultur slik at vi kan ta over de forpulte kontor jobbene deres. Se på dæ sjæl din danglebær. Jeg tipper du er 1,50cm og veier 200kg og klarer ikke å kommme deg ut av huset så derfor sitter du foran pc'n å skriver dritt. Din stygge dværg. Loser....

jente 16 11/12/2005 - 14:59

Dere nordmenn er veldig svake når det gjelder selvtilitt, det er grunnen til at dere er redde at vi invandrere skal ta over! jeg er enig med mange nordmenn men det er ikke grunn for oss invandrer og kalle nordmenn poteter.

Det er selv fysisk og mentalt vanskelig og komme til et land som er fremmed!

selvfølgelig vil vi ikke bo her i Norge dette er ikke vårres land! selvfølgelig ville jeg aldri bodd her vis det ikke har vert problermer der vi kommer fra!

Men synes det er synd på dere nordmenn som har så usosialt liv! dere går på ferier blir dere diskrimnert når dere er der nei! fordi dere er mere egositer og vi er veldig venlige mennesker så lenge dere ikke vil lage problermer for oss invandrere!

Og jeg er enig at det er ikke hijababene som nordmenne er opprørt over!

Hijab er ikke grunnen nordmenn er irirterte for! 11/12/2005 - 14:46

Dette tema her handler ikke om hijab!Til dere nordmenn, jeg kan skjønne hvorfor dere er redde! Dt er ikke hijaben som plager dere det er invandrene som plager dere!

Dere vil ikke at vi skal ta over Norge det kan jeg godt forstå, men for dere rasister som er mot hvite eller mørke hudet trur ikke dere er syke men dere kan godt like en person uansett utseene! jeg mener at nordmennene er bare redde at vi skal ta over Norge dette dette handler ikke hvilken religion vi invandrere har!

norsk jente 28/11/2005 - 16:09

tror du bør undersøke litt mere om hijb å deres relgion før du utler deg.. bli så oppgitt av sånne idioter som deg.. hater dere

sint 28/11/2005 - 16:07

norsk nordmann du er patetisk!

muslim 24/11/2005 - 10:45

folk so m har ingen religion og identitet har ikke lov til å besteme over hijab og sånne tin .
bare hold skrften dåkk .din dritt poteter

muslim 24/11/2005 - 10:43

dritt alle dere potere og kaldest folk på jorda!!!!

Forbanna 20/09/2005 - 10:05

steike for noen idioter dere muslimer er. kaller oss nordmenn for noen poteter og mener at vi er noen kalde mennesker som ikke har en identitet eller religion. greitt nok... skal ærlig innrømme at jeg ikke er personlig kristen, men jeg er da faen meg ingen potet fordi=) patetisk av dere=D som mange andre her allerede har sagt mener jeg at dere muslimer burde dra dere tilbake til hjemlandet DERES, å slutte å innvadere landet vårt. Det står skrevet i Koranen at dere har tenkt å ta over verden og utrydde alle kristne!!! Hvem er rasister av oss? Jeg har ikke noe imot ANDRE religioner, men muslimene vil jeg ikke ha noe med å gjøre. dere er rett å slett en fare for samfunnet... om bare Carl I Hagen og FrP hadde vunnet årets stortingsvalg, hadde det ihvertfall ikke kommet så ekstremt mange av dere inn i landet vårt!!! Er så dritt lei av at dere syter over at vi er så kalde.. jeg syns det var ganske varmhjertig av oss nordmenn å ta dere inn i landet vårt jeg... men selv om dere får plenty med penger fra staten, tar hjemmene til nordmenn, tar arbeidsplasser fra nordmenn og barnehageplassene til nordmenn... selv om dere gjør alt det, kaller dere oss kalde... det er jammen ikke mange som har klaget på dere, men nå er det sannelig på tide at noen sier ifra til dere egoistiske forbannede helvetes faenskap av noen muslimer... grunnen til at det norske folk kan virke rasistiske, er fordi DERE gjør oss til det =( blir rett og slett forbanna.... når det gjelder hijaben, så mener jeg at om det er det de virkelig vil (noe jeg sterkt tviler på) så skal kvinnene få lov til å bruke hijab... hallo... vi kan ikke nekte dem i å ha på seg en hijab... trenger ikke bruke d på skole og jobb, men på fritida syns jeg at det skal være opp til dem=) GO CARL IVAR HAGEN=) U HAVE MY FULL SUPPORT=)

Stine 12/08/2005 - 11:11

Dette går litt over styr dere!!! Men jeg vil ikke si annet enn stem Carl I Hagen.... Det burde vi gjort for lenge siden, da hadde det kanskje ikke vært slik det er i dag!!! Kjære landsmenn, stem for et hvitt, vakkert, og fritt land!!!!

Norsk Nordmann 15/07/2005 - 12:35

mf, Joda, enig i det der... men:

Jeg snakker i hovedsak om innvandrere (altså IKKE flyktninger som flykter fra krig og BØR få komme hit TIL tilstanden i hjemlandet er rolig igjen) som kommer hit og faktisk finner ut at i Norge, der har de sosialhjelp som en millionær i hjemlandet ville misunt. Innvandrere som storkoser seg med å leve på skattebetalernes penger. (Som skulle vært brukt til f.eks. å ta vare på våre egne eldre, gi politiet mer ressurser, etc) Det er ingenting i veien med at en FLYKTNING får sosialhjelp under sitt midlertidige opphold her, men det er snyterne jeg irriterer meg over.

Jeg leste i går om en 74-åring som hadde blitt ranet i sitt eget hjem. De hadde fjernet tauet han bruker for å komme seg ut av sengen med, tatt gåstolen hans og stjålet alle pengene hans. "Gjerningsmennene var av utenlandsk opprinnelse". Hvor ofte hører vi ikke det?! Og i dag leste jeg på vg.no om en Baltiske ligaer som er veipirater på E6 i Sverige. osv, osv, osv...

Hvorfor i HELVETE blir ikke PAKKET og DRITTEN sendt, unnskyld... SPARKET hjem dit de kom fra hvis de ikke kan oppføre seg som folk?

Er de virkelig så utakknemlige for å FÅ LÅV å komme på BESØK eller for en flyktning, få MIDLERTIDIG oppholdstillatelse?

Jeg hadde ALDRI kunne tenkt meg å gjort noe kriminelt i et annet land. ALDRI. Da hadde jeg FORVENTET å blitt kastet ut.

mf 15/07/2005 - 11:08

Norsk Nordmann, du har forsåvidt rett i mange av dine argumenter.

Likevel ser det ut som om de fleste nordmenn glemmer et viktig poeng i denne debatten. Det er ikke slik at det er bare innvandrere som er avhengige av nordmenn og Norge, men også omvendt. Norge har per idag svært mange yrker som er nokså uattraktive for nordmenn. Nå mener jeg ikke bare slike jobber som vaskepersonell og liknende, men også jobbene som er mye mer krevende i henhold til utdanning (for eksempel leger, fysikere, forskere av ulik slag osv.). Det ser ut som om i løpet av de siste 10-20 årene har en ny tendens avtegnet seg i det norske samfunnet, nemlig det at man ser stadig mer vekk fra realfagene. Og da er det ikke særlig overraskende at Norge har kommet så langt ned når det gjelder elevenes kompetanse i nettopp disse realfagene, noe den nylig gjennomførte undersøkelsen blant OECD land viser. Etter min erfaring synes nesten alle nordmenn at mattematikk er stress, kjedelig, og i det hele tatt unødvendig. Med slike holdninger kommer man selvsagt ikke langt, og per idag er det ganske få som velger for eksempel medisin eller fysikk. Hvis man ser på en liste over leger, vil man enkelte steder finne at langt over 80% av disse kommer fra utlandet.

Alt dette betyr selvsagt ikke at man trenger 10 000 - 12 000 innvandrere hvert år for å dekke dette behovet for høyutdanningskrevende yrker og vaskepersonell. Likevel er det slik at en viss kvote må man ha, og det må nordmenn leve med, enten dere synes det er bra eller ikke. Hvis alle innvandrere hadde reist, hadde det antakeligvis blitt en katastrofe her i landet. Bare tenk over konsekvensene: det hadde for eksempel bare vært ganske få leger i hele Norge i forhold til det man har idag, og de som var igjen, ville være umulig å få tak i på grunn av den store etterspørselen; tannleger hadde det ikke vært snakk om i det hele tatt; opersajonskøer hadde blitt mye lengre enn de er nå (og som kjent klages det på lange operasjonskøer allerede); offentlige institusjoner hadde blitt liggende skitne osv. Dette ville vel ikke ha vært et bra alternativ?

Norsk Nordmann! 30/06/2005 - 15:42

Hva slags klær folk velger å gå med, får være deres eget valg. (Ikke deres brødre eller fedres valg, men deres eget.) Men jeg har alltid lurt på en ting...

Jeg var ikke rasist før, og når jeg sier det, så er det fordi jeg føler at jeg holder på å bli det.

Daglig leser man om knivstikking, skyting, gjengevold og fullstendig uprovoserte handlinger.

Det er ikke greit at vi nordmenn er kriminelle og begår lovbrudd, selv i vårt eget land, men for å snu på det... dersom jeg var "gjest" (for det er det dere er!) i ett annet land, ville jeg oppført meg deretter. Takknemlig og lovlydig. Det kunne ikke FALLE meg inn å gjøre noe kriminellt i ett land som har vært så snill å ta imot meg når jeg trengte å FLYKTE fra en krig eller noe... for hvorfor ellers skal man invadere ett annet land?

Nei, dere er hjertlig velkomne som turister og flyktninger, men er dere her på "ferie" så dra hjem etter en stund da... Vi flytter da vel ikke ikke hos dere vi heller?

Hvordan hadde dere likt hvis 50-60.000 nordmenn ramlet inn igjennom grensene deres og KREVDE sosialhjelp til å starte kebabsjapper på hvert eneste gatehjørne?

Vet dere hva...

Vi hadde aldri i verden fått noe hjelp. Vi hadde blitt møtt med rasisme vi også.

Mine 15 minutter...

mizz_somali 29/06/2005 - 12:39

hei Jeg er en muslimsk jente og har akkurat begynt å bruke hijab. mange blir tvunget , men ikke alle. alle dere er så dumme. hvis en person vil gå med hijab la dem dessuten hijab er pent og de utlendinger som ikke er fornøyd med norge og regeler her, flytt da.ingen tvinger til å bo her.

mf 26/06/2005 - 19:23

Ali, du viser ikke akkurat de beste sidene ved din egen identitet, du heller. Forresten, sa du noe om oppførselen? Hva med å begynne med å forbedre din egen?

Og hvem har sagt at religion bør være noe alle skal ha? Du?

gutt23 08/06/2005 - 17:50

de får gjøre som de vil. alle bør kunne gå i det de vil, uten at mediene skal lage så mye oppstyr ut av det! Hvis muslimene føler at de bør bruke hijab, så må de jo få lov til det! syntes det er litt sexy, jeg...

aisha85 25/05/2005 - 16:29

hei alle sammen
Jeg er en muslimsk jente og bruker ikke hijab
Men noen av vennene mine og begge søsterne mine bruker hijab og det har jeg ingen problemer med, de respekterer meg og venniner som ikke bruker hijab og jeg respekterer deres valg. Ingen av vennene mine blir tvingt til dekke til håret! Men det er noen som blir tvingt til det og det er ikke bra! De vennene som bruker hijab og søsterne mine får kommentarer om klærne sine av og til, men ikke ofte. Kommentarene kommer både fra hijabbrukere og ikke-hijabbrukere. Søstern min ble f.eks to ganger kritisert av en hijabbruker på grunn av de andre klærne(trang bukse og genser) og to ganger av en ikke-hijabbruker på grunn av hijaben. De jeg kjenner som bruker hijab sier at det ofte ikke er nordmenn som kritiserer, men folk fra f.eks vietnam og noen afrikanske land!

lol 25/05/2005 - 15:03

lol hijab er keegt

STOLT MUSLIM 17/05/2005 - 13:58

HEI HEI,
JEG ER EN MUSLIM SELV OG KAN TRYGT FORTELLE DERE AT JEG IKKE GÅR MED SKAUT. JEG BESTEMMER FAEN MEG HVA JEG SKAL GJØRE SELV. SÅ POKKER SLUTT Å DISKUTERE NOE SOM DERE NORDMENN IKKE HAR NOE MED. JA, VI BOR I NORGE. MEN HADDE JEG HATT MULIGHETER SÅ HADDE JEG DRATT TILBAKE HVOR JEG KOM FRA. JEG VIL MINNE ALLE NORDMENN PÅ AT TIL OG MED DERES FØRSTE KONGE IKKE VAR NORSK ENGANG!!!!! DERE HAR OGSÅ VÆRT FLYKTNINGER. IKKE GLEM AT TUSENVIS AV DERE FLYTTET TIL USA FOR IKKE SÅ LENGE SIDEN. SÅ IKKE KAST DRITT PÅ OSS UTLENDINGER!

Karl I. Hagen Motstander. Muslimen Hawra 06/04/2005 - 13:10

det er diskriminering å ikke tillate hijab i det europeeiske samfunnet. tenk hvis dere kom til asia og måtte gå nakne! Jeg og min gjeng ser flere norske ungdommer som går med lidebeg bånd og kå bånd hvorfor får de lov til det når ikke muslimene kan gå med hijab? få opp øya Karl I. Hagen!

blæra 06/04/2005 - 13:06

jeg er en muslim
hijab er teit. det syns jeg selv om jeg er muslim. fordi det er mongo å dekke til håret sitt som et symbol på allah. hvem har bevist at allah fins? hvis noen her kan bevise det kan jeg godt bli med på å godkjenne hijab

moonwalker 01/04/2005 - 20:57

Hvor står det i koranen at en dame MÅ dekke håret? Kap? Vers? Som jeg vet står det blant annet at man skal kle seg fornuftig og dekke over bystet. Vil vite kapittel og vers, takk.

øhh 14/03/2005 - 16:32

jeg synes at de som VILL gå med hijab, de kan godt gå med det. tvang er ikke bra, men når dere sier at vi nordmen ikke skal bland oss, så tar dere helt feil. det er faktisk vårt land dere bor i, dere sier at vi nordmen skal dra oss bort, tror heller at dere bør dra, dere skal være jævla glad at dere fikk komme hit!!!

Hadi 03/03/2005 - 19:47

Nei til ialamsk hijab

jada jada 13/02/2005 - 23:23

tror aldrig jeg har sett så mye usaklige argumenter.

rasisme: hat mot andre basert på deres etniske opphav
religion: på en høyere livsform. forskjellige religioner har hver sin måte å leve ut sin religion for å tilnærme seg det gudommelige. har hellige skrifter/bøker som er reøigionens lære.

utlendinger: menesker som har emigrert fra et land til ett annet

hvorfor si at man ikke er rasist når dette egentlig ikke har noe med rasisme å gjøre. dette er snakk om en religion ikke hvilken farge man har på huden. det er så enkelt å kalle oss norske for rasister (noen er det men ikke på langt nær som alle som ikke er det). tenk litt på dette selv . hvordan enkelte av dere som har skrevet at alle vi norske er rasister. tenk på hva dere selv sier. for dere snakker som dere nesten er rasister selv . hijab bør være lov til å gå med siden vi lever i ett demokrati. men her kan vi ikke greie alle over en kam. for mange er det sikkert ett eget valg men det finnes sikkert dem som ikke er like frivillige.
i så fall bør det være tiltak for dem som får sin egen frihet krenket av ett trosystem( dette gjelder muslimer,kristne o.s.v)
enkelte av dere sier at vi er alle ganske avstrippa i hverdagen. i såfall er det jeg som er blind.
faktisk når jeg går nedover gata, så bli jeg faktisk en del ganger ropt ned med seksuelle bemerkninger fra det allmenheten ville generalisert som "utlendinger". mens fra vanlige norske gutter hører jeg ikke ett jævla pip. vi har alle positive og negative ting i alle kulturer. dette var bare noen glimt fra min vinkel

fuck muslimer 07/12/2004 - 18:45

DRA TIL HÆLVETE MUSLIM FAEN VÆR GLAD DERE ER I NORGE HADDE DET VÆRT OPP TIL MEG HADDE DERE BLITT SENDT TIL AFRIKA HELE SVARTE DRITTEN !!!!!!!!!!!!

araberinne 28/11/2004 - 19:33

haha...SALAM alle sammen.=) alle har jo forskjellige meninger her om hijab og andre ting...men jeg syns så lenge vi bor i norge(e utlending selv)så må vi være høflige mot nordmenn og mot hverandre..=) og at nordmenn er snille og høflige mot oss (utlendinger);)... det med at noen utlendinger kaller normenn for kalde og at de ikke vet ikke hva de snakker om er kanskje litt frekkt av dem..=/ jeg håper at alle respekterer hverandre selv om de går med hijjab eller uten eller om de i det heletett har forskjellige meninger på alle slags måter...=)foresten så går jeg med hijjab selv.... jeg valgte selv å gå med hijjab etter at jeg leste om hvor viktig det var å tildekke seg i Koranen og i mange andre hadith-bøker... mine foreldre sa jeg skulle gjøre som det passet meg... jeg er stolt av hva jeg gjør og har gjort og er fornøyd med det.. det kan dere nordmenn og alle andre være....=) RESPEKT ER VELDIG VIKTIG IKKE SANT MINE BRØDRE OG SØSTRE....?=)heh;) hilsen bergensjenten =)

STOP!!PLZ.. 23/11/2004 - 04:07

ok stop denne tvan eller demokrati greia få den vekk ok få noe fint å snakke ok.
skjønner!! best for dere!!!

Silje 20/11/2004 - 13:28

Hei alle dere der ute og DU uvitende Anette!!!
Greit med hijab, jeg synes bare dere skal gå med det hvis dere føler dette er riktig!!! Og hvis dere ikke føler dere mobba eller utstøtt.... Stå for hva dere står for!! Å du Anette som skrev at skjørt på jentene i smithtsvenner var tvang, du har nok litt for liten kunnskap om det du sitter å skriver om. Om jentene velger å gå i bukser eller å gå ut av selve menigheten blir de ikke utfryst!! jeg vet!!! jeg er tidligere smithsvenn og skjørtebruker, jeg er heller ikke utfryst eller oversett av disse!!!!

Mullah Krekar 31/10/2004 - 19:17

Jeg mene at religion brus ikke er. Den er best. Kansbe jeg vil komme til himmelen. ISLAM ALLAH JA!!

nokiteopotamono 31/10/2004 - 13:45

jeg syns onomatopoetikon har et utrolig bra poeng, kanskje det best noensinne når det gjelder distribusjon av illegale rusmidler. Denne personen har virkelig klart å definere ordet: ergo.

onomatopoetikon 31/10/2004 - 13:19

hijab rimer på fanta - ergo religion er en brus

klaus 27/10/2004 - 23:04

latterlige sosialister.................voks opp, er det mulig bare fordi dere ikke har penger og sansynligvis aldri kommer til å få det trenger dere ikke klage så mye. love you bare fordi jeg er kristen, rik, pen og digger bush.

??? 23/10/2004 - 05:35

STOPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP NÅ TROR JEG DET ER NOKK
jeg ei muslim jente.og hijab er jo ikke noe som kan plage andre.eller kan det??
ikke gjør det for slitsom hva er vitsen med dene krangelen???

en litt ny innfallsvinkel 21/10/2004 - 19:52

har bare en ting å si: dette er grunnen til at ikke uopplyste "barn" som dere er politikere. Noe mer useriøst, ureflektert og vising av liten vilje til å forstå en annens argumenter skal man lete lenge etter. For å lette integrering for barn som veldig forståelig kan ha det vanskelig som muslim i skolen, for å skape en større likhet, for å ta vekk tvangen fra de som faktisk blir tvunget til å bære hijab - hvorfor ikke bare innføre forbudet? Ikke bli så urolig sinte for det. Selv om du selv som muslim ønsker i bære hijb har du full anledning til det på fritiden, ingen som skal nekte deg det... Hva med et slikt kompromiss..? Ikke ta det så utrolig personlig liksom... forresten for å informere så vil loven gjelde for bruk av religiøse symboler (om hijab er et religiøst symbol eller ikke er ikke noe jeg skal diskutere nå) men dvs at loven også vil innebære kors, turban, nazikors, jødenes kalott, hijben osv... blir helt paff jeg av å se hvor vanskelig folk skal gjøre det og hvis hissige folk blir, spes. miss paki, herregud, mer 14is, wolla, useriøst preik finnes ikke her tror jeg...

til:ut!!!!! 21/10/2004 - 04:10

hvorfor??

ut!!!!! 20/10/2004 - 12:56

tilbake til der dere kommer fra

hvorfor plager det dere?? 20/10/2004 - 04:31

jeg har lest det meste av norske sier ting til muslimer og muslimer sier ting til norske.
hva er vitsen??
og VIS det blir stengt hijab på skoler og andre steder så hva får dere ut av det??
jeg vil bare si at la muslimer væere som de vil. hva er egentlig probleme med hijab??
hvorfor plager det dere??
det er dem som går med det ikke dere!!
så hvorfor plager det dere???
jeg skjønner bare det ikke.
noen som kan forklare meg??????håper det!!

sumone 19/10/2004 - 22:17

yeh stopp waistin ure time on others! lifes too short and why dnt u have anything to say about ure nunes (de ladies that give there life for GODS SAKE IN DE CURCHES) they cover there head too got anyfin to say about them? no u dnt cause there ure race ure ppl dnt wane diss ure own ppl down do u? or should i say would u now u gone say they do it out of there own will so same case here to Muslims that do cover there hair or face do it fully OUT OF THERE OWN WILL like u said not up to no man to deside if it was would u see ppl without headscarfs or hijab veil woteva plz use ure brain before chattin

a sister 19/10/2004 - 21:58

not my problem u dnt understand english heard of give example yeh never said its not her choice cause its up to her she can wear wot she wonts just the way u wear wot u want the once that do wear it wear it out of ther own will! dnt chat about stuff that u dnt knw or u think u knw?cause u dnt

To: A sister 19/10/2004 - 21:28

Oh, mother Jesus! I woman is NOT a thing, regardless og culture and religion. That,s the point. If a woman wnats to show her self in public, it is her choice not for any man to deside.

a sister 19/10/2004 - 21:07

ok i dnt think any of u know de diffrence between kultur & Religion? com on all of u tell me is there any point af us cussin each other down?No were not gone get anything out of this!there is no point of Muslims 2 say anyfin 2 the non Muslim or the other way around!Is true why not live the way u all want to and not say stuff about others.In so many non Islamic Land ppl dnt say nuffin to each other they all mind there own bussniess ,why not be like that? And have love & Unity between us all? Yeh let me tell u this ive studied Islam & other religions.I can give u all an essay about this now! but no in simple words wane say this much Hijab is mentioned in the Holy Quran clearly 7 times yeh its no tradistion ppl just think it is yeh and Muslims that dont have de understanding of the religion do think that, u dnt always get ppl that understand everything in every Religion.And Muslim Ladies have not got a law statues never had that.ppl just like to chat alot.Actully Islam has given woman a high status thats why is been said that they should be coverd and not been shown to everyone a woman is a thing that should be keept hiden thats how presures she is Like a Pearl,Dimond.U wouldnt wane walk around and show it to everyone would u? And u tell me would u want a thing thats been hiden and an touched,or a thing that everyone has seen and touched? Ask ure self that without dissin each other down!
hope u can forgive me ure sinful sister...God Bless us all and guied us always.

annette 12/09/2004 - 19:35

jeg er en norsk jente som liker å se muslimer med hijab fordig de deker seg og jeg vil også bli muslim stå på muslimer ...

mk 08/09/2004 - 13:47

hk.

til: ha der til......... 15/06/2004 - 14:45

Feiende flott skrevet. Ikke din mening, men din måte å stave på. Er du 3 år eller?

ha dere til hælvette ut fra norge! 15/06/2004 - 12:03

asylsøkere er bare noen tikkende bomber! Er vell ikke lenge til de menger seg sammen å tar over hevn over dette møkka landet! De kan vel bare vere der de kommer fra å krige mot fiendene sine selv!!hvorfor må vi ned dit å risigere liver vårt!

til alle sammen 02/06/2004 - 21:40

Islam will dominate the world

utlending og hundre ganger utlending 29/05/2004 - 06:12

utlendinger.....
hva skal jeg som utlending svare hvis noen spør meg noengang om hvordan nordmenn er?!
dere vil helst ikke vite savret mitt antar jeg

utlending 29/05/2004 - 06:08

at dere gider å snakke om sånt skjønner jeg ikke,nordmenn og innvandrere(svartinger og rasister),kan dere ikke la hverandere være i fred?!innvandrere kommer aldri til å bli integrert i det norske samfunnet fordi verken nordmenn eller innvandrere vil ha det.

irritert jente 20/05/2004 - 02:46

De utenlandske som skriver inn og kaller oss norske for rasister og mye annet stygt. Hvem er rasistene her? hvorfor må vi ikkemuslimer alltid ta hensyn til dere? Vi må alltid tilpasse oss dere, men hvis dere kommer til Norge forventer dere søren meg at vi må tilpasse oss dere da også. Hvor er logikken i dette? Alle må vi vise respekt for landet vi kommer til.Så hvis det er så jævlig her i Norge, hvorfor kommer da alle hit? Jeg er ikke rasist selv,men slike som dere klarer fint å hisse opp noen og enhver til å bli det.

Norsk pike 10/05/2004 - 03:54

Sakset litt fra artikelen:

"Pakistanske kvinner bruker "dapatta", irakske bruker "abaja", iranske brukte "shador", Gulf-landene brukte "poshi", tyrkiske bruker "isharp" etc. Alle disse egennavnene representerer muslimske drakter knyttet til en nasjonal kultur som symboliserer et land, en kulturell identitet, og samtidig en tilhørighet til religionen islam. Men den islamske hijaben representerer ikke et bestemt land, en bestemt kultur, en bestemt tradisjon. Den visker bort alle nasjonale og kulturelle trekk unntatt det islamistiske. Man kan ikke vite om disse kvinner som bruker hijaben er fra Iran, Irak, Tyrkia, Egypt etc. De vil kun fremheve den politiske identiteten som er knyttet til islamisme."

Nå går jeg, og jeg er veldig glad for alle innvandrerene som gjør Norge til et rikere land!

Norsk pike 10/05/2004 - 03:51

Jeg er norsk, har hatt mange gode musilmske venniner opp gjennom årene, og noe av disse har brukt hijab.
Og jeg VET at det er mange muslimske jenter som mener akuratt det samme som "anonym", og jeg har full tilitt til det Mia skriver, da jeg er oppvokst i et veldig "sekterisk" miljø selv.

Uansett, jeg syns at hijab burde forbys over hele verden, men at muslimske kvinner bør få lov til å gå med muslimske hodeplagg når og hvor de vil... Hvis de vil...og hvis de tolker Koranen sånn. Men hijab er et islamistisk hodeplagg, og det å gå med det er en støtteerklæring mot politiske islamistiske fundamentalilster.

Vekk med hijaben, på med kulturelle skaut!
Les artikkel her:
http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/art- icle722052.ece

Hallo 29/03/2004 - 13:39

Når jeg leste mange av disse inlegga blir jeg litt oppgitt over noen ting.
Hvis man skal stille seg helt nøytral så må man jo si at de fleste har nokk så dårlige argumenter.
MEN en ting som kanskje har noe å si...Når man kommer til et land så må man rette seg etter landet skikker og regler.
De som kommer til ett land som innandrere har faktisk ikke like stor rett til å bestemme... Ikke ta detta rasistisk men innvandrere kommer av to grunner...snylte og fordi de er eller har problemer med å leve i sitt opprinlige land.
Og når man da kommer til ett annet land bør man ikke være så frekke i kjeften at man kommer her å krever rettigheter ut over det normale.
Og det med hijab..leste at noen sa at norske kunne likesågodt gå nakne hvis muslimene ikke fikk gå med hijab...hallooooo... er det no som heter den gylne middelvei eller?? det går ann å kle seg etter landet skiker selv om man er utlending vel....eller er det noen sperrer her...
....ha en god dag...

til anonym 29/03/2004 - 13:35

alle her inne skjønner at du ikke er en jente som mener dette. du er sikkert en gutt som skal fyre opp. bare tull det du sier. Til Mia: burde kanskje gå et kurs i staving og skriving? jobber ikke med det du skriver over du! bare tull.

anonym 29/03/2004 - 13:03

hmmm. Jeg går med hijab fordi min far vil det, og jeg respekterer min far, noe som dere pottiter ikke gjør. Jeg skal flytte til pakistan når jeg er ferdig på vgs og der venter en mann min far mener er bra for meg, jeg vet at min far vil meg det beste for meg derfor er det best at han velger. vi jenter vet ikke så mye som faren vår fordi de er menn og har levd lenger enn oss. Jeg kaller ikke dette tvangsgifting men det beste for meg selv!

Mia 29/03/2004 - 12:56

Jeg blir ganske oppgitt over å lese komentarene til de fleste her. selv jobber jeg med diskriminering av kvinner, både muslimske og kristene. for vi må huske at kvinner innenfor kristene sekter i Norge også er undertrykt. Daglig snakker jeg med muslimske jenter som kommer til oss for å få hjelp fordi de føler seg utenfor det norske samfunnet, foreldrene er rett og slett redde for at ungene dems skal bli for norske. Selv har jeg brutt ut fra en norsk sekt og vet til enn viss grad hvordan det er, jeg har kunn kontakt med min mor over tlf. jeg vet hvor vanskelig det er å leve under et dømme av min far og vår sekt, jeg måtte ut. Nå hjelper jeg andre i samme situasjon. jeg mener at hijab skal være frivillig men muslimer må også huske på at vi kler oss etter deres tradisjoner når vi er i deres land, dette gjør vi for å rekspektere dere! Mange av dere pakistanere her i Norge kommer fra landsbygda i pakistan, hvor det ennå er preg av det gamledagse "pakistan" jeg har selv vært i pakistan 3 ganger å det er betydlige forskjeller fra de store byene hvor et fåtall av kvinnene bruker hijab, mens på landet bruker alle det. Noe til ettertanke!?

Undrende 17/03/2004 - 11:54

Hvordan går det i frankriket? er den forbudt nå eller?

til kart og kompass 11/03/2004 - 19:45

den var ikke her tidkligere idag, jeg klikket på last 5 comments

kart og kompass 11/03/2004 - 15:35

Du har jo lagt inn kommentar til Hijab...da vet du vel hvor den er???? (jeg er ine på Zona Cultura nå)

til alle sammen 11/03/2004 - 14:30

hvor ligger egentlig denne artikkelen?????????????????? må man søke i arkivet?

Til Sanna 11/03/2004 - 14:26

Synes du sier mye fornuftig her. Sånne som deg er med på å minske avstanden mellom nordmenn og innvandrere. Hovedgrunnen til nordmenns negative innstilling til hijab er IKKE på grunn av feil tolkning av religion, eller liten toleranse ovenfor andre kulturer....men oppattelsen av at hijaben er kvinnediskriminerende. den eneste grunnen for å bære plagget kommer fra tanken om at kvinnen ikke skal "friste" mannen. om dette er rteligion eller kultur spiller ingen rolle. Håret blir i arabiske land sett på som noe av det mest feminine og derfor må det skjules. altså hvis man skal skjule det feminine i et samfunn blir samfunnet skjevt. det er dette nordmenn ikke kan akseptere og det er jeg veldig glad for. Et motstykke til dette er for eksempel at det står i Bibelen at kvinner ikke skal være prester. Vi kunne ikke akseptere denne urgamle fordommen i Norge, og forandret derfor denne regelen. Gud har ikke kommet ned på jorden for å straffe menneskene fordet. Jeg er selv en troende kristen, men lever etter mitt eget hodet, ikke etter en bok som faktisk er skrevet av mennesker, og derfor ikke kan være korrekt(ingen mennesker er feilfrie eller perfekte). Vi må sammen reise oss som kvinner, og velge å bære symboler som mennesket har pålagt oss. Gud/Allah er der for alle med eller uten plagg på kroppen....Herren vil ta deg inn inn i himmelen om du så står ved porten uten en eneste tråd på kroppen. hvis ikke blir det ganske tomt og ensomt i himmelen. tenk på alle egoistiske tanker som surrer i hodet vårt hver dag...disse tankene er en større synd en et PLAGG!!!! Symboler etc. blir for primitivt for å begrunne guds vrede. det blir for lett på en måte

Sanna 11/03/2004 - 12:18

Jeg ville bare si en ting, siden jeg er selv en muslimsk jente og går med hijab.Jeg må nok si at jeg har blitt oppfordret hjemmefra om å gå med hijab,men jeg begynte ikke å bære det før jeg ikke skjønte hvorfor jeg skulle ha på meg det.Jeg valgte selv å ta valget,helt uten press, og det har blitt en del av min identitet som muslim.Jeg er 16 år og bor på Lillestrøm.Det eneste jeg vil si er at problemet er ikke selve plagget hijab, men det er tvangen!I følge Islam er det uakseptabelt å tvinge noen til å bære plagget.Det er blitt oppfordret til kvinnene å bære plagget, men ikke tvunget til det,så jeg ser ikke noe problem der, men det er folks tolkninger av deres relgion som skaper problemer.Jeg føler ikke at hijaben hindrer meg i å gjøre noe som helst.Folk har ofte litt negativt syn på hijaben, som forårsakes ofte av media,fordommer og misforståelser.Jeg behandler alle rundt meg med respekt og toleranse, og slik vinner jeg respakten tilbake. Vi må prøve å skape forståelse og rspekt for hverandre og akseptere at det bor mange mennesker med ulike kulturer og relgioner. Slik kan vi bli gode mennesker! Jeg håper at nordmenn skjønner at bare pågrunn av at de ser noen muslimer oppføre seg som tullinger,betyr ikke det at alle er like. Fordommer og fremmedfrykt skaper avstand!

unique 10/03/2004 - 16:18

syns muslimske jenter bør få gå m hijab, så lenge d r deres egen vilje...

Shish 01/03/2004 - 20:45

Kommentar til Muslims innlegg 04.02: jeg synes det er forferdelig disrespektabelt av deg og snakke om nordmenn på den måte (eller folk i det hele tatt). Du kaller oss kalde, og at vi bør gå til satan. Synes bare innlegget ditt var helt latterlig, og håper for Guds skyld ikke du representerer alle muslimer. Jeg er forresten nøytral i slørdebatten, og innvandringsdebatten i det hele tat. Vi bør gjøre det som er det beste for integreringen mener jeg..

Olav 01/03/2004 - 18:04

alle bør få velge fritt. hvis dere jenter vil gå med det. burde dere få lov til det!!!!!!!!!

Nøytral 29/02/2004 - 16:28

Angående denne debatten føler jeg at jeg er nødt til å si en ting; ikke svar på slike setninger: "bæsj folka snakker jo bæsj språk, dere kan heller gå nakne enn at vi kan gå med klær... hmmm dere er dumme. religion er religion ingen vits i å argumentere, dere har jo glemt religionen deres men ikke vi". Dette viser bare at personen bak ikke har noen forståelse for hvorfor han må integrere seg i et nytt land, for når du selv kommer fra et krigsherjet land og kritiserer Norge (som forøvrig har blitt kåret til verdens beste land for ikke så lenge siden)på en slik måte som stråler ut hat mot oss, viser det bare hvorfor en har kommet hit. Greit, alle nordmenn er ikke flinke nok til å holde på sin religion, men se hva som har skjedd med de ortodokse i Jerusalem etc. fordi de har vært så flinke til å holde på den! De klarer ikke å leve i fred. Avslutter med å si at jeg stiller meg nøytralt, og håper at muslimer skal få utøve sin religion i Norge.

Shake it bebbe 28/02/2004 - 16:18

HEY "aa"...hvor er du fra???? jeg må bare vite det.....sorry....vet at det ikke har noe med hijab å gjore akkurat..hahah

aa 28/02/2004 - 15:21

bli ferdig a, hvorfor stresser dere som fan la dem gå med hijab har dere porblemer eller, og vi lar dre gå med piercinger mauaahaha

Melding til "utlendingen" 27/02/2004 - 16:46

"Jeg mener det er en hinder for muslimske jenter i å kunne integrere seg og få norske venner" sa "utlendingen"

JassåÅ? jeg ser alltid at jentene i klassen min snakker med hverandre og er ganske gode venner og 3 av de 10 jentene har på Hijab..=D

jaha... 27/02/2004 - 16:41

^ hva skjer a PEEPZ`???? Hvorfor er vi alle uvenner pga no klesdritt`???? La dem vær a! Kultur eller ei...Religion eller ei...So what?
Alle har sine synspunkter om alt..jeg syns at mercedes biler er stygge som fan....men broren min elskern....ja ok dårlig eksempel LOL
hva jeg prøver å si er...alle folk er forskjellige...noen liker hijab noen ikke...men gidd krige sånn a! vi ses =D

Leo 27/02/2004 - 16:29

Det nokså vanskelig å si noe konkret om hele greia...ikke gidd å kalle hverandre med rasistiske ord..det gjør alt bare verre. Det har sikkert vært noen misforståelse...ja da så krangler vi videre da

Ikke kall meg Potet RASIST! 27/02/2004 - 16:24

Fan jeg er DRITLEI av å bli kalt potet hele tiden! Faen jeg er ikke rasist og driver faen meg ikke å kalle andre negere osv...men fan drit i å kall meg potet---jeg misliker alle rasister. Hijab? å ja sorry...
Ignorante tufser som "lusifer" er en liten drittunge som ikke tør å si noe som helst i virkeligheten men som pøser ut mye barnslig dritt på nettet..TIPS TIL DEG GUTT: skaff deg et liv før det er for sent.
Jeg er nokså uvitende om bruken av Hijab. Det er også mange av dere andre norske også, derfor er det ekstra viktig at man ikke driver å sier dritt om det osv. Jeg syns at alle burde få lov til å ha på hva Effaen de vil...men seff så må de ikke gå for langt. Følg den norske loven når man er i Norge og følg den amerkanske når man er i Amerika...FERDIG MED SAKEN...for meg iallefall

whatta fuck u want...lalala...ja meg 26/02/2004 - 23:58

EY!! Jeg mente ike at denne artikkeln "planta greier". Jeg mente dere andre som gir kommentarer!!! ASSÅ BARE LES HVA DERE HAR SAGT!!! DT ER JO NONSENSE!!! BARE REDSEL OG HAT!!! DAMN U!!! VET DERE HVOR MYE UTLENDINGER HAR GITT OG KAN GI NORDMENN; OG HVOR MYE NORDMENN KAN GI UTLENNINGER::::LALALA:::::DET ER IKKE BARE EN VEI FOR FAEN I HELVETE!!!! SHIT SÅ DUMME DERE ER::::::::::::

mohammed på torget 25/02/2004 - 13:18

muslimer brother, det er sånne folk som deg som ødelegger religionen din. ikke rart de fleste i vesten har en negativ holdning til dere muslimer og koranen. hvis du ikke liker deg her, så kom deg faen vekk herfra!vi vil ikke ha sånne som deg!

lusifer86 24/02/2004 - 10:52

dere som går med gardiner på hodet , er bare redde for å vise hvor STYGGE dere er.. Bort med det........

Rokky 23/02/2004 - 12:38

Sømmelig? Hva er definisjonen av sømmelig. Så på migrapolis på nrk igår kveld. Der var det en muslimsk jente som mente at det stod helt klart i koranen at man skulle bruke hijab..men at det kom an på hvordan man tolket den....eh...Helt klart...kommer an på hvordan man tolker..eh..
Og dere som mener nordmenn blander sammen religion og kultur ang hijab.. Det er vel heller dere som blander det sammen. Vi nordmenn bare hører på hva dere har sagt. Vi går ikke bare hen og finner på det. Når jeg iløpet av migrapolis hører 3-4 forskjellige jenter som "frivillig" bruker hijab, der 2 sier at det står klart i koranen, mens en annen sier at det ikke står i koranen, så må vel dere ta litt av ansvaret for den desinformasjonen dere sprer. Og det samme går igjen her. Dere greier jo ikke bestemme dere for om det er kultur eller religion. Også sier dere at det er vi som er dumme som ikke forstår? Rydd opp i egne rekker selv før dere anklager oss for den type tåpeligheter som dere i stor grad overrepresenterer selv. Og når jeg og hørte at det ikke er tvang å bruke hijab, men at det bare står i koranen at man må bruke hijab, ellers er du ikke en god muslim, så er iaf det i mine øyne tvang. Og før dere angriper meg og sier "jævla pottit tryne...dum går det ann å bli. Ikke bland religion og kultur... Det er ikke tvang, men en plikt..Hvis du ikke vil bruke hijab, så trenger du jo ikke være muslim", så se episoden av migrapolis, dra hjem til de som ble intervjuet der, forklar dem det dere mener, send dem tilbake til nrk for et nytt program av migrapolis hvor de dementerer de "ryktene" om hijab som de sa i forrige episode og tilslutt komme med helt klar tale om hvor hijab ligger ann i forhold til religion eller kultur.

Anette 22/02/2004 - 21:52

Sakilig du! Det som skremmer meg er at religion blir satt over alt annet i islamsk tro. I mange land får man døds straff om man omvendes fra å være muslim. Foreldre dreper barna sine etc.. er det veirkelig verdt det? er troen så viktig at det må gå på bekostning av menneskerettigheter og menneskeliv?
Jeg sier ikke at Islam er en dårlig religion, synes bare folk overdriver den.

Muslim brother 22/02/2004 - 19:59

bæsj folka snakker jo bæsj språk, dere kan heller gå nakne enn at vi kan gå med klær... hmmm dere er dumme. religion er religion ingen vits i å argumentere, dere har jo glemt religionen deres men ikke vi

Bæsj 21/02/2004 - 11:49

Nå er det en del usaklige argumenter her da men... ja ja.. jeg mener da at den kanskje ikke skal bort men... helt ærlig så er jeg ikke sikker... men dette vet jeg: kan godt hende at det er mange jenter som vil gå med hijab selv, men det er mange, flertall med jenter som MÅ gå med detet fordi foreldre tvinger dem. dette mener jeg er feil hvis du bor i norge. hadde dette vært et land hvor islam hadde rådet så hadde det vært no annet. jeg er selv fra et muslimsk land men jeg er ikek muslim selv, så jeg vet hva jeg snakker om. nå mener jeg selv at de FLESTE jentene som har vil gå med hijab selv er på en eller annen måte blitt "hjernevasket" (hvis dere skjønner hva jeg mener, hvis ikke så la være", eller at de er så opptatte av å beskytte religionen sin at de ikke bryr seg om hva de selv mener...

10hi 19/02/2004 - 23:28

den satt i sikringboksen "et poeng" :D

Et poeng 19/02/2004 - 09:04

Det er ikke vi nordmenn som blander kultur og religion, MEN NETTOPP MUSLIMER som blander. Miss paki og de andre sier jo at hijab er religions frihet. Les innleggene over her. Vi nordmenn har jo dette opp i utallige debattprogram på tv, og uansett når vi spør får vi 2 svar!!!!!!!!! Noen mener det er kultur, men sandre muslimer sier det er religionspåbud etter koranen! puhhhh blir gal, nå skal jeg faktisk lese koranen selv!!!!!

Aisha 18/02/2004 - 19:31

Det er en ting nordmenn blander sammen, altså religion og kultur. Det står ingen steder i Koranen at en kvinne skal bruke hijab, men det står at hun OG mannen skal "dekke seg" altså kle seg sømmelig. Hijab er identiteten til en muslimsk kvinne det er et symbol på at hun er muslim. Hijab er en del av muslimenes kultur.Ikke bare nordmenn men også alle andre burde akseptere hijab, akkuratt som dere aksepterer Turbanen eller den jødiske luen kippa.Hvorfor er det ikke debatter om dem? Alle burde velge selv hva og hvordan de vil kle seg det er trossalt dems liv.

Trudi 18/02/2004 - 13:13

Blir fordumt å si at hijaben er stygg. Det finnes utrolig mange flotte fine hijaber! flotte farger og stoffer! Er det fint med buffalo-sko?
I think not! Folk blir ikke hetsen av den grunn!

Anette 18/02/2004 - 12:47

Og det er VERTFALL IKKE den samme personen som skreiv de fire siste meldingene :p

Rasisme er for de med iq lavere enn sko nummert sitt!

"Achmed" 18/02/2004 - 12:28

Dere muslimer får lov til å komme hit for å få en bedre framtid, også klager dere på oss. Faen og sur jeg blir når dekk nekter å ta ta dekk dæssa jævla skauta deres. Er faen meg så stygt og jævli.

Anette 18/02/2004 - 12:16

Det blir bare ignorant å fortell folk at de skal komme seg til bake til landa sine, det er jo en grunn for at de er her! Hijab skal jo i utgangspunktet ikke være noe problem for oss som støtter ytrings- og religions frihet. Problemet er at det er kjipt å se at mange kvinner fra østen blir undertrykt- dvs. at de ikke har lov til å bestemme sånne ting selv. Så hvordan kan man innføre likestilling som gjelder alle i Norge? Det er jo håpløst når alle føller sine egne regler og normer fra bakgrunnen de kommer fra.

Konfederat 18/02/2004 - 10:20

Hvis det er så dårlige forhold i Norge og de stakkars muslimene blir utsatt for rasisme, så hvorfor flytter dere ikke tilbake til deres eget land? Der kan dere ha på de klærne dere vil uten å bli kritisert. En kommntar til "Muslim" og "miss paki": En dag vil jeg tvinge dere til å spise svinekjøtt og brenne hijaben.

Miss Norway 18/02/2004 - 08:59

Jeg støtter krig og fred og mat og sykdommer og allt det der jeg!

wolla 18/02/2004 - 08:58

Hei hva med hijab caps, det måtte jo blitt en bestselger? Tenk der en blanding av bakovercaps og hijab.

vegas ... er medlem av Propaganda 18/02/2004 - 08:58

synes alle skal få velge fritt jeg

Et poeng 18/02/2004 - 08:29

Problemet med hijab som dere muslimer ikke forstår i denne debatten er: det er bare kvinner som må dekke seg til!!!!!!!!DET ER DISKRIMINERENDE, er det påbudt etter religion, ja da har dere en kvinnediskriminerende religion og det kan ikke vi i Norge akseptere! her er allelike mye verdt, Om du er kvinne, mann, innvandrer, adoptert, homofil, lesbisk.....what ever, alle fortjener respekt så lenge du er en god samfunsborger

Ole fortsattIKKERassistmart 17/02/2004 - 21:55

De leverer gang på gang, her får vi server kommentaren "Rasister" enda en gang... Jeg tror mye av rasismen i dag kommer av rasisme :p

Konfederat 17/02/2004 - 20:15

Kommentar til Muslim brother.Det er litt vanskelig å akseptere muslimer når det står i koranen at en dag vil muslimer overta verden og utslette alle kristne.

Muslim brother 17/02/2004 - 18:51

vet dere hva vi muslimer oxo nordmenn, det er ingen skille mellom norske og muslimer, så dt betyr at vi har også lover som støtter oss, hijab er et plagg, som er bedre enn å gå md naken hud, å dekke til seg er påbudt, dt vil mer eller mindre si hijab har noe md religionen å gjøre, la oss gjøre dt vår religion sier, ikke bland religionen md deres meninger og noe som skaper debatt --> politisk debatt. Det finnes også norske ekte norske muslimer, tenk før dere argumenterer, typisk norsk dobbelt moral ---> janteloven, desverre dt finnes kalde folk i verden somm ikke har noe annet å gjøre enn å skjelle andre folk.

peace

Salam
miss paki, fint at du stiller opp i propaganda og andre som støøter bruken av hijab, uansett hva så bør ikke denne diskusjonen diskuteret en gang,

Anette 17/02/2004 - 18:09

For å komentere miss paki: Dere er ganske så kjappe til å skrike rasisme. men er det ikke sant at muslimere har ganske masse fordommer mot vesten også, og hva vil dere kalle det? Toleranse burde komme fra begge sider også da.

Konfederat 17/02/2004 - 16:12

Jeg synes jeg ser at noen utlendinger er misfornøyde med at nordmenn kritiserer hvordan de er kledd. Hvis muslimsk kvinne går med skaut så kan hun ikke bli kritisert fordi det er diskriminerende og vi må respektere deres religion. Hvis kristen kvinne kommer til et muslimsk land med kortbukse og t-skjorte så kan hun bli steinet og drept. Altså kristne må ta hensyn til muslimer, men muslimer tar ikke hensyn til kristne. Så hvis dere kommer til et kristent land så SKAL dere respektere landets normer (og de klærne er langt ifra landets normer). Og hvis dere ikke gjør det så kommer dere til å være en grunn til nazisme i dette landet og alle dere blir skutt eller puttet i en ovn!

miss paki 17/02/2004 - 14:37

heisann=)det er bra du støtter meg, tilskuer,og dere nordmenn burde slutte å være så jævla rasister. Har vi noen gang diskutert på hvordan dere er eller er kledd.har dere ikke noe annet å gjøre enn å plage utlendinger. oe skaff dere liv a.

Anette 16/02/2004 - 17:49

Jeg synes ikke hijab burde forbys- og synes det er litt rart at det skal plage folk så sinnsykt mye at folk bruker det. Masse snakk om hva det symboliserer, men egentlig er vel det også en litt induviduell greie. Noen blir tvunget til det, andre synes de blir frigjort av det. Spør du meg hva Troshammeren betyr for meg, får du et vidt annet svar enn om du spør en nazist.
Om man skal forby slike symbler i skolen (altså hijab) må man også forby andre symboler, dvs. smithsvenner jenter kan ikke lenger gå med skjørt. Jeg har stor tro for at hvis disse to tingene forbys, blir mange ung jenter nødt til å ta valget mellom enten å kutte ut utdanningen sin, eller å velge å bøye seg etter loven, og kanskje bli utfryst av familien sin (veit dette skjer med smithsvenner). Det er derfor ikke såå lett å bare forby noe, konfliktene som kommer ut av det er trolig verre!!

Ole IKKErassistMart 15/02/2004 - 18:34

Lurer på hvem som er rassister jeg? Prøv å før en slik debatt uten at vi Nordmenn eller andre som ikke er brune i huden blir kalt rassister a!
Det med hijab gidder jeg ikke kommentere engang, men jeg har et spørsmål... Har det med religion eller kultur å gjøre? For det er jo et viktig element i slike debatter, men dere får vel kulturen rett fra Koranen dere? Bare lurer... Kommer jo ofte opp at det er viktig å skille mellom kultur og religion...

Fjodor 13/02/2004 - 22:08

Tror pokker ta det er noen som har stjålet nicket mitt jeg!
Samme det forsåvidt:>
Hva skjer? Er det liv i dere? T.E.H, S.M og SRM?
Faderullan så bra artikler det er her inne nå om dagen!
Gått på skrivekurs eller?hehe
Kom hjem fra Sør Afrika for 14 dager siden, merkelig feeling.
Uansett, håper det er like bra her inne som det var. Virker sinnsykt mye bedre med saker og konkurranser i alle fall. Peace out. Preikas.....

DF 13/02/2004 - 15:06

Folkens vi kan ikke oppføre oss slik,vi må være saklig og ikke begynne å kalle hverandre ting. Det er med respekt man får respekt og jeg synes vi burde overholde dette. Vi er alle mennesker og jeg mener vi bør være rasjonelle uansett tilfelle. Vi kommer ikke noen vei med å kalle hverandre for ting. Jeg mener selv at en har rett til å kle seg hvordan man EN selv vil, altså uten tvang...Jeg respekterer både de som bruker hijab(som vil dette selv av egen vilje) og de som velger å ikke bruke hijab.

utlendingen 10/02/2004 - 19:56

Hijaben bør vekk fra skolene. Jeg mener det er en hinder for muslimske jenter i å kunne integrere seg og få norske venner. Ikke alle klarer å få venner med en gang med et slikt hodeplagg. Dessuten er et slikt tiltak en stor fordel for de som blir påtvunget hijab.Da synes jeg at dere som e stolt av hijaben skal finne dere i å heller bruke det utenfor skolen i respekt for deres "medsøstre" som vil føle en frihet å være på skolen -uten hijab. Pottitter og dumme nordmenn?!snakk om å være saklige!dere bure faen komme med bedre argumenter! vær gla for at dere i det hele tatt for være her!

Susanne Hansen, oslo 10/02/2004 - 18:58

Helt ening med dere jenter! Muslimske jenter kan bruke hijab de hvil dah! sorry nordmenn!

Susanne Hansen, oslo 10/02/2004 - 18:57

Helt ening med dere jenter! Muslimske jenter kan bruke hba de hvil dah! sorry nordmenn!

Silje & Kristin 16 år, 0slo 10/02/2004 - 18:53

Jeg synes muslimske jenter burde få bruke hijab vis de vil. det er dems religion. Da burde heller ikke vi nordmenn få gå med kors! Jeg kommer til å skamme meg vis de muslimske jentente ikke får bruke hijab..

tilskuer 10/02/2004 - 11:43

miss Paki jg støtter dg fullt ut bare så du vet.....d
klemz en muslimsk bror

Miss paki 09/02/2004 - 19:08

oe hva faen er det med dere poteter?? jeg selv går vestlig kledd men har mange venniner som går med hijab, de har valgt det selv og er fornøyd med det, så hva faen er det med dere å blande dere oppi at noen går med hijab?? Det er et fritt land,så la dem få gjøre hva de selv vil,enn at dere skal blande dere oppi alt muslimer går med og alt det de gjør.Først stempler dere muslimer for terrorister og kriminelle og nå er dere ute etter hijaben,skjerp dere a!!!

Oppgitt 09/02/2004 - 14:07

Det er ingen som tvinger deg til å være her. Hvis det er så grusomt her mener jeg. Og tenk litt på at det er bare de med negativ holdning ikke de som har en positiv eller nøytral holdning man tross alt hører fra...! Og fordi om vi ikke tror... har vi det godt fordet=)

Musilm Brother 08/02/2004 - 18:06

alle dere er dumme oppi hodet. dere har deres egen relegion og vi har vår egene,Islam. dere kaller norge et fritt land. men når det gjelder sånt er det ikke fritt lenger. norge er det verste landet full med rasister. dere virker som dere er snille, og hjelpsomme, det finnes veldig få ordentlige mennesker her i NORGE. dere har aldri trodd på noe. der e lager deres egen relegion etter deres eget daglig behov. nå er det å blande seg i andere relegioner også.

Kozi 07/02/2004 - 12:19

Hijab rimer på kebab

Ande 06/02/2004 - 19:58

Skal kvinner med organisert relgion i ryggen få bære Hijab på jobb, skal jeg få ha opp ned kors malt i rødt ovwer hele ryggen. Organisert relgion er verdens gift.

kn0t 05/02/2004 - 21:34

Alle her lever i ett samfunn som påvirker og former oss. Vi har ikke fri vilje, de som går med hijab går selvsagt med det fordi de er blitt påvirket av famile osv. Mange muslimer som kommer til Norge velger å ikke gå med Hijab, dette er da pga påvirkningen fra den vestlige verden. Hijab er kvinnediskriminerende, noe jeg ikke godtar. Men siden dere velger selv (som dere sier) skal ikke jeg legge meg opp i om dere går med det eller ikke. Og jeg er villig til å kjempe for at dere skal få gå med det. Religionsfrihet, ytringsfrihet og fri presse er noe av det viktigste vi har i dette fantastiske demokratiet vårt...

Sylvi 05/02/2004 - 18:10

Hvis vi nordmenn er så dumme og sneversynte og pottitter, hvorfor vil så mange utlendinger bo her da? Det er en sykt lang asylkø! Helt tåpelig å si bort med nordmenn, ehh flytt hjem davel så er dere kvitt oss. Har altid vært for et fargerikt fellesskap men herregud.....

Grums 05/02/2004 - 18:07

Bra sagt "Pekern". Synes allerede vi er i feil spor når debatten går rett på hva vi nordmenn gjør. Vi følger VÅRE SKIKKER I VÅRT LAND! Debatten hadde vært annerledes om vi nordmenn kunne fulgt våre skikker i arabiske land. Men kan vi det????NEI!

Pekern 05/02/2004 - 17:02

[quote] Bort med dere nordmenn, dere er klade og har ingen identitet eller tro [quote]
hvis dere ser litt lengere opp i denne diskusjonen finner dere den personen som skrev dette og jeg må si selv om jeg ikke er rasist så syntes jeg det er ganske drøyt at en som oppgit seg for å være muslim sier "bort med dere nordmen". og det er kanskje slik at du vill gå med hijab nå som du har lært hjemme at du skal gå med det, men tror du virkerlig at du ville gådt med hijab hvis foreldrenne ikke hadde lært deg det? det tror faktisk ikke jeg. en annen ting er at dere syntes at det er rart at vi "nordmen" ikke kan godta at dere går med hijab når kvinner i noen muslimske land må ta på seg hijab når man går i gatene selv om man er en "ikke muslim".

Onkl 05/02/2004 - 15:45

Dere muslimer bør være glade for å være i Norge, så slutt å syte!!!

grums til kåre bobby 05/02/2004 - 08:36

det der var vel litt usakelig

Argument 04/02/2004 - 20:07

Vi tar av oss hodeplagg inne, og i klasserommet, det er tradisjon, ingen tvang. Visse klesplagg er også pålagt for å få tilgang til Mekka f.eks. Det høres da ufornuftig ut at andre skal trasse i tradisjonen her i Norge.

Muslim til Grums og alle dere andre 04/02/2004 - 18:05

ta så sleng deg i veggen flere ganger, din kristendom hue, hmmm selv om dere ikke er trodene kristne eller ikke er kristne, men skryter over at dere har en religion så skal dere tullinger brennes hahaha, en religion kan dere skryter over ar dere har har nemlig ISLAM, den rette religionen

Grums 04/02/2004 - 17:54

Eh.. jo vi har kristendommen hørt om den kanskje? eller...

Kåre Bobby 04/02/2004 - 16:15

Hijab rimer på syltelabb

Muslim 04/02/2004 - 16:12

Dere nordmenn er kalde, dere liker å gå med utfordrende klær enn å dekke til seg, Hva er galt med at folk dekker til seg skal de gå rundt og strippe som dere, nei takk, Det å gå med hijab er noe noen bestemmer selv, det er en del av deres indentitet og religion, hvis de ikke får lov til å gå med hijab da får vel dere ikkke gå md klær :P. skjerp dere, vi har rett til å gjøre hva vi vil, dere kan ta så gå til satan, hvor dere bør være, tvang hijab er ikke bra, men dersom noen går md det frivillig da er det kjempe fint. Ikke bland religionen våres med deres land. Bort med dere nordmenn, dere er klade og har ingen identitet eller tro

t-nk 04/02/2004 - 15:45

Jeg synes det er helt greit at lovforslaget om at det ikke skal bli lov til å bruke hijab på arbeidsplasser blir vedtatt. Bruk av hijab på skolen er en annen ting mener jeg. Uansett synes jeg det må være andre viktigere ting å gjøre for undertrykte muslimske damer.

go-man 04/02/2004 - 15:44

virker ikke som det bare er oss pottitter som blander kultur og religion. har enda ikke hørt to muslimer som er enige i om hijab er et krav i følge koranen eller ikke

Grums 04/02/2004 - 15:41

Jeg er overhodet ingen rasist, men det skulle vel bare mangle at dere ikke henger dere opp i vår kultur, det er tross alt "vårt" land. Tror dere det hadde vært akseptert at nordmenn gikk i bar overkropp i Iran? Siden vi skal respektere deres hijab mener jeg.....

miss muslim 04/02/2004 - 15:34

hva i huleste er det galt med dere poteter? dere kan gå med bar kropp når dere vil hvor dere vil sier vi noe til dere, NEI....... da må dere respektere at vi går med hijab. og hvis det er noen foreldre som tvinger barn til å gå med det så er det kultur dere blander med religion. det står ikke noen steder i religionen islam at barn skal bli tvinget til å gå med hijab. dere poiteter blander kultur og religion, skjerp dere..........!!!!!

Larsi 04/02/2004 - 09:06

Kutt ut skautet.

Utroper 03/02/2004 - 09:36

har noen lest dette? http://www.utrop.no/art.html?artid=5458&catid=8
eller denne: Skaut for kristne: http://www.utrop.no/art.html?artid=5534&catid=1

.j.b. 02/02/2004 - 21:34

Bort med hijaben.

Andreas 02/02/2004 - 16:03

Viktig tema!
Dama blir mobbet for at hun bruker det.
Jeg er norsk, hun er iransk.
Folk er altfor forutintatte.
Hun bruker det fordi hun liker det.
Tro meg, jeg vet.....

Shozana 02/02/2004 - 15:00

Ingen, jeg jentar ingen tvinger meg til å bruke hijab. Dette velger jeg da det er endel av min identitet oh væremåte.Bra at noe tør ta dette temae opp.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish