Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone
Redaksjonen anbefaler: Komedier (oppdatert)
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon


Sett alle filmene på ”nyheter” lista nede på video sjappa? Eller ser alt direkte uappetittlig ut? Propaganda to the rescue, med et knippe mer eller mindre kjente filmer fra 70 tallet og frem til i dag. Imponér hvemsomhelst med din forståelse av 70, 80 og 90 tallets underliggende konsekvenser for samtidens humor! Alle kan bli filmsnobb light med denne lista!

All spøk til side: alle disse filmene er bra på sin egen måte, men de litt eldre kan kreve litt tilvenning sett med moderne øyne. Men er du litt lei av ekstrem mainstream, burde du finne noe her.Animal House, 1978 (John Belushi, Tim Matheson, John Vernon m/fler)

Den første virkelig store college filmen som blant andre American Pie og Road Trip står i stor gjeld til. Sett med moderne øyne er den mild på visse områder, samtidig som at 70 tallets kultur hadde mye større aksept for kvinne/rase vitser, noe som gjenspeiles i denne filmen og bidrar til å gjøre det hele til en interessant, om litt rar, opplevelse.

Caddyshack, 1980 (Chevy Chase, Rodney Dangerfield, Bill Murray)

Filmen handler om en ekslusiv golfbane som må hanskes med diverse nye medlemmer og eksentriske ansatte. Spiller du golf er denne et must.


Beverly Hills cop 1, 1984 (Eddie Murphy)

Eddie Murphy’s store gjennombrudd på filmlerretet som den rappkjefta Detroit-politimannen Axel Foley som jobber på en mordsak i Beverly Hills. Filmen kan minne litt om moderne action komedier à la rush hour, men er atskillig råere, i takt med 80 tallets mer liberale sensur. Hadde 12 års aldersgrense i sin tid, har vel 15 nå, men hadde den kommet ut i 2004 hadde den nok fått svi i USA. Banning, blod og pupper.

Fletch, 1985 (Chevy Chase, Geena Davis, Tim Matheson)

Journalist Irwin “Fletch” Fletcher (Chase) graver i narkotika miljøet i Los Angeles.
Oppfølgeren ”Fletch lives” (1989) er vel så bra.

Spaceballs, 1987 (Mel Brooks, Rick Moranis, Bill Pullman, John Candy)

Er du Star Wars fan, eller sci-fi fan generelt, må denne filmen sees. En vannvittig morsom Rick Moranis (i sin eneste virkelig bra rolle, etter min mening) som Darth Vader wannabe Dark Helmet er høydepunktet i en film som svinger fra genial til rimelig kjedelig. Humoren er vel noe sær, men man venner seg til det.

Groundhog day, 1993 (Bill Murray, Andie MacDowell)

Bill Murray var stor på 80 og det tidlige 90 tallet. Med Ghostbusters 1 og 2, Scrooged, Quick Change (anbefales også) var han en av de virkelige store profiler innen komedier. Noen kjenner han vel igjen fra f.eks. Charlie’s Angels, Wild Things (plot twist thriller m/neve cambell, Kevin Bacon, Matt Dillon og Denise Richards) og mest nylig Sofia Coppola’s Lost in Translation. Groundhog day kom i 1993, og var vel den største komedie suksessen til Murray.

The big lebowski, 1998 (Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi)

Stort sett alt Coen brødrene har kommet ut med har vært av ypperste klasse, jeg nevner kort ”Fargo” (1996), ”O Brother Where Art Thou” (2000) og”Intolerable Cruelty” (2003). ”Den Store Lebowski” som denne filmen heter på norsk, besitter som vanlig ett usedvanlig gjennomført karakter galleri, og blir bare bedre og bedre jo flere ganger man ser den. Halveis slacker komedie og satire av gamle detektiv filmer, er denne virkelig noe for seg selv. Flea fra Red hot Chilipeppers har også en liten rolle, for de som bryr seg om sånt.


Det var alt for i dag! Mer følger de neste dagene, så kom tilbake...


OPPDATERT 14/5/2004


Let it Ride, 1989 (Richard Dreyfus m/fler)

En utrolig artig liten film om en noe nevrotisk Jay Trotter (Dreyfus) som lover kona å slutte å vedde på hester. Men han kjenner at han har en veldig, veldig god dag i dag...
Jeg har ikke vanligvis mye til overs for Dreyfus, men av en eller annen grunn sitter denne rollen som et skudd. Denne filmen er interessant fordi på tross av at den virker som en helt standard, lett hollywood komedie, er den klinisk renset for moraliserende tendenser. Den er også faktisk litt overaskende i plot'en, og det er få filmer du går fra i så godt humør som denne. Men vær advart: den er ikke lett å få tak i.

Swingers, 1996 (Vince Vaughn, Jon Favreau, Heather Graham)

Halv-romantisk komedie om en gjeng med skuespillere som bor i Los Angeles og prøver å få orden på kjærlighetslivet til Mikey (Favreau). Vince Vaugh, aktuell på kino som skurken i "Starsky and Hutch", er ultra cool som Trent, Mikey's beste venn. Kan minne litt om filmene til Kevin Smith i dialogstil, men er litt mere jordnær. En moderne klassiker!

Kommentarer fra brukere

breaker 27/04/2005 - 02:02

se howhigh å flir

Marius (igjen, med mail) 25/05/2004 - 20:02

Har sett en god del av disse... En ting: Propaganda.net har bra humor =)

24/05/2004 - 14:35

Hyggelig å høre! Hvis du liker sånne "Crazy" komedier kan jeg nevne i fleng:
"Top Secret"
"Airplane" 1 og 2 ("hjelp, vi flyr" på norsk)
de tre "Mannen med den nakne pistol" filmene
"The vidiots from UHF"("Lufta er for alle", tror jeg den heter på norsk)
"History of the world part 1"(Også av Mel Brooks, som laget Spaceballs- lik stil...)
"Hot Shots" 1 og 2

Håper du har glede av noen av disse!

Marius 21/05/2004 - 23:57

Så nettopp Spaceballs... GENIAL film. Også vi som ikke er så glad i Sci-Fi liker den. Kanskje den er morsommere for oss som ikke liker Science-Fiction? Nå prøver jeg bare å finne resten av filmene som står her. Hvis de fleste omså bare er halvparten så bra som Spaceballs blir jeg nok å dø av latter før jeg blir ferdig. The Big Lebowski er også bra, men ikke fullt så bra som Spaceballs. Det er ikke nok parodi og hysteriske morsomheter i den som i Spaceballs.

Feel the Power of the Schwartz!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish