Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Cinemazone-> Filmanmeldelse
Anmeldelse: The Day After Tomorrow
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon

Roland Emmerich har regien i denne katastrofefilmen, og det merkes at dette er mannen som ga oss ”Independence day” og ”Godzilla”. Likte du disse, liker du denne. Likte du de ikke, så er det lite å hente her…
The Day After Tomorrow
U.S.A., 2004
Regi: Roland Emmerich
Medvirkende: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum, Dash Mihok, Jay O. Sanders, Sela Ward, Austin Nichols, Arjay Smith, Tamlyn Tomita, Sasha Roiz, Ian Holm

Vestens skjødesløse konsumkultur, og klønete amerikansk regjering har skylden når verden plutselig blir kastet inn i begynnelsen på den neste istiden. Dennis Quaid spiller klimaforskeren Jake Hall, som skjønner at en rekke ekstreme vær forhold, som tornadoer i downtown Los Angeles og snø i New Dehli, betyr at U.S.A. (og forresten, resten av verden…) snart vil befinne seg i en meteorologisk, vel, katastrofe.


Sønnen hans Sam (Jake Gyllenhaal), blir sittende fast i New York’s offentlige bibliotek etter en enorm flodbølge treffer byen, og må overleve kulde, eksplosjoner og ulver (ja, ULVER) som stikker av fra dyrehagen. Som følge må da Jake komme seg til New York fra Washington mot menneskestrømmen som flykter mot sør, for å redde sønnen sin og også bevise at han kan holde en avtale. Litt av en story, men andre ord.

Men det praktiske, og vel egentlig hele poenget med dette, er at det gir regissøren en sjanse til å vise oss en drøss av forkjellige skjebner, eksplosjoner, jordskjelv (?!?!), stormer og alt annet naturen kan komme på mens Jake er på vei til New York. Jake får også heldigvis forklart for verden hva som skjer. Han legger ut om forholdet mellom havstrømmer og vær til et rom fult av metrologer, og mange andre idiotiske ting.

Men uansett: og forvente noe særlig interessant plot og dialog i en film som denne er kanskje for mye å be om. Den egentlige hovedrolleinnehaveren her er jo spesialeffektene. Og de er bra, om ikke grensesprengende. Datagrafikk alt sammen, selvfølgelig, og det egner seg til mye, men ikke alt (noe av vann effektene, for eksempel, ser litt uekte ut). Men Emmerich har gjort dette før, og om ikke det vi ser er nytt på noen måte, så er det satt sammen til en mektig, overveldende og effektiv opplevelse. Lyden er også sterk, noe av det mest bråkete i filmhistorien vil jeg tro, bølgen som treffer Manhattan treffer deg midt i mellomgulvet.

I U.S.A. var det ganske mye politisk blest om denne filmen, siden den kan, vis du virkelig insisterer, tolkes som en kritikk av Bush regjeringens miljøpolitikk. Men dette er ikke en politisk film. Jo, det fins et par satiriske scener, som nå vi får se Amerikanere flykte som ulovlige innvandrere over grensen til Mexico. Men uansett: dette er tom underholdning, bang-bang og melodrama.

Se den på en kino med bra lyd og storskjerm.

Terningkast 3Kommentarer fra brukere

Ahmed hassan 08/06/2005 - 21:52

hva skal dere gjøre lizzzzom? dere kan ikke si at ost ikke er spa, ost tar dere heftig! men filma, den var bræ ikkesant, men jeg likte det ikke. han hjalp meg ikke ikkesamt. hva skal dere gjøre? podi...

Silje! 20/03/2005 - 17:41

Jeg syntes "the day after tomorrow" er evig bra! JEg er helt hekta på Jake Gyllenhal i tillegg! HAn er bare så utrolig fin og deilig:P Litt vittig at Dennis Quaid heter Jake Haal i filmen for det er jo nesten Jake Gyllenhaal! hihi!

Maren 19/12/2004 - 12:39

Kjempe bra film!!!Jack som spille Sam e og drid søde!!

Tuva.. 07/12/2004 - 10:00

THE DAY AFTER TOMORROW fortjener en sterk 6+++.
Jeg har sett filmen 4 ganger, og den er verdt å se ennda en gang til eller to...
Den var kansje litt for tydelig at den var data laget...men sånn får det bare være.

Elise & Amanda 24/10/2004 - 00:26

Driiiit bra film..! Kjempe bra lagd..! TIDENES BESTE FILM ;)Terningkast: 6+++++++++ and whatever :p Jack Gyllenhall r jo oxo me :p kjempe bra skuespillere me oxo ;) HELT SUUUPER FILM..! Har bare skryt å gi den..!

passe 18/10/2004 - 16:45

drit bra assa

ann jee 10/10/2004 - 14:48

jeg syns the day after tomorrow var drit bra!! og jack gyllenhall er bare helt deilig i filmen!!

møøø... 26/06/2004 - 00:03

hehe, he akkurat vært å sett på filmen i,,, i må sei at den va kjedeliar en de i forventa me, (den va sånn bob bob) den va ganske sånn kunsti, de visstes at de va data laga, men men.... men va no ganske rå å da....

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish