Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise
Spam: Det beste argumentet for dødsstraff i moderne tid…
Av Niels Christian Brøgger Utskriftsvennlig versjon


Det er enkelt og greit umulig å påstå at det ikke finnes ting lett tilgjengelig på internett som ikke burde være lett tilgjengelig. Det er også umulig å påstå at det ikke finnes en masse drittsekker som tar fordel av den maktesløsheten som privatpersoner og bedrifter har i forhold til å stoppe ting som f. eks spam mail. Jeg foreslår dødsstraff for spammere; de bør bli tvunget til å spise utskrifter av sitt eget søppel til magesekken sprekker som en overfylt vannballong.Og hvor irriterende er ikke så kalte pop-ups? Jo da, jeg vet det finnes en masse programmer for å fikse ditten og fikse datten, ad-aware, spy-bot, spam-assassin etc, men dette er jo helt latterlig. Det er som vanlig post; vi kan få uadressert reklame, eller vi kan slenge på et ”nei til uadressert reklame” merke på postkassa og slippe det. Forskjellen er at klistremerket ikke må byttes ut annenhver dag.

Hvor mange årsverk går tapt i Norge pga. spam? I dag er det Mandag. Jeg hadde 67 bullshit spam mail i outlook når jeg kom på jobb i dag, og det tok en halv time å sortere igjennom hele dritten. Nå er vel jeg i en litt spesiell situasjon i og med at jeg får masse mail fra rare adresser og med rare emner grunnet jobben. Noe som gjør sortering litt vanskeligere: jobber du på Stortinget og får mail fra bigcock@you.com med emnelinjen ”Dildo!” kan du vel trygt regne med at du sitter med litt spam; hos meg kan det være svar på en konkurranse fra en kar med litt dårlig selvbilde...


Men uansett: jeg bruker minst en time i uken på å administrere anti-virus, anti-pop-up, anti-spam og anti-reklame software, pluss en time med sortering av diverse spam. Altså 2 timer i uken som min arbeidsgiver må punge ut med uten grunn og som kunne brukes til noe annet, mer produktivt, som å sitte og stirre på veggen 80 timer i året. Så kan man begynne å gange dette ut…

La oss anslå at gjennomsnittsarbeideren med tilgang til jobbrelatert personlig e-mail bruker en halv time i uken, altså ca. 20 timer i året, på lignende aktivitet. La oss si at disse personene i snitt tjener 150 kr timen, ergo per pers går det tapt 3,000 kr i året. Og så er det bare å anslå hvor utbredt problemet er. Er det 100,000 personer i Norge som passer inn i denne profilen, får vi en årlig utgift på 300,000,000 nkr som kastes i dass takket være disse utyskene. I Norge alene. Og dette er et rimelig konservativt overslag: I verden, i følge en undersøkelse gjort av Emarketer, taptes det ca. 150 milliarder kroner grunnet press på IT administrasjon, lavere brukerproduktivitet, og ekstra arbeid for tech-support folkene. Alt fra det private næringsliv.

Samtidig sitter disse spammerene og uttaler at de bare trenger respons på like over 0,001 % av spammen for å gå i overskudd. Altså EN PER 100,000 sendte! ”One in a million” er ment som en sarkastisk margin, ikke en helvetes business-plan! Spam må være tidenes mest destruktive måte å tjene penger på i forhold til kostnader for samfunnet.

Hvorfor har vi det? Fordi ingen klarer å snirkle seg igjennom internasjonal lovgiving. I U.S.A driver kongressen og mekker lov som skal blokkere spam. For det første er loven dårlig (den dekker bare en litenprosent andel av det de fleste mener med spam), og for det andre flytter de som driver med dette i U.S.A. bare virksomheten til utlandet. Det eneste som kan redde oss er en internasjonal lov. Ja, morsomt, ikke sant? Innen hele verdens toppledere hadde klart å bli enig om ”ordlyden” vil vi alle være døde.

Det vi trenger er en god gammeldags masselikvidering. Glem ”The War on Terror”. Terrorister dreper bare noen tusen folk i året maks. ”The War on Spam” – Der har vi en verdig bruk av militær kraft. Send Amerikanske jagerfly og marinesoldater inn å få skutt disse jævlene, mot at halvparten av de pengene som vil spares går til U-Hjelp. Vips! Du har 75 milliarder kroner ekstra U-hjelp i året, nok til å redde vanvittig mange flere barn en terroren dreper. Det er et perfekt utilitaristisk regnestykke. Death to Spammers!!

(Etter vi er ferdige med spammerene, foreslår jeg en opprenskning av private parkeringsfirmaer… vi har jo allerede tommelskruene og de glødende jernstengene ute…)Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish