Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Sex & Love
Cerazette: Østrogenfri p-pille, like sikker som kombinasjonspillen!
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Lei av hopepiner, kvalme og lignende? Kanskje det er p-pillen som er synderen? Frykt ikke, redningen er her! Cerazette er en rykende fersk p-pille på det norske markedet, som gir betydelige færre bivirkninger en dagens p-piller, grunnet at denne pillen ikke inneholder et eneste mikrogram østrogen...

Den moderne p-pillen er under en kontinuerlig forbedringsprosess. De første pillene som kom på markedet inneholdt mellom 100 og 175 mcg østrogen, mot de moderne pillenes 20-30 mcg. De to virkestoffene i p-pillen har tradisjonelt vært diverse syntetiske former av østrogen og gestragener. Det er hovedsakelig østrogenet i pillen som assosieres med de mest vanlige bivirkningene, som hodepine, kvalme, og humørsvingninger og man håper med dette produktet å eliminere disse problemene.


I tillegg til at østrogenet er eliminert, har gestrogenet i Cerazette, desogestrel, ”lav androgenisitet”. Som er en fin måte å si at akne og vektøkning også blir sjeldnere.

Tidligere utgaver av østrogenfire p-piller har ikke vært like sikre som kombinasjonspillen (den ”vanlige” p-pillen), og har derfor heller ikke sett særlig utstrakt bruk. Tidligere har man for eksempel måttet være veldig påpasselig med tidspunktet pillen taes; så lite som en bom på tre timer var nok til å nedsette virkningen målbart. Cerazette har til sammenligning en ”glemmemargin” på hele 12 timer! Og dette er ikke resultater fra et firma-sponset studie, bare så det er sagt: den europeiske gruppen MFRG, som er et samarbeid mellom EU landene og oversett av EU presidenten, har gitt sitt offisielle stempel på virkningene.

Cerazette har vært på markedet i Tyskland en god stund, og vist seg ekstremt populær. Ikke bare blant kvinner som ikke tåler syntetisk østrogen, men også hos kvinner som rett og slett ønsker å tulle minst mulig med kroppens hormonbalanse. Pillen er nå faktisk den mest brukte i Sverige! Kjente bivirkninger eller ikke; jo mindre kunstige stoffer man putter i kroppen, jo bedre, eller hva?

Cerazette kommer på det norske markedet i dag, 1. september, for de som er interessert.


Kommentarer fra brukere

Lutheran Hospital 11/01/2018 - 10:52

Jeg er en representant fra Iowa Lutheran Hospital i Iowa City, USA. Jeg har fått sjansen til å annonsere på internett hvordan vi jobber, og at vi har startet igjen på året for kjøp og salg av menneskelige organer, f.eks. nyre, hvis du er der ute interessert i dette tilbudet, vennligst ikke nøl med å kontakte oss på e-postadressen nedenfor: Vi kompenserer våre givere med god sum penger og Vi er spesialist i organer Kirurgi og som donor er det ingen risiko i den.
Og dette er vår e-postadresse:
iowalutheranhospital@gmail.com
Du kan også ringe eller kontakte oss på whatsapp +1 929 281 1248

Rex Kelvin 22/11/2017 - 05:50

Merhaba,

Hastalarımız için böbrek satın almak için bir kez daha buradayız ve onları kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi miktarda para ödemeyi kabul ettiler ve böylece bağışta bulunmak istiyorsanız veya bir Hayat kurtarmak istiyorsanız, lütfen aşağıda e-posta ile bize yazın.

Bu sizin için zengin olmanız için bir fırsattır, biz temin ederim ve bizimle% 100 güvenli bir şekilde sizinle güvence altına alıyoruz, herşey yoluna giden böbrek bağışçılarına göre yapılmalıdır.
Artık boşa harcamayın, lütfen irruaspecialisthospital20@gmail.com adresine bize yazınız.

Irrua Uzman Eğitim Hastanesi.

Jente14 03/01/2012 - 01:45

Fra første mens jeg fikk når jeg var 12år har jeg slitt med utrolig kraftig mens og menssmerter som var så ille at jeg lå rett ut å skrek. Doktoren min fåreslo cerazette og jeg begynte på de samme dagen. Jeg hadde mensen som vanlig de to første månedene og så stoppet det helt opp i ett år uten noen blødninger... Jeg er superfornøyd! Tok en pause fra pillene for 2mnd siden og fikk tilbake mensen for 2dager siden, og mensen er like ille som før. Så har et håp om at når jeg er ferdig nå så blør jeg ikke mer med mindre jeg ikke bruker pillene.... Men somsagt, de beste pillene for de som virkelig HATER mensen!!!

Kjersti 10/12/2011 - 02:15

Jeg begynte å bruke cerazette for snart halvannet år siden, og var mensfri allerede dagen etter første pille var tatt - vidunderlig! For litt over et halvt år siden begynte jeg å miste merkbart mer hår enn normalt, og jeg tok både jerntabletter og b-vitaminer i håp om at dette var grunnen til håravfallet. Jeg farget håret mye på den tiden, så trodde kanskje det var en reaksjon på dette, så jeg tok tiden til hjelp..helt til nå. Jeg har nå innsett at en mensfri hverdag ikke veier tyngre enn frykten for å bli skallet. JEg skal derfor komme meg til helsestasjonen så fort som mulig, i håp om å få en pille som gir snille/ingen blødning(er) og få/ingen andre bivirkninger.
De bivirkningene jeg ellers hadde var uren hud, noe som har blitt virkelig ille nå de siste månedene, og en veldig uregelmessig vekt. Noen måneder veier jeg tre kilo mer enn normalt, andre måneder forsvinner disse kiloene av seg selv. Har hatt litt ømme bryster i tillegg. Ikke rart jeg har tisset på et par graviditetstester!

Hadde det ikke vært for håravfallet ville jeg brukt disse pillene for alltid!

DS 12/10/2011 - 20:24

jeg lurer på en ting. jeg har tenkt å begynne på cerazette neste gang jeg får mensen. men så lurer jeg på hvordan man finner ut om man evt har blitt gravid allikevel, siden man mest sannsynlig ikke får mensen når man tar pillene. er det noen som vet det ?

Malin 28/09/2011 - 23:45

Christina: Jeg begynte nettopp på denne pillen, pga. at jeg slet med kvalme og hodepine fra den p-pillen jeg hadde. Det var akkurat som om at jeg ikke fikk svelget pillen skikkelig uansett hvor mye jeg drakk. Men legen sa at det kunne bli det samme med denne pillen, så kanskje du reagerer på et av stoffene? Anbefaler deg å dra til legen og få sjekket det opp.

Lykke til!

Christina 12/09/2011 - 11:19

Hei Alle Cerazette brukere....
Jeg har nå gått på cerazette i veldig lang tid. Men jeg er så dårlig i formen, hodepine hele tiden! Gulper opp alt jeg spiser,har fått kviser(jeg har aldri hatt masse kviser før)Slapp, nedsatt sexlyst og veldig amper :P Det med blødninger har jeg ikke sett noe til, mensen har uteblitt fra føste stund så det klager jeg ikke på! Men er det noen som har hatt disse bivirkningene? For er det ingen, så må det jo være noe annet som feiler meg?

Hilsen beskymret jente 22

June 25/07/2010 - 23:10

Jeg har gått på Cerazette i tre mnd nå. Fikk litt mellomblødninger den første måneden, men ellers ingen andre bivirkninger. Får heller ikke mensen når jeg bruker Cerazette, men legen min ga meg beskjed om at det var helt ufarlig. Jeg er veldig fornøyd med denne p-pillen, det er også den første jeg noensinne har brukt.

Julie: Legen sa den er 100% sikker 24t etter første pille (som skal taes første dag du får mensen), men om du glemmer en går det en uke før du er sikker igjen. :)

Julie C 01/11/2009 - 15:10

Oi, syntes dette hørtes litt skummelt ut etter å ha lest de negative komentarene. Er en jente på 16 som akkurat har begynt på cerazette, har aldri brukt p-piller før. Men et spørsmål, noen som vet hvor lenge man må gå på pillen før man er sikker, og kan ha ubeskyttet sex? Håper på svar.

? 06/05/2009 - 00:29

Hei. jeg har gått på Cerazette i 3 måneder nå, har ikke hatt NOE problem i det hele tatt. litt små blødninger inn i mellom. men nå er det litt skummelt. for jeg har ikke tatt dem på ca 5 dager. har ikke fått mens, å noen uker tilbake siden glemte jeg 1pille i 1dag. å blødde som bare det. er jeg gravid eller ?

Line Preede 05/05/2009 - 14:28

Hei sara! Jeg begynte på cerazette da jeg var 18 år og går på dem fortsatt etter 3 år. Har hele tiden vært veldig fornøyd med dem mest fordi jeg aldri har noen slags form for blødning. Men deter som du ser vledig individuelt. Det jeg og mine venninner har erfart er hvertfall at cerazette ikke har noe å si på vektøkning, kviser og lignende fordi den ikke inneholder så mange rare stoffer.
Jeg vil råde deg til å prøve den i 3 måneder og se. Gi kroppen litt id til å bli vant med den. Håper at du blir like fornøyd som meg!!

sara 26/03/2009 - 13:53

Jeg har fått utskrevet en resept påCerazette. Sliter med migrene, så dette var den eneste muligheten mente legen. Etter jeg leste kommentarene her, ble jeg litt småredd. Jeg er bare 17 år, så jeg lurte på om noen på min alder som bruker cerazette kunne svare meg på disse spørsmålene:
- Går man opp i vekt når man bruker de?
- Får man mye kviser?
- Sliter dere med uregelmessig mens?

Vær så snill og svar :)

AidaPus 31/08/2008 - 14:36

Nå har jeg brukt Cerazette i 5 måneder, og gått gjennom uregelmessig blødning (særlig i begynnelsen), en stor pigmentforandring-lapp i pannen, og en MENGDE håravfall!
Eneste positive er at humøret mitt ikke ble forandret av denne, -men jeg skal DEFINITIVT bytte den, før jeg må gå med lue både ute og inne! :-(

My 12/08/2008 - 22:43

Så det er ikke bare meg, nei....
Har gjennom årene (11-12 år) prøvd meg gjennom følgende prevansjonsmidler:
1. Diane p-piller. Hadde problematisk hud, så tenkte at dette var en god idé. Fikk så brystspreng at det så ut som om jeg hadde lagt inn silikon. Gikk om minst en cup-str (nærmere to) på to uker, så droppet fort denne pillen.
2. Microgynon. Holdt i mange år helt uten problemer, men fikk etterhvert mellomblødninger. På det verste hadde jeg mensen tre uker i strekk hver måned.
3. Trionetta (tror jeg?). Blødde fortsatt, gitt.
4. Synfase. Hjalp heller ikke på blødningene, nei.
5. Nuvaring (p-ringen). O, lykke! Jeg blødde ikke lenger hele tiden, bare normal menstruasjon! Selv om legen var totalt overbevist om at det ikke kom til å hjelpe, jeg fikk det som jeg ville og det funket som bare rakker'n :-)

Men, det oppsto et lille smule problem... Etter at jeg begynte på p-piller som 17-åring fikk jeg for første gang et migrene-anfall. Gradvis gikk disse anfallene fra å komme ett eller to ganger i året til å bli en månedlig affære. Gikk da til legen, fikk klar beskjed om at man absolutt ikke skal gå på p-piller med migrene, så da ble det minipillen Cerazette.

Har ikke hatt mensen siden jeg begynte i september, og kun to lettet migreneanfall det siste halvåret, men nå har huden min begynt å slå seg skikkelig vrang...

Er det noe igjen jeg kan prøve? Har lateks-allergi også, så kondombruk er liksom ikke helt aktuelt (ja, det finnes de uten lateks, men de er svinedyre og ekle...).

Hannah 08/01/2008 - 13:40

SÅNN, _DETTE_ ER FORTSETTELSEN I HVERT FALL..

fant jeg ut at jeg heller ville ha den plettfrie huden min igjen, og heller bare ha mensen.. hehe - er virkelig ikke greit med meg.. men jeg får jo alltid bivirkninger etter at jeg fikk en sånn sykdom som nyfødt ( en sykehusbakterie), så kroppen min styrer litt som den vil.. men i hvert fall da: 1. nyttårsdag begynte jeg på nytt år og ny pille:
5: Microgynon: Hittil er det jo bra, men det er jo ikke gått lange tiden.. kvisene er nesten borte alt:D Også leste jeg gjennom bivirkningene, og der sto det ingenting om mensensmerter eller kviser, men migrene da:/, men i steden sto det "vektreduksjon" og "forstørrede bryst" - og det er jo ikke akkurat så aller verst;) Hehe - og sexappetitten er i hvert fall virkelig på topp med denne pillen*kremt*

Så som legen min sa; "du har snart ikke flere piller du kan gå på", håper jeg min p-pille-historie er til hjelp eller noe annet for dere:D

LYKKE TIL MED PREVANSJONEN:D

Hannah 08/01/2008 - 13:39

FORTSETTELSE AV FORRIGE INNLEGG:D

4. Cerazette på lik tid, men stakkaren hadde mensen sammenhengende i 3 måneder(og legen sa at hun skulle prøve i 3 måneder til, for da var det mange som hadde det sånn de første måneden, så ga det seg, og jenta mi hadde mensen i et halvt år stakkar:p) Men over til meg: Jeg mistet da mensen og alt var fryd og gammen, men.. det er alltid et MEN; jeg hadde aldri hatt en kvise i hele mitt liv og brått: BÆÆÆM! Hele trynet var en eneste koloni!!! Men jeg kjøpte dyre produkter og gjorde mitt beste.. men nå, etter 2 år på Cerazette(

cathrine 07/01/2008 - 22:31

hei. nå har jeg gått på cerazette ca i 1,5 år. når jeg begynte med cerazette hadde jeg ingen blødninger, helt til nå. det kommer ikke så mye. men jeg lurer på om det kommer til og gå vekk etter noen dager, for jeg har lest att det kan hende at det kommer en blødning iblandt. Er dette sant?

Luremor 07/01/2008 - 17:16

Jeg har gått på cerazette i en mnd nå og ikke fått mensen, og ettersom jeg forstår så er det ikke uvanlig at mensen uteblir? er ung og redd for å være gravid! Plis, svar meg så fort som mulig!:) gikk på loette før og fikk da regelmessig mens, men med de pillene hadde jeg en ukes opphold.

46 03/01/2008 - 02:33

jeg er ny bruker av cerazette, men nå er jeg i grunn litt nærvøs. Jeg fikk beskjed av legen min at selv om jeg ikke hadde mensen den uken så skulle jeg begynna å ta dem.. Jeg gikk på dem i omtrent to uker før jeg hadde ubeskyttet sex, men er likevell litt nærvøs, for om ikke mensen kommer, så er jeg jo ikke sikker på om det er cerazette pillens virkning, eller at jeg er gravid, noen tips? eller råd? noen som har begynt utenfor en mens?

Mona 25/12/2007 - 18:33

Har brukt cerazette nå i 8 mnd. har ikke hadd mens i den tiden;) men i d siste har jeg glemt ta pillen min på kvelden, å heller tadd den jeg glemte på morgenen etter og den pillen for den dagen til vanlig tid (kvelden) har blødd pittelitt.. litt ekkelt..

Solveig 21/12/2007 - 20:33

Vurderer å begynne på cerazette, men jeg har noen spørsmål som jeg lurer på om NOEN kan svare på ? :) Please, trenger hjelp! =/
1)Får man mensen med å bruke denne p-pillen?
2)Noen som har fått VELDIG mye mer kviser ? Har litt kviser, men vil IKKE få mer..
3)Noen som har opplevd å miste sexlysten?? =/

Please svar, blir kjempe glad hvis noen svarer! :D

lillemor 04/12/2007 - 01:41

Wonderwomen: du kan ikke hoppe over blødning med Cerazette..som det står i pakningsvedlegget skal du ta pillene kontinuerlig, dvs. at du tar 1 pille hver dag så lenge du går på Cerazette, og alle pillene innholder samme mengde hormon. Du skal også ta pillene uavhengig av blødninger/mens/småblødninger. Forresten, jeg er den som postet 7/11, og er fortsatt like fornøyd med p-ringen ;o)

wonderwomen 20/11/2007 - 00:21

hvordan skal jeg hoppe over blødning med cerazette? skal jeg bare ta pillen mens jeg har mens? eller da jeg egentlig skulle hatt blødining.. og da får jeg ikke`?

lillemor 07/11/2007 - 03:30

Jeg gikk på Cerazette i 2 år med eneste bivirkning småblødninger. Til å begynne med var de sjeldne og jeg hadde ingen mens i tillegg, så da var det greit, men etter hvert var de både hyppige og innimellom sterkere blødninger - dessuten ble jeg veldig tørr og sår i skjeden. Jeg skiftet så til NuvaRing(p-ring) for to uker siden og er strålende fornøyd. Det er kjempedeilig å ikke ha småblødninger, sårheten og tørrheten har gått helt vekk og sexlivet vil nok bli mye bedre heretter(viljen var der med Cerazette og da, så selve sexlysten gikk ikke bort). Er litt uvant å ha noe inne i skjeden hele tiden, men kjenner den ikke og den faller ikke ut heller - dessuten er den lavdosert. Så selv om mange ikke tåler østrogen(og jeg ville egentlig for ingen pris gå på det) så var det faktisk akkurat hva jeg trengte :o) Har ikke følt på noen bivirkninger enda, og samboeren kjenner den ikke under samleie + at det er deilig å slippe å tenke på pillen hver dag - så om man ikke tåler piller så godt er kanskje p-ring noe å prøve?

Tvilsom 20/09/2007 - 09:52

Etter å ha gått på p-pillen i mange år sluttet jeg med den for ca.1 år siden.Etter etpar måneder fikk jeg menssmerter fra h....som bare ble verre og verre,og nå er de så sterke at jeg faktisk må være hjemme fra jobb første dagen jeg har mensen.Dette er jo ikke en bra ting, så jeg oppsøkte lege.Hun mente det kun var p-piller som ville hjelpe på smertene.Fikk resept på Cerazette.Har andre noen erfaringer på dette området?Ellers vet jeg ikke hva jeg skal tro om alle bivirkningene folk skriver om her inne,jeg har prøvd både Diane og Microgynon tidligere og har hatt bivirkninger med begge disse to pillene.Allikevel ser det ut til at bivirkningene er bedre enn disse smertene som jeg har én gang i måneden,så fra neste mens tror jeg at jeg begynner med Cerazette..ønsk meg lykke til ;-)

kjempefornøyd! 17/09/2007 - 20:19

har gått på cerazette i snart 2 år, og er kjempe fornøyd. Hadde litt uregelmessige blødninger de første mnd'ene, men nå er det stoppet helt opp. Har snakket med flere leger om faren over at mensen uteblir. Alle sier det samme, det er ikke farlig! Men kan være lurt å ta en pause etter å ha gått på p-piller en stund,og heller begynne igjen.. At mensen uteblir er faktisk den eneste bivirkningen jeg har hatt!

Ingrid 05/09/2007 - 19:00

Har brukt cerazette i nesten 2 år nå, og er kjempefornøyd. De første månedene fikk jeg mensen annenhver uke, så jeg slutta. Ettersom jeg ikke kan bruke andre ppiller, gav jeg cerazette en ny sjanse og begynte på nytt noen mnd senere. Da fikk jeg mensen som normalt. Etter mye slurving med pillene, og ingen sex så jeg ingen grunn til å fortsette på dem, så slutta, og begynte på nytt en tid senere. Nå har jeg ingen mensen!
Kanskje det hjelper å slutte og begynne på nytt en mnd senere dersom du har problemer med uregelmessig mens ?!

Bortsett fra uregelmessig mens kan jeg si at jeg har fått nedsatt sexlyst, ellers ingenting.

Og til alle dere som skremmes av alt som står her ...det skader ikke å prøve cerazette om du er på leting etter en ny pille ;)
Vi reagerer alle ulikt, så fordi om andre har fått problemer med mye mens/kviser, vil det ikke dermed si at du vil reagere på samme måte ;)

Medina 02/09/2007 - 20:52

Jeg har brukt Cerazette siden mars. I starten var det veldig bra. Fikk normal blødning første gang, så gikk det 4 uker og en blødning på 3 dager. Det skjedde måneden etter også. Så startet det- kviser overalt!!! På steder jeg ikke har hatt kviser noen gang. Det er helt forferdelig. Jeg føler meg som en vannballong også, vet ikke om det er pga pillene, men jeg hadde det ikke slik før jeg startet med dem. Nå har jeg ikke hatt en blødning siden slutten av juni. Det er egentlig kjekt, men legen blir ikke glad...

lillemeg 31/08/2007 - 23:27

har brukt cerazette i 3 mnd nå og har hatt kraftige blødninger med smerter HVER eneste dag , er ganske lei !! noen andre som har opplevd dette? typen er ikke så glad han heller :S

jente 20 09/08/2007 - 12:29

hodepine 02/02/2006 - 19:53

hei hei... jeg har brukt cerazette i 4 måneder og den siste måneden har jeg hatt hodepine hver dag... er det ingen andre som har fått hodepine av disse p pillene?

HEI du som skrev dette!! jeg har brukt conludag, like lenge som du har gått på cerazette. Og fikk hodepine den siste mnd!! migrene lignende liksom. har det gått over for deg, eller måtte du bytte?? lurer nemlig på å hoppe over på cerazette pga hodepine.. men hvis folk får hodepine av den også så driter jeg i det...!! Noen andre som har hatt det samme??

jente 20

nybegynner 13/07/2007 - 16:48

Min første pille var idag og er kjempe nervøs for å begynne etter alt det negative som er skrevet her. Jeg har hatt blodpropp og ble derfor anbefalt denne..
men det hadde våre fint å sluppet mensen, men du kan jo aldri være på den sikre siden da. Og store blødninger vil jeg ikke ha noe av, jeg som reiser så mye.
Så dette virker skummelt spør du meg, men får se hvordan det går....
Godt noen er fornøyde og håper på det samme..

hæ? 07/07/2007 - 21:16

unnskyld meg men jeg forstår ikke.er fornøyd med cerazette men er bekymret over at mensen uteblir.det er jo hele poenget med cerazette: å ikke få mensen.

vær forsiktig 07/07/2007 - 21:14

til dere som skriver at dere har lest om bivirkningene her og at dere ikke har fått bivirkninger og er storfornøyd: jeg også var kvisefri i begynnelsen men etter noen måneder fikk jeg kviser i ansikt ,på skuldre og rygg så vær ops på at de kan komme og ikke anbefal dette før dere har gått på de i et par år og ikke hatt bivirkninger ihvertfall.har prøvd alt.ingen ting virker mot kvisene.

Tex 18/06/2007 - 00:29

Fikk uka mi dagen etter jeg skrev det forrige innlegget, men hadde bare blødninger i en uke. Å nå har jeg ikke fått no blødninger på over en mnd. Så jeg er godt fornøyd med cerazette.

Mimi 13/06/2007 - 09:01

Hei! Har gått på Trionetta i nesten ti år og syns først det var litt kjipt å måtte bytte pille... MEN Cerazette er så bra! Ingen blødninger (varierer fra person til person, men skal uansett være mye mindre enn med andre piller), ingen humørsvingninger eller hodepine, altså ingenting negativt for min del :) Bare mindre kunstige hormoner (østrogen) og det er jo bra for kroppen! Også kan den brukes mens man ammer... Anbefales!

Tex 21/05/2007 - 16:43

Hei nå har jeg brukt cerazette i snart en uke. Har ikke fått noen blødninger. Kan det ta litt tid før det kommer no,eller slipper jeg det da?

jente 81 27/04/2007 - 18:54

skal begynne på cerazette. Nå bruker jeg pplaster. er det noen som vet om jeg kan ta første pillen den dagen jeg egentlig skal skifte plaster, eller om jeg må vente til første mens dag? lest så mye forskjellig om cerazette nå, at jeg er blitt skeptisk, men mye mer praktisk med pille enn med det store plasteret.

Tex 25/04/2007 - 14:25

Har brukt trionetta i over 3 år nå,er egentlig kjempe fornøyd med den. Har mens i 4 dager og den har vært sikker. Men nå skal jeg prøve cerezatta å jeg må si jeg lurer på hvordan den fungerer på meg,etter å ha lest alle innleggene om den. Har 3 uker igjen på trionetta, så skal jeg begynne på cerazette,vel håper den ikke er så ille.

Silje-Arlin 18/04/2007 - 17:46

Hei jeg jer en jente på 16 år som nå har brukt "yasmin" i snart 3 måneder. Må innrømme at jeg ble veldig skuffa over at de skal tas vekk fra markedet, har vært utrolig fornøyd med dem til nå. Fikk istedenfor "Cerazette" som er helt ny her i Norge, og det sies at de er en erstatter for Yasmin. Så jeg lurte på om jeg vil få noen mulige bivirkninger, og er det ok at jeg starter med dem nå, siden jeg er ferdig med det siste yasmin-pille-brettet. Håper på svar :)

Lillian 18/04/2007 - 15:13

Jeg er 32 år, og har brukt forskjellige p-piller opp gjennom årene. Har 3 barn,og etter de to første fødslene, la jeg på meg når jeg bjynte på p-pillen igjen. Brukte da trionetta og trinordiol. Etter siste fødsel fikk jeg tips om Cerazette, og bjynte på den. Har ikke lagt på meg, og fikk mensen med det samme jeg bjynte, men har ikke hatt den siden. Har nå brukt pillen i 6mnd. Er veldig fornøyd med den. Har ikke hatt noen bivirkninger, ingen uren hud. Men lurer på en liten ting.... Siden man ikke har mensen, har en eggløsning???? Noen som kan svare meg?? Med tanke på ingen mens og graviditet, så hadde det vore greit å vite...

Jeente 11/04/2007 - 22:51

Var veldig i tvil før jeg begynte på pillen etter at jeg leste hva folk skrev om det her. Nå har jeg gått på de i snart to månder og har ikke hatt noen bivirkninger til nå. Har ikke hatt noen blødninger, og når jeg skulle hatt mensen varte den bare i to dager og den var veldig svak.
Har heller ikke fått kviser av det. Så til alle dere som er i tvil, prøv dere fram. Alle er ulike og reagerer forskjellige.
Jeg er vertfall super fornøyd :)

Camilla 11/04/2007 - 00:02

Jeg har brukt cerazette i ca 8 måneder og må sie meg fornøy med pillen. Når jeg leser gjennom alle meldingene som dere har skrevet, ser jeg at det er en del felles bivirkninger som går igjen. I begynnelsen hadde jeg som mange andre, kraftige blødninger, helst hver dag. Disse varte i en god stund. Jeg ble så klart redd, men forstod vel etter en stund etter å ha finlest bruksanvisningen mange ganger, at dette kun var normalt. Vi mennesker er ulike og reagerer desto ulikt på ting. Når jeg, som aldri før har brukt p-piller, får stoffet i meg, er det klart at kroppen vil reagere på ukjent stoff. Det må bearbeides en stund. Videre ser jeg at det er mange som er plaget av kviser og uren hud, selv synest jeg ikke dette har vært et problem for meg. Kvisene kommer like sjeldent som før. Så jeg må si å være heldig der. Desto uheldigere, for min del, har ikke cerazette gitt meg større bryster. Noe som jeg kunne tenkt meg egnentlig. Så der ser dere folkens, cerazette og andre p-piller,påvirker oss forskjelligt. Det hører naturens gang til...

Lillemy 03/04/2007 - 13:43

Ja, dukker fremdeles opp nye kviser hele tida, men bare i panna. Utrolig irriterende! Har slitt med dette i snart 5 mnd nå... Veit ikke hva jeg skal gjøre...

Tutta 02/04/2007 - 12:41

Heisann!
Jeg har akkurat begynt på Cerazette, for ett brett siden. Jeg leste om så mange bivirkninger av pillen at jeg nesten ikke turde begynne, men for meg har det gått veldig bra! Jeg gikk fra Trionetta, som jeg har brukt i en årrekke. Jeg har blitt mye "klarere" i hodet, med mye mer energi på kvelden.
Jeg sover sjelden om ettermiddagen lenger... Jeg trodde jeg bare var sliten - men dette var tydeligvis en bivirkning av Trionetta. Ja, og så har brystene blitt større da. Jeg var usikker på om det kunne stemme, men leser her at det har skjedd med flere. Typen min synes jo det var helt ok.. ;-) Og det er greit for meg!

Anonym :) 30/03/2007 - 13:56

Jeg bruker Cerazette. Har brukt d i kanskje 2 mnd bare. Har ennå ikke fått mensen, sluttet med de, så har 4 tabeletter igjen på brett nummer 2. Gådd 4 dager, har ennå ikke fått mens, er det vanlig? Håper noen med svar kan svare meg, for jeg blir litt redd :/

Lita 30/03/2007 - 00:00

Jeg gikk på cerazette i nesten et år. Ingen mens, ingen kviser, ingen ting annet negativt som jeg kan komme på. Bortsett fra at uteblitt mens er temmelig frustrerende, selv om det høres deilig ut. Har svidd av noen grav-tester ja...:)

Mamis 15/03/2007 - 10:12

Jeg begynte med cerazette etter fødsel, nå når jeg er ferdig med og amme og har fått tilbake mensen så har jeg jo mensen annahver uke, detta er utrolig irriterende og kjipt. Detta holder ikke så nå bytter jeg.

Mamis 15/03/2007 - 10:10

Begynte med cerazette etter jeg fikk barn nr to, da jeg sluttet og amme og fikk mensen tilbake har jeg hatt mens omtrent annahver uke,utrolig irriterende og unødvendig.Så nå er det bare og skifte merke og starte på noe nytt.

sabine 09/03/2007 - 12:52

Jeg gikk på trionetta frem mot nyttår, men da tok de jo denne ut av sald (desverre, da jeg var svært fornøyd med denne)...har nå fått resept av lege på cerazette. Men nå leser jeg jo dette da, og blit veldig usikker på om jeg skal prøve de. Reiser til Thailand om 6 dager, skal ha men 3 dager etter at jeg reiser, og som noen sier så har man mensen hele tiden av denne. Blir redd jeg, jeg vil jo ikke ha mensen i hele ferien ...!! Vet ikke hva jeg skal gjøre!!

Trine 03/03/2007 - 21:07

Hei Lillemy. Får du fortsatt nye kviser etter 4 mnd?? Jeg slutter med cerazette for en uke siden, pga. kviser og får fortsatt nye kviser... Plagsomt spør du meg.

Lillemy 21/02/2007 - 15:14

Noen som har erfaring med hvor lang tid det tar før kvisene forsvinner når man har sluttet på Cerazette? Sluttet for over 4 mnd siden, men ser fremdeles ille ut... :(

sibbo 13/02/2007 - 16:29

heisann.. eg gjekk på¨yasmin 28 i 3 mnd men så måtte eg slutta:S men så begynte eg på cerazette og eg har gåt på di i ca 1 mnd... men eg har endo ikkje fått mensen.. berre noko par dråper ein løradg..og ikkje noko meir enn da?og typen min.. har ikkje lat da gåt inni meg heller!! er eg gravid???

Line 13/02/2007 - 14:19

Cerazette ødelegger huden min. Slutter på dem nå. Ellers så er det nok en bra pille. Men det er ikke verdt alle kvisene..

Daniela 12/02/2007 - 15:38

Jeg anbefaler Loette på det sterkeste. Beste p-pillen på markedet, syntes nå jeg :) Ingen bivirkninger.

Moi 11/02/2007 - 20:24

Cerazette ble forklart som et prakteksempel for dem som ville ha minst mulig mensen. Jeg hadde småblødninger så å si hver dag. Sluttet etter ett brett!

Lina 07/02/2007 - 17:16

Jeg har gått på Cerazette siden den kom ut i Norge. Har vært veldig fornøyd med den, mensen uteble og livet kunne ikke ha vært mer herlig. Men plutselig begynte jeg å få blødninger. En gang tok jeg pillen 10 timer forsent og jeg hadde små blødninger i 1 MÅNED! Etter å ha gått på denne pillen i 4 måneder, så begynte jeg å få mensen igjen. Men er jeg 30min. forsent ute med å ta pillen får jeg blødning dagen etter som varer som regel i en uke++
Men det er mindre risiko for blodpropp med den, noe min familie er svært utsatt for. Så det er jo bare å ta den til en fast tid.

Randi 06/02/2007 - 13:44

Jeg har brukt cerazette i noen måneder nå, og har blødninger hele tiden. de kan vare i noen få dager til flere uker.
Dette er ekstremt irriterende!

withlove 28/01/2007 - 23:01

Huff, nå har jeg lenge lurt på hva som skjer med huden min. Den er rødprikkete og uren rund munn og nese og nå ser det også ut som om det begynner i pannen min også. Jeg har tatt utallige alergitester, og vi finner ikke ut av det. men når jeg søkte på Cerazette (som jeg går på) og leste det som sto her, kan det jo godt hende det er dem jeg reagerer på. Det virker som om det ikke bare er meg som har fått hudproblemer etter jeg startet, for jeg tror det var da problemene kom! Så håper det hjelper å slutte på dem:)

dino 24/01/2007 - 12:17

ganske fornøyd med cerasette. men er bekymret over at M uteblir.. blir så usikker

nubbi 18/01/2007 - 00:17

Jeg har litt problemer med kviser nå, men hadde ikke det når jeg gikk på Yasmin. Det er ca. 1 år siden jeg gikk på de, men la på meg en del, så derfor vil jeg prøve noen andre. Har lest at noen har fått kviser av cerazette. Er det noen som har fått mindre kviser? Er urolig for mer kviser.

Pia 11/01/2007 - 17:51

Jeg har byttet fra trionetta til cerazette, fordi trionetta går ut av produksjon. Super fornøyd, ikke deppa, gått ned i vekt faktisk, ikke mensen og ingen humørsvingninger! Men, et stort men! Jeg har fått en god del kviser =/ Gått på de i 3 mnd, hørt at kvisene kan bli borte etterhvert, stemmer det? Orker ikke ha mensen pga jeg får kraftige smerter osv, er det noen andre p piller hvor man slipper mensen? For kvisene er ille nå, har ikke blitt noe bedre.

HJELP 08/01/2007 - 16:05

Jeg har nå gått på cerazette i 1,5 år og sluttet helt med mensen da jeg begynte med de. Den store ulempen har vært at jeg har fått kviser på rygg og ansikt som aldri forsvinner. Lurte på om noen har byttet fra cerazette til noe annet. Noe som har samme effekten bortsett fra kvisene.Eller om noen kan anbefale noe annet de bruker som får mensen til å forsvinne og som ikke gir kviser. Hjelp plz.

b 03/01/2007 - 10:09

HEi. Har gått på trionetta siden april 2006. Er storfornøyd, regelmessig mens(på dagen), kortere periode og mindre blødning. Har fått respet på Loetta, siden Trionetta går ut av produksjon nå fra nyttår 2007. (håper dere som ikke vet det skaffer ny respet hso legen deres) Er spent på Loetta, men har ikke tenk tå prøve C, da historiene skremmer meg.......

Siri 27/12/2006 - 12:14

Jeg har nå gått på ceracette i snart 3 mnd.Tenkte det var på tide å prøve noe nytt. Synes det at mensen uteblir etterhvert er en fantastisk tankte. Har hatt en del humørsvigninger og kvalme de førte mnd. Virker som det begynner å stabilisere seg nå. Men problemet mitt er kviser. Har aldri vært plaget med kviser, men nå kommer de for fult. Håper bare dette gir seg, for vil absolutt gi disse pillene en sjangs. Tror det er verdt å satse på.!!Det at mensen uteblir tror jeg er helt ufarlig, selv om det føles litt unaturlig.

lmr 13/12/2006 - 15:06

Jeg har gått på trionetta siden jeg var 15 år,å nå har jeg byttet(er 20 år gammel)til cerazette.Ingen mensen på 2 uker men siden forrige tirsdag har jeg blødd HELE tiden uten stopp. Skjønner at det kan være sånn første måneden men det er veldig unormalt om de går over en så lang periode. Vil gjerne slippe å blø hele tiden. Burde man slutte om man får blødninger så tidlig?

Jente88 04/12/2006 - 23:22

Hei! Jeg har begynt på cerazette, jeg gikk på Jasmine før de. Jeg hadde mensen 2 uker om gangen den siste perioden med Jasmine. Da bestemte jeg meg for å bytte. Mensen holdt seg vekk i 4 dager etter jeg begynte på cerazette og nå har jeg hatt store blødninger i 6 dager! Er dette normalt? Hva skal jeg gjøre? Har rett og slett hatt mensen i snart 3 uker i strekk, dette er slitsomt. Jeg er kjempe fortvilet og vil gjerne få noe gjort med dette!

Jente80 22/11/2006 - 23:39

Ved bruk av Cerazette vil ca 20% miste menstruasjon. Det er ikke farlig ikke å ha menstruasjon. Gravide, de som ammer, de som bruker p-sprøyte og hormonspiral mister ofte menstruasjon. Det er faktisk mer naturlig for kvinnen ikke å ha menstruasjon. Urkvinnen hadde kanskje 50 menstruasjoner, kvinnen i dag ca 500. Når man lager p-piller som gir blødning er det kun av psykologiske årsaker, at kvinnen føler hun er normal. Fravær av menstruasjon med cerazette og andre prevensjonsmidler vil redusere risiko for livmorkreft (ikke livmorhalskreft) i mange år fremover.

Tea 15/11/2006 - 18:28

Til "Magne". Skulle likt å se deg blø i to måneder uten å bli gretten. I rest my case.

Hill 14/11/2006 - 21:28

Har lest at hos over halvparten forsvinner mensen helt på Cerazette, og så lenge du bruekr den riktig er det jo like sikker som vanlig p-pille. Jeg brukte Trionetta i mange år før jeg startet på Cerazette og fikk helt regelmessig menstruasjon. Da jeg brukte Cerazette gikk det 3 dager over forventet mens, og jeg var helt i ubalanse, så sluttet. Merket at jeg hadde symptomer på at mensen skulle komme, men det gjorde den ikke. Nå 2 1/2 uke etter har jeg ennå ikke fått mensen, og er mer premenstruell enn noensinne. Aner ikke hvor lang tid det tar før mensen kommer igang igjen?

sivi 11/11/2006 - 17:17

Jeg har gått på cerazette nå i litt over 1 mnd.. og jeg lurer på får man mensen i det hele tatt når man bruler cerazette? Er jo vant med at jeg får mensen slik at jeg vet om jeg er gravid eller ikke.. er litt forvirret her.. hjelp?

Cindel 05/11/2006 - 21:33

Det er ikke farlig at mensen forsvinner. Den menstruasjonen man får når man går på f.eks trionetta er en kunstig menstruasjon som framprovoseres av hormoner i pillene, ikke av kroppen din. Det kommer ikke ut noe egg, slik det gjør ved en naturlig menstruasjon. I "gamle" dager gikk kvinnene gravide store deler av livet sitt, og hadde sjelden menstruasjon i lange perioder av gangen. At vi i dag har mensen hver mnd hele livet, kun med få opphold, er ikke "naturlig" for kroppen det heller. Så mensenfrie perioder kan være som en etterlengtet pause for kroppen :)

Jeg går forøvrig på Cerazette selv, og stortrives med den. Litt småblødninger den første mnd er det eneste litt negative jeg har opplevd, men det oppveies til de grader av at mensen er borte og jeg føler meg "fri"! Herlig å slippe å tenke på mensen i hele tatt :)

Hilde 31/10/2006 - 23:10

Tror ikke mange menn hadde holdt ut iallefall:) Selv har jeg brukt Cerazette i 4 uker. Brukte Trionetta i 13 år før dette, men mistenker at jeg blir mer deprimert av de, og hyppige sopp infeksjoner. Noen andre med disse erfaringene? Dagen etter at jeg startet på Cerazette ble jeg kvalm, småkviser i pannen, og håret ble fryktelig fort fett + hårtap. Jeg har alltid fått mensen på dagen med Trionetta men denne uteble, og da jeg var gått en dag over var jeg skikkelgi elendig, menssmerter og helt utafor. Nå har jeg sluttet på de, og venter på mensen. Unaturlig for meg at den blir helt borte, og ble skikkelig elendig.

Magne 29/10/2006 - 22:54

For en klaging på dg da, tea:(

Tea 29/10/2006 - 14:31

Cerazette fungerte overhodet ikke for meg. Gråt og ble sint for ingen grunn, og fikk masse kviser, i tillegg til at jeg blødde hele tida. Aner ikke hva jeg skal prøve nå, har prøvd det meste og ingen ting fungerer... Kanskje Concludag er bedre? Noen som har byttet til den fra Cerazette?

Magne 27/10/2006 - 15:43

Slutt å syt jenter. Noe må dere da tåle=)

Lilypad 20/10/2006 - 15:05

Emilie:

Ang å utsette mensen med Cerazette:
Jeg har pratet med apoteket som i sin tur ringte produsenten for å finne ut hvordan man kunne utsette mensen med Cerazette. Svaret var:

Man kan ikke utsette mensen med Cerazette alene, men man kan få resept av legen på noe som heter Primolut N som man kan ta samtidig med Cerazette, da kan man utsette mensen, OG være beskyttet samtidig.
Hilsen Lilypad

88modell 16/10/2006 - 21:24

Jeg gikk på cerazette i over 1 år, men begynte med Loette 28 fordi jeg rett og slett blelei av å ikke ha kontroll over mensen! Men ellers synes jeg cerazette var bra, men er ganske fornøyd med loette 28 nå :)

katrine 09/10/2006 - 23:02

Begynte på Cerazette for tre dager siden (seks uker siden fødsel) og i dag begynte jeg å blø... Ikke mye, men nok til at jeg ble litt irritert! Har jo akkurat slutta å blø etter fødselen jo for f... Dessuten er jeg kvalm!!... Hadde veldig lav blodprosent etter fødselen og har tatt jerntilskudd og skal ta det en måned til. Ikke særlig gunstig at jeg da samtidig skal blø hele tiden. Og flesteparten av de som har skrevet inn her sier jo at de blør veldig lenge med Cerazette. Jeg har tidligere gått på Trionetta og hadde både da, og når jeg ikke brukte P-piller, helt regelmessig mens. Jeg har IKKE tenkt å fortsette med Cerazette! Kan ikke verra sånn at man aldri skal vite når man begynner å blø!!!

karina 03/10/2006 - 15:11

hei:)
jeg er en jente på 17 år:)
for 2 uker begynnte jeg og en vennine på loette begge 2 :) vi begynte begge på pillene første mens dag..jeg fikk mensen 3 dager før vennina mi så jeg begynte 3dage før:) men så nå viser det seg att jeg blør ennå og vennina mi gjør det ikke lenger:( utrolig kjiiiipt:'( Jeg kaver med humørsvingninger, kvalme og en utrolig hodepine:( men hu venninna mi merker ingenting:l så noen som har opplevd noe liknende? :)
håper på tips:) hilsen ulykklig loette28 bruker i dårlig humør;)

Mamma`n 29/09/2006 - 21:04

Jeg begynte på cerazette etter fødsel for 1 år siden, har ikke hatt mensen på ett år, men nå når jeg slutter å amme gutten min har jeg hatt mensen med 2 ukers mellomrom i over en måned. Er dette vanlig? Blir tullete av dette her...

sept 25/09/2006 - 19:00

hei. gått på ceracette i 1 mnd nå. har hatt vondt i puppene fra første dag,skikkelig vondt. har nesten aldri vondt i hodet, men denne mnd har jeg gått med hodepine hele tiden, kvalme og gråter hele tiden uten grunn.... blir man gal av disse pillene eller? er ikke meg selv i det hele tatt,er flere jeg kjenner som har kommentert at jeg har forandret meg. RÅD: IKKE begynn på ceracette!!!

du som kommenterte hjertet sitt innlegg 22/09/2006 - 14:41

De fleste får jo bivirkninger de første månedene da, i noen tilfeller tar det opptil 6mnd før kroppen stabiliserer seg og venner seg til de nye hormonene..så man anbefales alltid å holde ut de første 3mnd fordi det ofte bedrer seg etter dette..

du med hjertet 20/09/2006 - 21:51

hvis du blir så dårlig av pilla,betyr det jo at du ikke tåler de da..ehhh???

v 15/09/2006 - 21:14

Begynte på cerazette for tre dager siden. Ett par timer etter at jeg tok den første pillen kom kvalmen. Sprang til apoteket for å kjøpe graviditestest. Denne kvalmen minna veldig om den jeg hadde da jeg gikk gravid. Heldigvis ingen baby på veg. Men fortsatt sykt kvalm og svimmel. Noen andre som har opplevd dette. Vet ikke om jeg orker å gå gravidkvalm lenger. Dette er no drit. kan ingen snart finne hormonprevansjon for menn!

penny 09/09/2006 - 13:47

Har gått på cerazette i 7-8 måneder nå... blødd i 3 av dem.. hadde det bare kunnet gitt seg? Legen sier jeg skal fortsette på pillen.. vil jo det og, men begynner å bli lei av å bruke masse penger på ob.. Tørr blir jeg og.. Er den eneste bivirkningen jeg har, da, menjeg vil ikke blø mer!!! Noen som har blødd og holdt ut såpass lenge som kan fortelle meg at dette går over til slutt? Skjønner dere som har gitt opp.. men den pillen her er så bra på så mange andre områder at jeg nekter å gi opp helt enda..Vær så snill å si meg at det her gir seg snart??!!?!?!!!

me 01/09/2006 - 19:19

Lene: jeg følte det slik som deg de første 3mnd jeg gikk på cerazette, men så gikk det over. Nå har jeg gått på de et år, og er alt i alt fornøyd, selv om jeg har litt småblødninger innimellom. Deprimert har jeg ikke følt meg i det hele tatt. Når det først gikk over og kroppen min fikk vent seg til pillen så ble det helt borte, og jeg føler meg som meg selv :o) Så du bør kanskje prøve litt til. Jeg hadde en ekstremt tålmodig og forståelsesfull kjæreste da, så det hjalp meg mye, vurderte å slutte flere ganger, men sammen klarte vi oss gjennom den tunge periioden. Kanskje du kunne vise mannen din en nettside hvor det er info om pillen, eller pakningsvedlegget.

Lene 27/08/2006 - 21:25

Jeg har gått på Cerazette nå i 1 mnd og har blitt ett helt annet menneske. Jeg gråter og føler meg dypt deprimert. Jeg glefser til alle og er utålmodig. Mannen min skjønner ingenting og er lite forståelsesfull, noe som ikke gjør ting lettere. Skal jeg slutte allerede eller blir det bedre hvis det går noen mnd? noen som vet?

me 24/08/2006 - 21:54

Imn: hvis du hadde lest pakningsvedlegget eller snakket med legen din ville du funnet ut at det er helt normalt både å ha mye blødninger og å ikke blø i det hele tatt når man går på Cerazette..

problemet 18/08/2006 - 00:00

Stakkars oss kvinner, tenker jeg etter å ha lest nesten alle innleggene! Jeg for min del har et kjempeproblem med prevensjon, blør av alt! Men ikke bare det, hater følelsen av å føle meg "anderledes" som en blir av unormale hormoner i blodet, og jeg elsker derimot den gode følelsen av å "være meg selv" når jeg er uten noe prevensjon. Lysta er på topp, humøret, formen, energien! Etter å ha prøvd det som er på markedet endte jeg til slutt opp med conludag mini-piller, og jeg brukte den i 4 år uten bivirkninger!! men, etter en fødsel, bekynte jeg å få mensen to ganger i mnd, var tålmodig i ett år men så gikk jeg lei. Leve minnet om conludag mini-piller! Kan anbefales å prøve!!

Imn 16/08/2006 - 13:08

Jeg har gått på cerazette i 9 mnd nå.. I begynnelsen hadde jeg uregelmessig mens.. Men nå de siste mnd har det stoppet opp! Har ikke hatt mens på 4-5 mnd:/ Er dette farlig?

supra 15/08/2006 - 23:34

Rettelse: 10mnd

supra 15/08/2006 - 23:33

Jeg har gått på cerazette i 8mnd, og det går litt i hytt og pine med blødninger, men jeg har ikke etter de 3-4 første månedene(hvor jeg fikk humørsvingninger) hatt noen andre bivirkninger. Så jeg har veid for og imot og funnet ut at cerazette er bra for meg, da jeg ikke har menssmerter og dessuten myyye mindre blødninger enn før. i sommer blødde jeg såvidt kanskje en uke til sammen fordelt over to ganger, deilig :o) men, det er forskjellig for alle, noen mister mensen helt, andre får bare kluss, så hver enkelt må bare vurdere hva som er riktig for en selv, og man kan bare finne ut om denne pillen virker ved å teste den ut..

til kjersti 09/08/2006 - 00:48

hei,jeg råder deg til å prøve yasmin!jeg gikk på cerazette i 5 måneder og blødde over halvparten av tiden:S så jeg gikk over til yasmin,og da sluttet jeg å blø etter bare et par dager!:) så kanskje det funker for deg også;)lykke til =)

Kjersti 08/08/2006 - 15:11

Har slutta på Cerazette nå etter 7 mnd. Har hatt mensen ca annenhver uke hele tiden + fikk endel kviser til å begynne med. Kvisene gikk over etterhvert, men ikke blødningene. Nå vet jeg ikke hva jeg skal bruke....

Nippon 04/08/2006 - 11:35

Jeg brukte C i 3 måneder. Hadde blødinger hele tiden de 5 første ukene. Etter det, kom det blødinger/mens med 9-10 dagers mellomrom. Da sluttet jeg. Orket ikke mer. Det er 6 uker siden, og mensen er ennå ikke dukket opp. Har tatt test, negativ. Noen som vet noe om dette?

Til Stine 01/08/2006 - 23:31

Det er ikke falig at mensen uteblir!!

Anette 01/08/2006 - 23:29

Jeg har brukt cerazette i 2måneder og jeg har blødd hver dag:/ skar bruke det i en måned til for å se om det bedrer seg.

Here I go 25/07/2006 - 18:25

Nå har jeg henta en pakke med Cerazette og skal ta min første pille i kveld. :-) Håper virkelig den er noe for meg da jeg har prøvd både Trionetta og Yasmin uten å være fornøyd. :-(

Mina28 25/07/2006 - 13:56

Jeg har også byttet fra diane til cerazette. Men forstår ikke de som klager over at de får flere kviser pga av dette? Diane er jo først og fremst kvisehemmende medisin, så da er det jo naturlig at en får kviser når en slutter på diane og begynner på en p-pille med lite hormener. En skal jo egentlig ikke få resept på diane hvis en ikke er veldig plaget med kviser, siden denne p-pillen er veldig "sterk" med mye østrogen i seg. Har selv fått resept på skinoren (mot kviser)siden jeg har skal slutte med diane, men har forberedt meg på å få mer kviser enn før. Men det får så være, fikk ofte migrene som bivirkning av det høye østrogen-innholdet, dessuten så er det ikke kult å vite at sjansen er enda større for blodpropp o.l. ved bruk av diane (selv om sjansen er liten i seg selv)...

lina 25/07/2006 - 10:18

Det går ikke ann å forskyve mensen med cerazette:(, blødningene kommer og går når dem vil.Jeg brukt cerazette i 4mdr snart og vurderer å bytte.Har vondt i brystene hele tiden de siste 2 månedene og blør veldig ureggelmessig + kviser og humørsvinginger og har lagt litt på meg.Ikke fornøyd med pilen:(

Anette 25/07/2006 - 00:26

Hei! Ser at d e mang såm ha sport om korsn main kain forskyv mensn.....(når main bruka Cerazette),mn d e jo ingen såm ha svara på dæ... Må vita d..,vell ikje fær t syden ha ha mensn... d bi ikje nå skøy i d heile tatt!!! Så...,VÆR SÅ SNILL Å SVAR ME:( e træng å få vita d... Snarast muli:(

Stine 21/07/2006 - 10:24

Jeg har gått på Cerazette i over 1 1/2 år, og har ikke hatt antydning til noen blødning i det hele tatt. Noen som vet om det kan være farlig i lengden? Snakket med legen min, men får liksom ikke noe godt svar.. Er ellers kjempe fornøyd, men begynner å bli litt urolig pgr. mensen uteblir over en så lang periode..

meeii 15/07/2006 - 00:38

hmm,vil si det at ceracette er egentlig en veldig bra p-pille hadde det ikke vært for at jeg har blødd i SEKS uker nå:S er så driit lei,og jeg har prøvd å være tolmodig altså!kan det ikke bare stoppe?jeg har gått på de nå i fem måneder snart,og helt i starten blødde jeg i et par uker,men det var liksom greit,men når det begynte igjen,og det bare aldri stopper(virker det som)så tror jeg at jeg vil bytte til en annen pille,men trenger litt råd om hva jeg burde prøve!håper noen kan svare meg..jeg vil snart ha sex i igjen!!:P

carro 12/07/2006 - 18:55

helt te jeg begynnte paa cerazette har jeg sliti skikkeli med utslett og bryst okning med forskjellige p-piller.. men det eneste med cerazette var at jeg hadde mensen i ett i 1 maaned, men det var vaert det!!!! og ikke har jeg lagt noe paa meg heller, derimot tatt litt av =) jeg anbefaler denna pilla ass!

penny 09/07/2006 - 18:47

Hei hei!! Vil bare si at jeg er veldig fornøyd med cerazette! utenom at jeg har småblødd og vært noe kvalm den siste måneden(jeg har gått på pillen i 5-6mnd.) Håper bare det er en overgangsgreie. Ellers vil jeg si til dere med problemer med huden i forhold til denne pillen: Jeg fikk også veldig mange kviser og fetere hud med en gang jeg begynte på pillen, men legen min skrev ut en gel til meg mot kviser som kalles differin, og den har hjulpet en del, og så tror jeg også det har mye med at det ikke pillen inneholder noen form for gormon som stopper talgproduksjonen og derfor opphoper det seg veldig i starten, men det går over etterhvert, bare hold ut! For min del har sexlysten bare skutt i været og alt er ellers bare bra! Man må bare la kroppen vende seg til dette nye, og noen trenger mer tid enn andre! Lykke til alle sammen!!

mmh 27/06/2006 - 23:59

jeg vil anbefalle microgynom til alle.. strevde med å finne en p-pille som jeg ikke fikk mye bivirkninger av..

Kathrine 27/06/2006 - 18:57

jeg er 19 å har gåttpå cerazette i 6 mnd nå å er kanon fornøyde, jeg ha ike blødd en eneste gang på dn tid eg har brukt de. Kjempe godt å ikke ha mensen :) takke herren for cerazette! ;P

Line 14/06/2006 - 11:21

Brukte diane før, men skiftet pga langvarig depresjon og blodpropp i familien. Nå har jeg brukt cerazette i 6 uker og er rimelig fornøyd. Ser ut til at jeg har gått tilbake til mitt vanlige mønster med mensen en sjelden gang i hytt og pine (litt komplisert for trygghetsfølelse, men, men). Har også fått et oppsving i kvisemengden, men ikke katastofalt, dessuten kan det ha sammenheng med et vårlig ostekick jeg har hatt.. Det morsomste er at jeg de første tre ukene var totalt fiksert på sex. Var til tider litt distraherende, men utrolig gøy!! Ser ut til å ha stabilisert seg nå. Tror jeg kommer til å fortsette, humøret virker nokså stabilt også.

karoline 03/06/2006 - 00:14

jeg brukte cerazette i 3 måneder uten problem. men nå er jeg i fjerde måned, og har hatt blødning i 4 uker. Det er noe tull altså!! har tenkt å slutte med det!

elin 22/05/2006 - 13:13

jeg vil bare ikke miste sexlysten.har mistet den av trinordiol,p-sprøyta og yasmin.orker ikke drive å prøve heeele tida!!!!utrolig godt å lese at det er fler,selv om jeg skulle ønske det ikke var sånn..det er utrolig digg og ikke bruke noen ting,jeg føler meg som en helt annen persin,og helt meg selv:) er det noen som har prøvd spiral?uten hormoner?lurer på det,men det virker så skummelt..

fornøyd! 20/05/2006 - 12:18

cerazette har funket kjempebra for meg ihvertfall, litt blødninger i starten og etter det helt borte!:) anbefales å prøve, selv om alle reagerer forskjellig!

Anette 11/05/2006 - 22:18

begynte på cerazette for 6 uker siden, har blød i 5 av disse uken,pluss at humøret er dårlig.. mulig det kommer av de iriterende blødningene..
nå slutter jeg!!

joda.. 08/05/2006 - 13:49

bra at dåkker lage en sånn sia som man kan gå å se på å finne råd:):)

Liza 04/05/2006 - 14:34

hmm, alle bivirkninger er helt forskjellige fra menneske til menneske, så det må nok bare prøves ut, og se hvordan det funker. jeg skal selv bytte fra trionetta til cerazette pga jeg får skikkelig ille mensen smerter av trionetta :/ får håpe cerazette er bra =)

vil bli blid 04/05/2006 - 13:00

Hei hei. Er det noen som har hatt problemer med humørsvigninger av yasmin, som har hatt godt resulttat med cerazette etterpå? jeg prøver nå cerazette i første uke etter å ha vært deppa og lei i mange måneder med yasmin. kan tenke meg at de som reagerer på samme merke også kanskje tåler samme merke. Hilsen vil bli blid.

m 03/05/2006 - 23:51

Til 1. Disse pillene er hverken mer eller mindre å stole på enn andre p-piller. Noen får ulike bivirkninger, noen er heldige og slipper disse. Det at man ikke får mensen(eller at den blir forandret) er ikke noe problem så lenge man tar pillen hver dag(noe som er lett å sjekke ettersom det står klart merket på pakningen, og dessuten er alle pillene like mht hormoninnhold). Dessuten inneholder Cerazette ikke østrogen, noe som for meg(og en del andre) er en trygghet, da jeg vil utsette kroppen for så lite hormoner som mulig, og ikke vil tilføre den kunstig østrogen..Cerazette har dessuten ikke risiko for blodpropp og div. andre alvorlige bivirkninger slik som andre p-piller..

Veeldi fornøyd 03/05/2006 - 23:35

Har brukt trionetta i 5år, og det har gått kjempegreitt. Ingen bivirkninger, gikk tilogmed ned 7kg da jeg begynt på de... Men er vel individuelt... klems

1 03/05/2006 - 20:04

hei jenter. Jeg tror jeg ikke ville prøve disse pillene altså. Høres ut som de ikke er helt til å stole på med mensen og bivirkninger. Liker diane jeg. Gått på de i over 2 år. Har litt humørsvingninger, men tror det er det hele. De er mindre nå. Får mensen regelmessig, er viktig for meg , en trygghet at jeg ikke er gravid.

lykke til. Finn den typen som passer for deg.

Silje 29/04/2006 - 21:27

Er det noen som har funnet en p-pille men får ØKT sexlyst av eller? Ble aggressiv og sutrete av trinordiol og helt uinteressert i sex av yasmin. Er heller ikke helt klar for et kviseproblem som mange har nevnt i forbindelse med cerazette. Til deg som lurte på p-sprøte; høres skummelt ut, en venninne av meg fikk candida i magen som en hyggelig bivirkning..

e 28/04/2006 - 18:43

i dag begynner jeg på cerazette. har tidligere tatt trionetta i ett og et halvt år,men ble så deppa,at jeg måtte bytte.til tross for at mange på siden klager over bivirkninger,vil jeg gi den en sjanse. det er vel en grunn til at den er så utrolig populær i sverige.
min lege sa at små blødninger var den vanligste bivirkningen,men at det ville gi seg etterhvert.
og om en ikke er fornøyd er det ikke verre enn å bytte til noe annet. tror det er verdt et forsøk jeg jenter!!!!

Vims 26/04/2006 - 13:12

Da jeg begynte med Marvelon for en måned siden, blødde jeg i 11 dager. Så var alt bra. Blødde ikke mye, hadde mensen, og fortsatte å blø litt sånn ekkelt brunlig (dere skjønner) til den dag 11. Da jeg skulle begynne på sukkerpillene gikk jeg over til cerazette. Det gikk helt utmerket til femte pille. Da kom mensen. Ikke mye, men nok til at jeg må bruke et lite bind. Hvor lenge skal dette vare lurer jeg?? Kjipt hvis mensen bare kommer plutselig, tenk om man er i syden, i bryllup eller går i hvite shorts??? Skrekk!! Og en ting til, går ikke pillene feil vei?? I dag oppdaget jeg at jeg tok feil pille i går, disse pilene forvirrer meg. Men det er vel samme stoff i alle, så så lenge man tar en hver dag er det vel greit??

hegalice ... er medlem av Propaganda 24/04/2006 - 23:16

Eg går for Diane jaffal, knall fornødde me dei :D
Får verken kviser, kvalme, håveverk, ellår svimmelhet :)

M* 24/04/2006 - 22:14

Det ser ut til å variere kraftig fra person til person. Jeg hadde blødninger nærmest hele tida de 10 månedene jeg gikk på cerazette. Ga seg ikke, så da orka jeg ikke mer. Det var litt FOR god prevansjon for å si det sånn..

sandra 24/04/2006 - 13:43

Æ brukte trionetta før.. så bynte æ på cerazette i januar.. siden har æ ikkje hadd mensen, men for mange dager siden, mærket jeg at jeg fikk små blødninger... lurer på hvor lenge de blødningene varer?.... ellers er jeg fornøyd med cerazette.. :)

hmm 24/04/2006 - 13:25

Jeg har gått på trionetta i tre år. har hatt helt sinnsyke humørsvigninger, så nå orka jeg ikke mer.. Begynte på cerazette for en uke siden. humørsvigningene er da hvertfall borte. Er veldig deilig og slippe det.. MEN blør gjør jeg da, det begynte med en gang, å ser ikke ut til å slutte.. Er dette vanlig? Ikke bra for sexlivet akkurat å blød flere uker om gangen...

Tigergutt 19/04/2006 - 11:53

Hei !

Har nå lest samtlige innlegg, og må si at jeg ikke misunner dere jenter denne delen av livet. Det jeg sitter igjen med av informasjon er at pillene er gratis for de mellom 16 og 19, ellers er det snaue 180 kroner for 3 mnd. De har 12 timers sikkerhetssone om man glemmer å ta de en dag. Inntrykksmessig virker det som om prevensjon er veldig individuelt, så jeg tror man bare må prøve ulike merker om det som brukes ikke er opitmalt. Litt kjipt at man ikke bare kan få klare svar og riktig type med en gang...

Jeg er i et nytt forhold nå, og har merket forskjell på kjæresten min etter at hun begynte å gå på pillen (usikker på merke) Samtidig som det sikkert er frustrerende for henne, er det ikke helt lett å være mann rundt en sånn forandring heller. Redusert sexlyst hos henne, humørsvingninger man ikke forstår, hodepine, trøtthet og ei jente som ikke har det helt bra uten at man får gjort noe med det. Tror mange forhold lider under dette, jeg tror man skal hente ut en stor dose forståelse og tålmodighet og prøve ut nye typer på en trygg måte dersom man føler noe er galt. Til menn; IKKE STRESS ! Dette er noe som rammer begge og jenta mest, men derfor noe begge bør ta hensyn til og prøve å gjøre noe med / leve med.

Takk til alle dere som har delt synspunkter og meninger !

epileptiker-33 17/04/2006 - 00:04

Hei, Det var intr å lese deres erfaringer. Jeg har akkurat skiftet fra Diane til cerazette. Snart ferdig med 1. brett. Har ikke hatt noen blødninger, ei heller problem med kviser. Søkte litt på internett for å sjekke om jeg kunne forvente å få mensen (Felleskatalogen sier "ved evt. blødning") Forstår nå at man faktisk kan unngå blødninger- må innrømme at det kunne være greit å iallefall få en månedlig bekreftelse på at man ikke er gravid.. Jeg er nemlig litt redd for at epilepsi medisinene jeg går på vil virke inn på cerazette. Ifl. fast legen min "finner hun ikke noe som tilsier at det vil nedsette effekten"... Noen epileptikere som har gått på pillen kombinert med et lamotrigin (jeg bruker Lamictal)?? Hmm får visst gå til innkjøp av noen graviditets tester skjønner jeg..

Anette 15/04/2006 - 20:52

Jeg har flere venninner som har prøvd Cerazette og alle har fått kviser som bivirkning. Jeg ser ut som en tenåring i ansiktet, på brystet og på ryggen, og jeg er 32 år. Store vonde kviser. Har sluttet med dem og vurderer Loetta. Gikk tidligere på Diane og de fungerte bra, men fikk pigmentflekker i ansiktet av dem når jeg er i solen. Noen som har opplevd det samme?

krist 12/04/2006 - 20:25

Jeg fødte for tre mnd siden og har begynt på ceracette..noe humørsvingninger vil jeg si..og blødninger ikke minst!! jeg gir de 1 mnd til:)

silje 10/04/2006 - 18:21

virker som om det er en del ulike erfaringer med disse pillene.For meg har de bare vært negative.Ømme bryster,humørsvingninger,vondt i hodet, og blødninger..Jeg sluttet på de,og da blødde jeg i to uker til..Snakket med legen min, og det var helt normalt etter at man sluttet på de.. Disse passer sikkert for noen,men for meg var de helt,helt feil..

silje 10/04/2006 - 18:21

virker som om det er en del ulike erfaringer med disse pillene.For meg har de bare vært negative.Ømme bryster,humørsvingninger,vondt i hodet, og blødninger..Jeg sluttet på de,og da blødde jeg i to uker til..Snakket med legen min, og det var helt normalt etter at man sluttet på de.. Disse passer sikkert for noen,men for meg var de helt,helt feil..

silje 10/04/2006 - 18:18

virker som om det er en del ulike erfaringer med disse pillene.For meg har de bare vært negative.Ømme bryster,humørsvingninger,vondt i hodet, og blødninger..Jeg sluttet på de,og da blødde jeg i to uker til..Snakket med legen min, og det var helt normalt etter at man sluttet på de.. Disse passer sikkert for noen,men for meg var de helt,helt feil..

tone 10/04/2006 - 12:55

Hm, jeg er utrolig usikker på cerazette! har begynt på mitt 3 brett nå. hadde blødninger i nesten 2 uker til å begynne med, men ikke hatt noe siden da. har fått noen kviser - noe jeg for så vidt kan leve med. det som er problemet er at jeg har ikke noe som helst ro i meg når det kommer til spørsmålet om graviditet. merker at jeg hele tida er utrolig for om jeg kan være gravid eller ikke, i og med at jeg ikke lenger får mensen. har begynt å få litt oppblåst og hard mage, noe som gjør meg enda reddere. klart er det bare å ta en test, men synes det skal være unødvendig etter hvert samleie. spørsmålet mitt er om det er normalt at magen kan reagere slik på pillene? håper på svar. jeg er svært bekymra.

Drittlei 09/04/2006 - 20:18

Nå er det nok!Trionetta kan **** seg i rompa.hehe. Er så varm at jeg tror jeg smelter, midt på vinteren!Sinnatagg og svulmer opp.Halo,jeg skal snart til syden!Nei Cerazette bøør finnes på mitt apotek!

Tone 08/04/2006 - 09:31

Har brukt Cerazette i en måned og har grått mere enn jeg har gjort i hele mitt liv...(føles slik) Er det virkelig mulig at det kan ha en så stor innvirkning? Jeg har gått over i dag til Loette, en pille som skal være lavdosert i hormoner. Denne er jeg spent på.

Vims 03/04/2006 - 14:15

Jeg er bare nødt til å bruke en eller annen slags prevensjon, og kondom er jammen klumsete. Usj. Gikk tidligere på marvelon, kan ikke huske å ha hatt noe særlig bivirkninger av de. Eller, dvs, ble innlagt med skyhøyt blodtrykk...(trolig pga ikke tåler pillen..) Begynte på denne igjen for ca fem dager siden, men har ikke tenkt å fortsette. Tør ikke. Planen var å få resept på Cerazette nå og begynne på den etter dette brettet. Men nå ble jeg redd! Vil ikke gå opp i vekt, og brystene mine nå er så vonde at jeg knapt kan sove på magen. Tenkte at alt dette ville forsvinne på Cerazette. Kall meg gjerne naiv. Kanskje Cerazette ikke er noe likevel? Hva er da alternativet?? Gode tid, må gi det en sjanse. Noen som vil oppmuntre meg med gode erfaringer? :) Hilsen skeptisk nå

lina 01/04/2006 - 14:41

jeg sluttet på disse pillene for en stund siden. Da hadde jeg blødd i over to uker i strekk. Da jeg sluttet fikk jeg mensen. Så gikk det en uke som jeg var uten blødninger.. Men nå har jeg begynt å blø igen, en uke etter.. Har noen opplevd dette? Er det hormonene som gjør at det blir slik? Håper noen kan svare meg..... Er litt fortvilt:-(

- 31/03/2006 - 19:30

Til Sol:
Jeg hadde blødninger hele tida uansett sex eller ikke.. Det var ganske slitsomt. Var ikke pillene i seg sjøl som gjorde meg irritert, men det å blø hver eneste dag tæra skikkelig på humøret.. :/

jente21 31/03/2006 - 17:29

Lurer på å begynne på C. Men jeg er ikke så keen på å bli oppblåst, ble det av Z. - så hatt et lengre opphold nå, deilig! Men må begynne på noe nå, tryggest:) P-spørøyten? Noen som kan si den er bra?..

Lene 29/03/2006 - 13:35

Jeg har brukt Cerazette i snart et år:) Og den funker kjempe bra for meg. Mensen uteblir og den er den mest trygge p-pillen for meg, jeg har blodpropp i familien og måtte forhøre meg med lege. Han anbefalte Cerazette på det sterkeste, og det er jeg glad for:) er kjempe fornøyd

Sol 27/03/2006 - 22:54

Er det slik at når dere har uregelmessige blødninger så har dere dere det hele tiden, eller skjer det bare når dere har sex? Jeg har nemlig gått på Follimin tidlgere hvor jeg bare hadde blødninger når jeg hadde sex, og nå skjer dessverre det samme når jeg går på Cerazette..

Ninni 26/03/2006 - 22:34

Jeg har vært kjempe fornøyd med pillene til nå,ingen bivikninger å jeg har endelig fått energien min tilbake tidligere gikk jeg på trionette noe som gjorde meg veldig sliten og irritabel...Deilig å være mer våken igjen.:D

Anonym 26/03/2006 - 15:29

jeg fikk et brett hos en venninne som ikke tålte de eller noen sånt så jeg fikk det siste brettet..
jeg har tatt 8 piller allerede, har ikke hatt noen bivirkninger så disse var kjempe bra ! =)
Tenkte jeg skulle dra til helsesøster å spørre om resept på de:)

Trine 24/03/2006 - 20:38

jeg har nå brukt cerazette i 3 mnd, i den perioden har jeg hatt vondt i hodet og vert mye kvalm. og sist men ikke minst har jeg lagt på meg 10 kilo. jeg slitter nå, men jeg aner ikke hva jeg skal prøve nå.

synne 24/03/2006 - 18:27

det var godt å høre at noen er i samme situasjon som meg.. Takker:-)

- 24/03/2006 - 16:30

Hei Synne! Jeg hadde også mye blødninger og sluttet med dem.Da blødde jeg videre en uke etter jeg tok den siste pilla, etter det sluttet det, og jeg fikk normal mens igjen :)

synne 24/03/2006 - 11:17

jeg har prøvd denne pillen,men fikk masse blødninger og humør-svingninger.Helt ptyon..Nå har jeg sluttet på de,men blør enda..Er det noen som har opplevd det samme?Er det vanlig å blø etter at jeg har sluttet?? Please svar noen!!

moi lolita 22/03/2006 - 12:29

etter at jeg begynte på yasmin har eg mistet lysten på sex, oppblåst i magen, vondt i hodet. er redd for å begynne på cerazette, men høres jo kjempebra ut. alle de bivirkningen om blødning, osv, blir litt skremt hihi

m 12/03/2006 - 03:02

Det er nok veldig individuelt hvordan man reagerer på denne pillen, jeg har brukt den i litt over et halvt år, og har nå ingen bivirkninger, veldig lite mens(bare faget utflod), og er superfornøyd. (de første månedene slet jeg med humørsvingninger og blødninger, men det stabiliserte seg. Så man må bare prøve de ut..

dritlei 07/03/2006 - 23:02

jeg har brukt cerazette i snart et år,til å begyne med hadde jeg ingen bivirkninger, men nå har jeg fått nok. D eneste som er bra er at jeg ikke har blødninger, ellers har jeg blitt plaget av masse kviser på ryggen og i anskiktet,og sexlysten er borte, og hva skal man da med ppillen vist ikke lysten er der :(

Maji 26/02/2006 - 01:26

Har brukt cerazette i 3 mnd no, har ikkje hatt mensen eller blødningar. Har sluppe pms og svingande blodsukker. Har hatt nokre små depresjonar i samband med at eg tek ein annan medisin nesten samtidig, men det er så skjeldant. Kjempebra:)

hanna 11/02/2006 - 19:24

hei, jeg har brukt cerazette i snart et halvt år og er kjempefornøyd, hadde litt styr med humørsvingniger og blødninger de første tre og en halv månedene, men det var det verdt. nå har jeg ingen bivirkninger, og bare små blødninger et par dager ca. en gang i måneden som er i ferd med å bli borte..den passer selvsagt ikke for alle, men jeg tror flere er fornøyd med den enn omvendt, og jeg kommer til å fortsette på den så lenge jeg kan..

Lurær 07/02/2006 - 01:26

Hmm...jeg blir så usikker jeg altså! Har tatt trionetta..ble klikk i hodet..så tok jeg yasmin og det har funket i 4 år ca. Men nå har jeg da tatt et opphold for å se hva som skjer. Har lyst til å prøve noe nytt,men er denne pillen virkelig så dritt som noen skal ha det til`? Noen som har hørt om pillen Anya?!

Dess 06/02/2006 - 16:19

Etter å ha brukt flere år på å finne prevansjon som passer meg har jeg gitt opp. Til og med hormonspiral fungerte veldig dårlig. Så nå har jeg vært uten prevansjon i et år og har aldri følt meg bedre! Sex livet blir også mer spennende ettersom man må lære hverandre å kjenne for å kunne hoppe av og avslutte det hele mye mer erotisk! Faktisk utrolig pirrende! Og til de som er veldig skeptiske....det er veldig individuelt og desutten svært sjeldent at det utsøndres sædceller under et sammleie, desutten produserer vagina sæddrepende syre for å ta knekken på de dårlige cellene, med andre ord...det må en ordentlig dose til for at det skal skje noe! En hormonfri kropp BØR oppleves!

Lei 06/02/2006 - 13:25

Hei! Kjenner meg igjen i en del av det som står her om bivirkninger. Jeg brukte cerazette i 10mnd, men da ga jeg opp, etter å ha hatt blødninger nærmest konstant.Blødningene varte 9-10 dager, og så var det 2 dagers mellmrom, før en ny runde startet. Hadde også til tider en del vondt i hodet + små-depresjoner, hvor jeg grein for ingenting.. Dette ble jeg drittlei av, og sluttet nå nettopp, etter flere måneders håp om at det ville ordne seg. Ser det er forskjellige meninger her, så er fint at den funker for noen da ihvertfall :) men cerazette er i utgangspunktet perfekt, siden jeg ikke får resept på vanlige p-piller pga brystkreft i familien.. menmen.. orker ikke å gå på dem mer ihvertfall.

hodepine 02/02/2006 - 19:53

hei hei... jeg har brukt cerazette i 4 måneder og den siste måneden har jeg hatt hodepine hver dag... er det ingen andre som har fått hodepine av disse p pillene?

Marianne 26 27/01/2006 - 22:26

Nå har jeg brukt cerazette i over ett år og er igrunn veldig fornøyd. Ikke hatt en eneste blødning. Fått noen kviser på skuldre og hake, men det er til å leve med. Det eneste er at jeg har vært veldig trøtt det siste året. Kan jo være noe helt annet, men har noen andre slitt med trøtthet ved bruk av cerazette?

Fornøyd 12/01/2006 - 17:14

Jeg har brukt cerazette i lit over 2 mnd nå og er kjempefornøyd. Har hatt litt uregelmessige blødninger mn d har retta på seg nå. Bytta fra Diane pga jg ik ble våt når jeg ble opphissa. Nå er det totalt motsatt :-)
Har ikke merka noe vektøkning men litt håravfall i begynnelsen. Ikke nå lengre. Vil anbefale denne til alle men alle vil jo reagere ulikt pga man er forskjellig. Jeg kommer til å fortsette på cerazette og det er trygt å vite at det er ikke er mye hormoner i disse også er d kjekt å knapt/ik ha mens.

hanna 11/01/2006 - 03:02

Har gått på cerazette i snart 5 måneder, og er kvitt bivirkningen med veldige humørsvingninger(gråting for ingenting og mild depresjon) som forekom i 2-3 måned, men blør fremdeles en del, selv om mengden er redusert varer mensen til gjengjeld lenger, og håper dette gir seg snart. Noen som har erfart at blødninger ikke har stoppet før etter 5-6 måneders bruk?

Emilie 10/01/2006 - 19:16

Hei. Jeg bruker cerazette og lurer på om en kan utsette mens med cerazette? Kan noen forklare meg hvordan jeg gjør dette? Eller burde jeg få legen til å skrive ut en annen type tabl jeg kan ta.

Fornøyd! 06/01/2006 - 16:57

Har brukt Cerazette i overkant av ett år nå, og må si meg storfornøyd! Har ikke hatt mens en eneste gang etter jeg startet på pillen, har heller ikke merket noen som helst form for bivirkninger, hverken vektøkning,kviser,hodepine eller annet. HELT GENIALT!

ungjenta 04/01/2006 - 16:33

Begynte på denne pillen i går jeg håper virkelig den er bra for meg.. men jeg lurer på hvor sikker er den hvor mange % noen som vet det please svar meg??klem fra ungjenta i krsand=)

jean 30/12/2005 - 16:20

cerazette e den værste dritn æ har gått på. fått masse kvise (sånne små stygge) i fjese, på bryste å i nakken. går tilbake til loette etter et halvt år m cerazette. kan ikke være bra å ikke ha mensn heller...

Hanne 30/12/2005 - 14:19

Jeg har nå i håpet om å få bivirkningen null mens brukt cerazette i litt over 4 mnd. Blør nå hele tiden. Har vel vært uten mens i kanskje 6 uker totalt siden jeg startet. OK på 1ste brett. Siden har det blødd med få dager uten. Det er friske blødninger konstant. Er så utrolig lei av å ha mens at jeg blir nesten helt sprø. Har en del kviser i tillegg er 37 år... og har fått litt kort lunte. Dette var ikke noe for meg. Synd!! Skal prøve hormon spiral og håper den er noe for meg.

fornøyd 26/12/2005 - 21:04

Jeg har bruk cerazette i to mnd og er veldig fornøyd. Ingen vektøkning. Liten og punktlig mens. Humøret på topp. Passer meg veldig bra. Har prøvd p-sprøyte, men den var det mye tull med.

Bruker! 20/12/2005 - 19:40

Hei til dere som har økt sjanse for blodpropp!
Siden det er østrogen som vi som har høyere risiko for blodpropp må holde oss unna, så kan vi med dette bruke cerazette! Selv har jeg snakket med to leger om det, og det funker utmerket. Så her er det bare å sette igang på brett nr 1 ;) Lykke til

TG 19/12/2005 - 22:03

Starta på på pillen for litt over en måned siden. Håravfall, deprimert, og nå har jeg hatt mens i to uker. Er drittlei. Starter å gråte for ingenting. Kommer det til å gå over snart?

Hanna 11/12/2005 - 17:16

Hei!
Er 35 år og har alltid vært skeptisk til hormonell prevensjon. Har prøvd vanlige p-piller, men har måttet avbryte pga store bivirkninger. Prøvde Ceracette under tvil. Etter ca 14 dager begynte jeg å klø intenst på bena. De ble røde og fulle av vabler. Det viste seg at jeg hadde fått elveblest-av Ceracette. Kan noen snart finne opp en bra prevensjonsmetode som menn kan bruke?!
Hanna

mari 05/12/2005 - 00:13

tror det er veldig individuelt hva slags bivirkninger en opplever, jeg har tenkt på å slutte mange ganger i løpet av de siste månendene(gått på cerazette i akkurat 3mnd nå), har hatt humørsvingninger og blødd mye, men nå ser det ut til å ha gått over alt sammen, og føler meg helt normal, så det lønner seg nok å holde ut de første tre månendene, det er det kroppen trenger for å venne seg til hormonene :o)

Heidi 02/12/2005 - 17:30

Jeg har gått på Cerazette i 4 måneder, og har ikke hatt mensen:)

Ingen humørsvingninger - vektproblem osv..
Selv har jeg slitt med alle andre p-piller uten om Loletta før.

Så jeg anbefaler Cerazette på det sterkeste!!

Eva 02/12/2005 - 01:52

jeg begynte på cerazette idag,men får rett og slett hetta av alle disse innleggene!! er det sånn at de fleste som begynner på denne pillen går opp i vekt, får kviser og uregelmessige blødninger hele tida eller? jeg gikk på yasmin før,men synes disse pillene hørtes så topp ut,helt til jegleste denne siden nå..litt for seint kanskje:)

camilla 01/12/2005 - 22:41

Har gått på cerazette i ca tre uker nå å hadd blødninger hele tiden! det skal vel ikke være sånn. må jo gå over snart ellers slutter jeg.

hei 26/11/2005 - 21:56

Jeg har et barn på snart 1 år, jeg begynte på cerazette rett etter at barnet kom, men det jeg lurer på er hvor stor risikoen er for å bli gravid mens en går på de?

mari 15/11/2005 - 23:26

hvis du starter på 1.mensdag er du sikker fra første pille, hvis du begynner utenom må du bruke annen prevensjon i tillegg i 1-2 uker, dette står det da om i pakningsvedlegget, eller legen din bør ha informert deg om det..

kathrine 15/11/2005 - 13:46

hei,har gått på cerazette i 13dagar no, nokon som kan svare meg på kor lang tid det tar etter ein har begynt med 1 brettet før prevensjonseffekten og sikkerheten for ikkje å bli gravid er "på plass"

angusine 11/11/2005 - 16:16

Brukte pp med ukespause fram til uke 36. Begynte med cerazette i uke 38. Fikk mini-mens etter ei uke, og ordentlig mens ei uke før brettet var tomt. Den varte ei uke. Startet straks på neste brett. Hadde influensa med diare uka etter mens. Fikk brun utflod/gammelt blod uka etter dette. Nå tok jeg nettopp en graviditetstest fordi jeg har kjent på magesmerter som ved mens, uten å få den, i noen dager nå. Den var negativ. Leser at mens kan utebli. Jeg har i denne perioden tatt lett til tårer. Synes det er vanskelig å forholde meg til instruksjoner ved pp-bytte og risikofaktorer som nevnt. har jeg flaks, er jeg ikke gravid, tenker jeg. Da er det kun en "heldig" effekt å ikke få mens. Da kan jeg bli lykkelig som jeg leser flere av dere har blitt.

m 07/11/2005 - 02:01

noen Cerazettebrukere som har erfaringer med om humørsvingningene går over etter hvert? har bare brukt de i to måneder ca. og gråter nå ofte, av og til føler jeg meg trist og lei uten særlig forklaring..men vil gjerne gi dem en sjangs hvertfall en måned til, men bør jeg det og satse på at gråtingen går over?

M.B. 04/11/2005 - 09:16

Hei! Har brukt cerazette i snart 3 mnd, men har ikke fått en eneste mens siden jeg beg. er 30 m tre barn. merker d å på humøret, og om jeg ikke akkurat har lagt på meg, så går jeg heller ikke ned enda jeg har lagt om livsstilen helt og forventer faktisk en vektred. på minst 1 kg pr 1-2 uke. sexen er nesten borte glimter kun til en skjelden gang. nei, jeg bytter til hormon-spiral. sikrere og glemmes ikke

kathrine 04/11/2005 - 09:08

Hei! eg har aldri brukt nokon form for hormonell prevensjon før då eg ikkje har villa drive med kunstig hormontilførsel, vil ikkje klusse med systemet liksom. Fekk ein beibi for 6mnd sidan og vart gravid igjen allereie etter 4.5mnd, valgte å avbryte svangerskapet, har absolutt ikkje lyst å bli gravid igjen med det fyrste(ja eg veit det fins kondom men..)så tenkte at cerazette kanskje ville vere ei god løysing, høyres jo veldig bra ut med mindre hormoninnhold og mindre bivirkningar..men som det vert sagt her, bivirkningar eller ikkje, det er nok heilt individuelt, kan jo vere eg er heldig. Men som sagt, er litt engstelig for dette med å tilføre hormonar, tenkjer på eventuelle vanskar seinare med å bli gravid. Vel vel eg prøvar eg og håpar på det beste. Lykke til, til alle dåke andre der ute

Helene 02/11/2005 - 08:54

Jeg mistet mensen med en gang jeg begynte på cerazette og har ikke sett snurten av den siden. Ganske greit.. Det som ikke er så greit er at jeg har fått en del kviser. Jeg er 19 år og har aldri blitt plaget med kviser før, men når jeg begynte på c. så kom de med en gang.. Valg: mensen eller kviser :)

m 27/10/2005 - 22:45

har brukt cerazette i ca. 6 uker, og ikke lagt på meg noe. men mistet all matlyst de første ukene, så gikk ned noen kilo da, og er på vei tilbake i normalt gjenge nå..varierer mye fra person til person, tror man bare må prøve det ut

cat 24/10/2005 - 11:39

Jeg gikk veldig opp i vekt av diane, som jo er høy i østrogen... Tror dere cerazette er bra for meg å prøve istedet? ellers vært sånn halvfornøyd med yasmin... blir oppblåst av den..

lillemor 22/10/2005 - 13:22

hei simaji, er du sikker på at det faktisk var første mensdag(er jo vanlig med endret mens på disse pillene, så kanskje du bare skal se det an?) Min 1.mens på cerazette var helt normal, men har etter det hatt 1 ukeslang blødning(pleier bare vare 5 dager), og 2 dager nå som ikke har stoppet enda. Og har gått på de i litt over 5 uker. Men var forberedt på blødningsrot, så det er greit hittil. men håper den blir helt borte snart..

simaji 18/10/2005 - 16:46

heisann alle sammen.. tok første pilla i går, 1.menstruasjonsdag(aldri brukt p-pille før), og har allerede mistet menstruasjonen.. er dette noe som kan være en bivirkning, eller burde det gått lengre tid før blødningen forsvant? greit å vite:) håper noen kan svare meg.

milla 17/10/2005 - 21:21

jeg har gått på disse siden begynnelsen av året og er sinnsykt fornøyd med de!! har ikke lagt på meg en kilo heller.. dette er også de første p-pillene jeg har brukt!

synnøve 16/10/2005 - 15:06

Hei! til alle dere som vil ha forskyvd menstusjonen men feks. ikke bruker p-piller.
be legen skrive ut en resept på primolut-n, den taes ca 3 dager før forventet menstrusjon og du kan utsette mensen så lenge du vil(max 14 dager) mensen kommer tilbake2-3 dager etter at du har tatt siste pille... funka fint!

synnøve 16/10/2005 - 15:01

Hei! til alle dere som vil ha forskyvd menstusjonen men feks. ikke bruker p-piller.
be legen skrive ut en resept på primolut-n, den taes ca 3 dager før forventet menstrusjon og du kan utsette mensen så lenge du vil(max 14 dager) mensen kommer tilbake2-3 dager etter at du har tatt siste pille... funka fint!

m 12/10/2005 - 00:27

er nok stor forskjell ja, jeg har gått ned noen kilo etter at jeg begynte med de..og forøvrig gråter jeg for ingenting, men håper dette går over nå jeg har brukt de litt lengre..

Ladydarkana@hotmail.com 11/10/2005 - 23:33

jeg har nettopp sluttet på Cerazette,jeg har barn,tidligere gått på p,piller,trodde virkelig at dette var noe som skulle gjøre meg godt,det stoppet menstrasjonen,men jeg gikk opp i vekt 15kg.jeg er aktiv,trener.Nå først begynner kroppen min å bli normal igjen,jeg er 28 år.Jeg er utrolig glad at disse p pillene hjelper andre,vi er jo forskjellige,men 15kg er mye.

reidun 11/10/2005 - 16:11

hei!jeg er en kvinne på 43 år.begynte med cerazette for en mnd siden.merket under første mens at jeg hadde svart blod to første dager og at jeg blødde to dager lengre enn vanlig.men jeg ser ikke på det som noe problem.er fornøyd med pillen.

Hanne 10/10/2005 - 14:00

Hei :-) Jeg er 37 år og har ikke brukt p-piller på over 10 år. Ville prøve igjen og satset å cerazette. Jeg fikk uren hud, merket at lunten var kortere enn ellers, ble sint på unger og irritabel. Er det litt ennå men er bedre. Huden er også litt bedre. Har brukt ett brett og er på mitt andre. Blødde vanlig mens da jeg startet. Fikk mensen nå igjen som vanlig men jeg slutter jo ikke å blø. Har hatt mens i 9 dager... Håper det slutter og at mensen stopper helt. Sex lysten er like bra som før..Lykke til alle sammen.

cera 07/10/2005 - 16:29

tror du bør snakke med legen din om det. kommer helt an på din situasjon(i forhold til blodpropp) om du kan bruke cerazette eller ikke..

Mamma 06/10/2005 - 15:15

Jeg har leiden faktor og har da økt sjangse for blodpropp. Er fortvilet over at jeg ikke har kunnet bruke p-piller. Kan Cerazette være noe for meg, eller er dette også helt uaktuelt?

lillemor 04/10/2005 - 23:41

er snart ferdig med det første brettet(en uke igjen) og har fått mensen før jeg skulle, ikke noe problem hittil, går litt opp og ned, men det var jeg forberedt på. (også blitt veldig lettrørt, men det overlever både jeg og kjæresten). Men, han er veldig fornøyd, for pillene har slett ikke påvirket sexlysten, den er like stor som den var før, og føler faktisk en trygghet med pillene som jeg ikke har hatt før. Så sexlivet er like bra, og blir vel bare bedre og bedre..så du bør hvertfall gi den et forsøk..

mei ja 04/10/2005 - 14:17

Hei! Jeg vurdere å begynne på Cerazette. Har fått tak i resept og alt, men har likevel ikke bestemt meg helt ennå. Har lest gjennom hva folk har skrevet, og lurer på om det er noen som har fått økt sexlyst av å bruke denne? Har nå gått på en p-pille som definitivt gir meg lav sexlyst... Håper på svar, snarest :)

lillemor 19/09/2005 - 00:14

har lest et sted at det kan ta opptil 6mnd. å venne seg til en ny pille, men klart at det er lang tid om man har mye bivirkninger.

aivlys 18/09/2005 - 22:32

har nå brukt cerazette i tre mnd.. ingen blødning. men er så hissig av meg :-) jeg som er så avbalansert ellers.. kjenner meg ikke igjen selv jeg.. jeg mister mye hår og.. redd for å bli skallet snart.. nei dette var ingen god pille for meg nei.. for å ikke nevne sexlysten.. hvor ble det av den da? borte i allefall...

lillemor 15/09/2005 - 21:50

noen som vet hvor lang tid man må ha tatt pillene for å få føling med evt. de første bivirkningene? startet på cerazette i dag(virker jo som om noen blir uvel/hodepine osv. med en gang/samme dag) og legen min sa at jeg kunne føle meg litt rar hvertfall de første dagene, men kjenner ingenting foreløpig..håper disse fungerer, for min del er det vinn eller forsvinn, vil ikke bruke østrogenholdige p-piller..

Linda 14/09/2005 - 23:06

Begynte på cerazette etter at jeg hørte de var så bra. Ble kjempe skuffet, mistet hår, fikk uren hud,og etter ca 2 mnd begynte jg og blø. Har blødd i 14 dager nå og det er snakk om super kraftig blødning. Har måttet slutte på cerazete etter anbef. av legen. Har vært hos gynekolg for å sjekke om det var noe galt. Han kunne fortelle at en del fikk kraftige blødninger av cerazette og uregelmessige blødninger og at jeg måtte regne med å forsatt blø i en uke. Dette er ikke akkurat så gøy. Kanskje lady comp er tingen.

Kari 13/09/2005 - 23:00

Jeg har gått på Cerazette i snart seks måneder og har hatt småblødninger hele tiden. Gjennomsnittlig vil jeg tro jeg blør halvparten av dagene i en måned. Nå er jeg lei, og tenker å bytte til noe annet. Kan ikke akkurat si at så mye blødninger er et pluss for sexlivet.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish