Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Reise-> Reisemål
Fra skolebenk til bølgebrus
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
I sommer får ungdom over hele landet muligheten til å surfe seg gjennom ferien i den idylliske naturen på Stad.

Simen Knudsen og Jarand Fretheim går i år alternative veier for at ungdom i Norge skal få en annerledes og spennende sommerferie. I løpet av sommermånedene vil summersurfcamp.no bli avviklet med totalt fire surfcamps hvor deltakerne lærer seg å beherske surfebrettet.
- Målet med arrangementet er at ungdom skal få oppleve den fantastiske følelsen ved å gli over havoverflaten med en bølgevegg i ryggen, uttaler en entusiastisk Jarand Fretheim som fra før av har 2 års erfaring som surfeinstruktør på Stadlandet og driver Lapoint Travels.

For ferske surfere
Arrangementet er hovedsakelig tilrettelagt for personer som er nybegynnere eller har liten erfaring med surfing. De som er helt ferske vil nyte godt av instruksjon fra noen av de mest erfarne surfeinstruktørene i Norge.
- Selv om man aldri har prøvd å surfe før, så er det utrolig hva man kan lære i løpet av en uke med instruksjon. Vi får så å si alle til å stå på surfebrettet og mange lærer seg også å svinge, uttaler Jarand Fretheim.
I anledningen har de også hentet inn instruktørhjelp fra Sverige.
- Forutenom meg og Jarand har vi fått med oss Harald Montgomery som er en meget dyktig surfer fra Sverige, uttaler Simen Knudesen.Nyoppusset surfepensjonat
Lapoint Surfcamp Stad er navnet på basen hvor deltakerne bor. Campen er utrustet med dykkerutstyr, miniramp, longboards, trampoline og utendørs grillområde.
- Når vi avvikler surfcamp er det viktig for oss at folk også skal ha det topp når de ikke er i vannet, forklarer arrangør og medeier i Lapoint Travels Simen Knudsen.
Femte april tidligere i år ble Lapoint Surfcamp Stad åpnet etter 3 måneder med intensiv oppussing.
- Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært knallhardt arbeid, men når vi ser resultatet i dag er vi meget godt fornøyd, sier Jarand Fretheim med et stolt blikk.

Verdensvante arrangører
Både Simen og Jarand har fra før av reist rundt i hele verden og surfet bølger i land som Indonesia, Australia, Portugal, Frankrike og Marokko.
- Utlandet er bra men aller best liker vi oss på Stad, hevder begge arrangørene. Simen og Jarand møttes første gang på Stad våren 2007. Dette i tilknytning til at Simen også har vært en ivrig arrangør av surfeturer, der han har avviklet surfetur til Stad for nærmere 150 Trondheimsstudenter. Vinteren 2008 arrangerte de sammen surfetur til Marokko for i overkant av 100 studenter i hele Norge.
- Det er ingen tvil om at surfing er populært for tiden, og jeg tror vi med ganske høy sikkerhet kan si at vi har noen av de mest fornøyde kundene i landet, uttaler Jarand som til sammen har hatt nærmere 1000 personer på kursopplegg på Stad.

Surfing som levebrød
Jarand er født i Førde og etter 3årig økonomisk utdanning i Bergen flyttet han til Stad for å rendyrke interessen sin og livnære seg av bølgesurfing. Simen er nå inne på sitt avsluttende år på Marin Teknikk ved NTNU og er oppvokst i Stavanger. Nå ønsker han på lik linje med Jarand å livnære seg av surfing i årene fremover. Begge bor nå i Hoddevik på Stadlandet, et sted med 30 innbyggere og en gjennomsnittsalder på i overkant av 60 år. Til spørsmålet hvordan det er som ung å bo på et så lite sted svarer Jarand – Mer sosialt enn man skulle tro, nye gjester kommer hver helg og litt må man jo ofre for å lindre bølgeabstinensene.

Relaterte linker:
- www.summersurfcamp.no
- Vinn deltakelse på Summersurfcamp

Delta i vår sommerkonkurranse og vinn deltakelse til årets begivenhet!
Delta i Propaganda sin sommerkonkurranse og vinn en ukes deltakelse på summersurfcamp som inkluderer overnatting, instruksjon, bruk av surfeutstyr, frokost, transport og foto-cd. Verdi 4500,-
Les mer om konkurransen her

Vinn årets mest spennende reise
Kommentarer fra brukere

Eline 26/05/2008 - 19:15

Alle burde prøve surfing i Stad ;)

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish