Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
VeiviserenSkriv ut Utskrift
Kort filmanmeldelse av Veiviseren.
Bokmål - Anmeldelse (bok, film...)Forfatter:


Veiviseren regnes av mange som kanskje den beste filmen som er laget her i landet. Den ble Oscar – nominert som Beste utenlandske film.

 

Det er vinter og sent på dagen når den 16 år gamle samen Aigin, vender tilbake til familiens leir etter en jakttur. På avstand ser han sjokkert at foreldrene og lillesøsteren brutalt blir drept og droppet i et hull i isen av noen svartkledde fremmede. Det er tsjudene; et folk som er kjent for å plyndre og myrde alle de kommer over. Plutselig blir Aigin selv oppdaget. Etter en vill flukt med en pil i armen, klarer han å riste dem av seg. Utslitt ankommer han en annen sameleir for å advare dem mot tsjudene. Men det oppstår panikk, og Aigin blir beskyldt for å ha satt livene deres i fare, siden sporene hans er lette å følge i den dype snøen. De skjønner likevel at han ikke hadde noe valg, og at deres eneste redning er å forlate leieren, umiddelbart.

 

Veiviseren er en spenningsfylt actionfilm som handler om hvordan samegutten Aigin blir tsjudenes veiviser. Jeg personlig, syntes at filmen er et mesterverk som skildrer kampen mellom det gode og det onde. Filmen var fantastisk filmet og med en ekstremt god lydsetting. Filmen passer for de fleste actioninteresserte fra 11 år og oppover.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish