Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
"Buffy The Vampire Slayer"Skriv ut Utskrift
Filmanmeldelse av "Buffy The Vampire Slayer" som ble utgitt i 1992.
Bokmål - Anmeldelse (bok, film...)Forfatter:


Regissør: Fran Rubel Kuzui

Skrevet av: Joss Whedon

Skuespillere: Kristy Swanson, Donald Sutherland, Paul Reubens, Rutger Hauer og Luke Perry.

Filmsort: Skrekk, komedie og actionfilm.

Utgitt i USA 31. juli 1992.

 

Dette er en film om Buffy Summers som er ei normal tennårings jente, som går på skole, har type, er en heiagjengleder og har masse venner. Hun levde normalt helt til hun møter en mann som heter Merrick. Han forteller om hennes skjebne om å drepe vampyrer. Buffy nøler med å gå med på det Merrick ber henne om å gjøre, men til slutt overbeviser han henne om at hun må gjøre dette.

 

Alt dette skjer i Sør California rundt 90-tallet.

 

Hovedbudskap i filmen er vel ikke så enkelt å finne, men det er vel at alt kan skje, man skal ikke ta for lett på alt. Det er ikke enkelt å si siden dette er en eventyr-film.

 

Filmen er for det meste kronologisk forutenom at hun har noen drømmer i starten av filmen. Og filmen hopper fra et sted til et annet ett (men holder seg til omtrent samme tid, på klokka)

 

Menneske forholdene er vel slik som de er idag, ungdommene er ungdommer og lever slik ungdommer gjør. Helt til vampyrene dukker opp.

 

Buffy er vampyr dreperen(Kristy swanson), Merrick er han som skal trene henne(Donald Sutherland). Amilyn(Paul Reubens) er Lothos høyre hånd, og Lothos er lederen for vampyrene(Rutger Hauer). Oliver Pike eller bare Pike (Luke Perry)er en gutt som ikke går skole å bruker dagene sine på å jobbe på et verksted å drikke seg full med sin venn Benny(David Arquette) Men så bli Benny en vampyr å Pike skulle stikke ut av byen, men velger å bli å hjelpe Buffy med vampyrene.

 

Filmen er litt realistisk, hvis vi tar bort vampyrene. Den er romantisk siden den har med vampyrene også er det vell litt romantikk i filmen også.

 

Filmen er ganske bra, men ikke så skummel til skrekkfilm å være, den ble laget i 1992, men er nok ganske brukbar i år også. Den er spennende og morsom, den holder seg til saken. Den hopper ikke fra en spennings scene til en kjedelig scene og så tilbake igjenn for å forklare. Jeg likte filmen å vil nok gi den en 4 på terningen.

 

Filmen passer forsåvidt for alle utenom små barn fra 8 og nedover.

 

Jeg anbefaler alle som liker eventyrhistorier i virkelige omgivelser å se denne filmen, men som sagt de fleste vil nok synes at dette er en bra film. Foruten om folk som bare liker fakta og dokumentarer.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish