Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave


propaganda.net : Skole & Jobb
En kåt seigmannSkriv ut Utskrift

Omhandler en kåt laban og hans noe absurde følelser for en seigdame. Hele historien spilles inne på et konserveringslager hos Nidar.

Karakter: 5+ (tentamensoppgave, 10. klasse)

Bokmål - FortellingForfatter: Anonym

Laban hadde plagdes i mange dager. Gjennom glasset som skilte veggene mellom de to konserveringslagrene hadde han ligget og sett på henne. Utstrakt lå hun der kun iført Evas drakt og med sine struttende bryster svevende høyt over hodet på seg. I sin fullkommenhet var hun skapt av frukt og sukker. Hennes røde skjær mot gulvet under gav fra seg en guddommelig glans. Fra øyeblikket han hadde sett henne visste Laban ha det var. En sterk gnistrende kjærlighet omfavnet han, og han kunne svøpe seg bort i det dype suget som ristet så hardt i mellomgulvet. En kjærlig berøring ved skjønnheten måtte være hans dypeste ønske.

 

Men under herrens besvergelse var han bedratt. Aldri ville han, en liten grønn mann med forferdelige proporsjoner være i stand til å nå den utrolige gudinnen han beskuet. Kun i hans mørkeste netter var hun hos han. Varm, vidløftig og ukuelig. Og selv de mest skremmende fristende kjærtegn hev hun seg over. Om natten var hun alltid hans, og hun var perfekt. Hun skjenket ikke de altfor korte armene hans en eneste tanke. Og det store hodet hans var kun til hennes nytelse. Ned det var kun om natten.

 

I det dunkle lyset fra noen små vinduer oppe på veggen, lå han igjen og betraktet henne. Gjennom glasset spente den søte kroppen hennes seg og kraften fra manndommen hans hev etter. I skremmende begjær hev han etter pusten samtidig som svettekjertlene begynte å jobbe. Nattens drømmer gav merker i dagen. Han kunne tydelig huske hvordan hun hadde strekt seg om han. Vulgær og villig hadde hun … rødmen hveste over det ellers så grønne ansiktet hans. Utenom armene og hodeformen hadde han et meget pent ansikt. Høye kinnben, sterk rak nese som kun ble overgått av et par mørkegrønne forføreriske øyne. Det var dem han var mest stolt over. Øynene utstrålte manndom, kraft og viljestyrke. Men de passet ikke det minste med det han ellers følte om seg selv.

 

Henført av en kvinne hadde han som en gang hadde vært så ung og villfaren blitt forvandlet på det verste. I sin dype sinnsstemning kunne han ikke forstå hvilken glede han tidligere hadde fått ut av livet før nå. Han var blitt så plutselig forvandlet.

 

Plutselig ble rommet belagt i lys. Fra en åpning så stor at himmelen ville kommet igjennom kastet det ut med lysstråler. Fargene fra tusen seigmenn skinte sterkt i rommet, og inn gjennom åpningen kom en stor hvit kjempe. Laban kunne se pustrøyken kaste lange skygger over rommet idet kjempen trampet inn. På enorme skritt steg den gjennom rommet. Med en spade dyttet den alle seigdamene ned i en diger plastkartong. Laban kunne se hvordan de hjelpeløse kvinnene skrek og gråt da de ble presset sammen og falt som foss ned i kartongen. Lamslått kunne Laban bare ligge og se på hvordan kjempen herjet på den andre siden av glassveggen. Sammen med sine brødre kunne han bare stå og se på.

 

Kjempen tok med seg seigdamene ut gjennom lysåpningen. Bare en seigdame lå igjen. Det var henne som han hadde beskuet i flere dager. Med en kraftanstrengelse strakte han seg opp. Laban kastet seg ned på gulvet. Han sprang bort til henne og la armene om henne. I den evinnelige samhørigheten som skaptes mellom bygdes det opp en kjærlig større enn noen annen seigmann hadde følt.


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish