Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Typisk norskSkriv ut Utskrift
Et kåseri om hva som er "typisk norsk". Med dette kåseriet prøver jeg å formidle at nordmenn ikke er så overlegne som de selv kan tro. I hovedsak bruker jeg ironi som virkemiddel for å få fram dette, men også en og annen digresjon.
Bokmål - KåseriForfatter: AnonymNordmenn er og har alltid vært suverene. Helt siden tidenes morgen har vi øst ut av vår endeløse brillianse og klokskap. Disse evnene har selvfølgelig gått i arv til oss, dagens staute nordmenn. Det er ikke til å stikke under en stol at det som kjennetegner en typisk nordmann er å være god!

 

Vikingene, eller urnordmennene, er våre forfedre og de viste verden hva nordmenn egentlig består av. De la verden for våre føtter. De bygde fantastiske skip, oppdaget nytt land og tok det de mente vi fortjente å ha. Nordre del av Storbritania ble i realiteten vår lille ”bitch” hvor vi utførte plyndringer og krigsorgier etter våre ønsker.

 

Det fungerte som en fornøyelsespark aka mini-Valhall hvor vi løp rundt og lette etter gull, treller og andre nyttige ting. Festlighetene ble etter hvert så store at romerne, de små gnomene i sør, valgte å bygge en mur for at lekelandet vårt ikke skulle utvides.

 

Dessverre har alle fester sin slutt og mini-Valhall ble omsider nedlagt.

 

Nye kontinenter ble oppdaget, andre land vokste seg litt sterkere og resten av verden ble litt smartere, eller de pisset ikke i buksene og spådde verdens undergang da de så oss lenger. Noe måtte gjøres, dette var ikke en holdbar situasjon. Svaret ble å ta en ny rolle. Vi fungerer nå som ”the illuminati”, den usynelige hånd som påvirker alt det som gagner Norge. Det er vi som står bak den høye oljeprisen, og ”stormaktene” USA, England og Frankrike har fungert som talerøret vårt ved å kontrollere og utøve militærmakt. Måten dette er organisert på er møkka bra fordi enkelte mennesker mener alltid at de blir tråkka på og fra tid til annen velger de å gå til hellig krig. De kommer aldri til å finne ut at det er Norge som står bak og den hellige krigen går heller ut over nikkedukkene våre. Her står Al-Qaidas senkning av World Trade Center fram som et godt eksempel i nyere historie.

 

Det å opprettholde rollen som lilleputtnasjon har ikke vært lett, men gjennomtenkte konkrete tiltak har gjort at vi fortsatt har klart det. Et eksempel på dette var å plassere Kjell Magne Bondevik som statsminister, han er utdannet teolog og praktiserer også presteyrket. I 1998 da han var statsminister var det to land i verden som hadde en religiøs leder. Det var Norge og Iran. Neste sjakktrekk var å plasserer Kristin Halvorsen som finansminister. Hun er utdannet som barnehagetante. Jobben hennes går ut på å si noe dumt engang i mellom og si at hun er folkevalgt.

 

Innvandring er noe virkelig dritt. Med de forutsetningene vi har er det klart at det ikke skal komme noen svarte faen hit og forurense genpolet vårt. Vi trenger dem ikke. De kommer hit og snylter på vårt offentlig velferdsordninger, og det er jo allmenn kunnskap at ingen kan gjøre en jobb bedre enn nordmenn. Den eneste grunnen til vi lar dem krysse over til vårt kjære land er for å opprettholde skalkskjulet som et lilleputtsland som må følge andre lands regler. Dette må gjøres. Det ville blitt et helvete hvis verden hadde funnet ut av vår egentlige posisjon.

 

Det er dermed sånn at nordmenn er et storartet folkeslag som lyser kunnskap og djervhet. Når vi snakker hører stormaktene, og gjør vår vilje. Vi er den usynelige hånden som alle retter seg etter. Vi er suverene. Vi er nordmenn!!!

 

“Norge er et latterlig lite land i utkanten av verden. Den øredøvende rautingen og brautingen om nordmenn som vinner er en utstilling av mindreverdighetskomplekser til spott og spe.” [1]Sidsel Mørck

 

“Etter 43 år i norsk utenrikstjeneste våger jeg den påstand at det bare er her hjemme at Norge er en stormakt.”
[2]Ole Ålgård

 


[1] http://www.ordtak.no/index.php

[2] http://www.ordtak.no/index.php
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish