Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Plante- og dyreplanktonSkriv ut Utskrift
Naturfagsrapport fra VG1.
Bokmål - RapportForfatter: Anonym
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Hensikt:
Se på forskjellige plante- og dyreplankton.

 

Utstyr:
Mikroskop
Objektglass
Dekkglass
Dråpeteller
Vannprøver fra skapetjern.

 

Sikkerhet:
Det var ikke noe spesielt vi måtte ta hensyn til under denne øvelsen. Det eneste var å unngå og sprute med dråpetelleren, for det kan ligge syre i den fra tidligere forsøk og du kan da være så uheldig å få dette i øyet.

 

Figur:

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Fremgangsmåte:
Vi brukte en dråpeteller til å ta opp vann med dyre- og planteplankton i, la det på objektglasset og puttet dekkglasset forsiktig oppå så det ikke skulle bli noen luftbobler. Deretter så vi på dette i mikroskopet med størst forstørrelse, og prøvde å finne ut av hva det var vi så.

 

Observasjon og figur:
Først hadde vi litt problemer med å se noe, for det var så lite plankton i vannet vårt. Derfor gikk vi å hentet noen nye dråper med mer plankton. Da så vi dette:

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Rester av en larve. 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Linsekreps.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Larve og noen alger ved siden av.

 

Konklusjon:
Vi skiller mellom planteplankton (phytoplankton) og dyreplankton (zooplankton). Planteplankton er små mikroskopiske alger som ikke kan ses med det blotte øye, så derfor bruker vi mikroskop for å studere disse. Planteplankton er produsenter. Dyreplankton er forbrukere. De lever hovedsaklig i de store vannmasser og spiser planteplanktonet eller frittsvevende bakterier og humuspartikler. Eksempler på dyreplankton er vannlopper, hoppekreps og hjuldyr. Ved å dra en planktonhov gjennom vannet kan vi samle inn plante- og dyreplankton.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish