Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
We were soldiers (filmanmeldelse)Skriv ut Utskrift

Sterk historie fra dødsskyggenes dal i Vietnam, "We were soldiers".

Bokmål - Anmeldelse (bok, film...)Forfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Aldersgrense: 15 år
Originaltittel: We were soldiers

Sjanger: Krigsfilm             

Produksjonsår: 2001

Regi: Randal Wallace

Lengde: 2 t. 13 min.

Med: Mel Gibson, Madeleine Stowe og Greg Kinnear.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Mel Gibsen viser i denne filmen hvor god skuespiller han er. Filmen er uten tvil blant de beste og forteller sannheten om krigshelvete i Vietnam.

 

Filmen handler om de blodige slagene i dødsskyggenes dal i Vietnam som fant sted i 1965. 400 av de beste soldatene den amerikanske hær noen sinne hadde sett ble sendt ut i krig. De var unge, utrustet med våpen og utrolig godt trente i nærkamp og krigsføring. Det tok ikke lang tid før det ble omringet av tusenvis av usynlige fiender. Slaget i Vietnam blir sett på som det blodigste i USAs historie. Det er bare en mann som kan redde soldatene fra en total massakre, Oberst Hal Moore.

 

Det som er bra med denne filmen er nettopp at den baseres på virkeligheten. Filmen er også meget bra laget. Lyd og bilde i filmen er helt topp.

 

Mel Gibson spiller oberst Hal Moore. Hans kanskje beste replikk i filmen er: ”I will be the first to set foot on the field, and be the last to step of it”.

 

Da de kom til ”X-RAY” (landingsplassen), var det ikke en eneste lyd eller en minste bevegelse i fjellene. Det blir gitt ordre om å ta over ”elveleiet” som var et viktig strategipunkt i krigen, men de finner ut at vietnameserne har tenkt godt over taktikken sin.

 

Vil du vite resten MÅ du bare se denne filmen!
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish