Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
17. mai-tale!Skriv ut Utskrift
Oppgaven var å skrive en 17. mai-tale som skulle bli holdt i Drøbak 2009. Fikk ekstremt god tilbakemelding på denne oppgaven. Ingen karakterer ble satt.
Bokmål - AnnetForfatter:


Kjære alle sammen.

 

I dag, 17.mai, vår grunnlovsdag. Vi feirer det som skjedde i Norge for 194 år siden, nærmere bestemt i 1814. Det var da vi fikk vår egen grunnlov på Eidsvoll. Vi fikk ikke vår fullstendige frihet, fordi vi inngikk union med Sverige med felles konge som var svensk, men vi fikk vårt eget storting og endelig retten til å styre landet vårt selv. Gleden blant det norske folket var ubeskrivelig.

 

17. mai er alltid en spesiell dag for oss nordmenn, men den er kanskje mest spesiell for barna. Det er som regel den eneste dagen hvor de kan spise så mye is de vil; uten at foreldrene kan klage. Vi går i tog, feirer med god mat og drikke. Vi er sammen med venner og familie. Alle er festkledde og i godt humør. Dette er dagen for å tenke på landet vårt og dette er dagen for å feire at vi er et selvstendig land.

 

Det er viktig at vi tar vare på de opplevelsene vi har på en dag som denne, og fører den videre til fremtidige generasjoner.

 

I alle år har vi holdt på tradisjonene og det var Henrik Wergeland som startet 17. mai-feiringen på Eidsvoll i 1814.

 

Siden jeg er ganske ung, har jeg ikke opplevd så mange 17. mai-feiringer, men de jeg har opplevd, har vært fantastiske og jeg har storkost meg hvert år. Jeg elsker å se det norske flagget vaie i vinden og høre skolekorpsene spiller den flotte nasjonalsangen vår og marsjene. Sola skinner og løvet spretter; det er virkelig en flott dag å feire. 

 

Så kjære medborgere; la oss ta vare på den friheten som våre forfedre har kjempet så hardt for og la oss ta vare på det norske flagget som vi alle er så glade i. Sett pris på hvor godt vi har det her i kommunen og ellers i landet, og vi skal gjøre denne dagen minneverdig og til glede for alle. Vær stolt av flagget vårt og Norge! Kjære landsmenn; Gratulerer med dagen!
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish