Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Japan angriper Pearl HarborSkriv ut Utskrift

Vi skulle skrive artikkel om 2. verdenskrig i samfunnsfag. Jeg skrev om Japans angrep på Pearl Harbor.

Karakter: 5+

Bokmål - ArtikkelForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Søndag 7. desember 1941 angrep Japan USAs militære base, Pearl Harbor. Dette angrepet dro USA inn i krigen og endret hele situasjonen.

 

Hovedsaken

Etter 1868 fikk Japan betydelig økning i økonomi og militære styrker. Japan ville oppnå likestilling med de store vestlige maktene og dette gjorde at landet kom i konflikt med sine naboland. Japan la under seg mye land i de krigene de hadde mot Kina og Russland. De tok hele Korea og deler av Kina.

 

USA og Storbritannia var da imot Japan og stengte fullt all import av olje og metaller. Dette gjorde at Japan fikk store problemer fordi 90 % av all oljen deres kom fra USA. Japan var nå nødt å velge mellom å slutte sine militære opperasjoner, eller å gå i krig mot USA. Japan valgte da å gå i krig.

 

Japans mål

Planen var å ta USAs Stillehavsflåte for at Japan selv skulle få litt pusterom. Sommeren 1941 startet Japan å trene mannskapet sitt. For at angrepet skulle fungere, var de avhengig av torpedoer. De torpedoene de allerede hadde fungerte kun på dypt vann, men i løpet av denne sommeren klarte de å få laget en som virket på grunnere vann.

 

Utenom torpedoene brukte de også 14 og 15 tommers pansergranater. De slapp granatene fra 3000m høyde.

 

Pearl Harbor blir angrepet

Japan hadde satt inn fem miniubåter som etter planen skulle ta amerikanske skip. Ingen av ubåtene unnslapp, og bare en av de ti som var med ubåtene overlevde. Han ble USAs første japanske krigsfange. Ubåten som klarte å ta USS "West Virginia" ble aldri funnet. Ikke nok med at de tok skipene, men de tok også den amerikanske hærens flybaser.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Over 90min varte angrepet, og i løpet av den tiden var 2403 personer drept, og fem slagskip senket. Selv om slagskipene var Japans mål, tok de fly og andre skip også. Nesten alle flyene de tok, traff de på bakken.

 

Angrepets konsekvenser

Angrepet var fra Japans side så ut som en enorm suksess. Men de hadde kun tatt syv skip, og fire av dem ble reist igjen. Så egentlig var dette bare en stor katastrofe. Hangarskipene var ikke blitt så ødelagt som de skulle blitt og seks måneder senere tvang USA Japans økonomi i kne.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

KILDE: http://no.wikipedia.org/wiki/Angrepet_p%C3%A5_Pearl_Harbor 21.02.10

 

Kommentar:

Layout: Veldig fin layout med ingress, bilder og fine avsnitt. Bra du har med kilder.

Innhold: Godt innhold. Du skriver med egne ord og viser at du har forstått det som har skjedd. Bra fremstilling. På slutten kunne du skrevet noe om hva som skjedde da de allierte fikk USA på sin side.

Karakter: 5+
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish