Startside
Sjangere

Oppgaver og stiler



Laste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave



propaganda.net : Skole & Jobb
Meningen med livetSkriv ut Utskrift
Bokanmeldelse av 'Menignen med livet' av Arne Berggren
Bokmål - Anmeldelse (bok, film...)Forfatter: Anonym


Aldo Monrad er 16 år. Han er alene hjemme. Moren og faren er i Sverige. Han ble tilbudt å være med, men han syntes han er for gammel til å være med. Han nekter plent, i stedet vil han være hjemme og fundere på livet. Historien veksler mellom et brev til Gud, virkelighet og dagdrømmer om å bli voldtatt av hundrevis av spretne kannibal-kvinner. Aldo er også forelska i Tara, jenta som går en klasse under han. Han kan se henne fra klasserommet sitt, og drømmer sterke om hun noen gang ville ringe han.
Moren og faren er bekymret for Aldo, og ber han om å holde seg unna bråk. Men Aldo er veldig nysgjerrig på ting, og roter seg oppi mye rart. Blant noen av tingene kan vi nevne en kåt mann fra Holmenstrand og fyllesjuke av egglikør. Etter mange desperate forsøk for å finne seg selv blir Aldo sendt til psykiateren Steinar. Han prøver å hjelpe Aldo, men Aldo mener han ikke har noen problemer i det hele tatt.

Aldo har også funnet den hemmelige skuffen til faren sin. Der finner han brev fra en eller annen Beathe. Aldo prøver selvfølgelig å finne desperat ut hvem denne mystiske kvinnen i faren sitt liv var. Vet moren hans om det? Aldo Sherlock blir sendt på saken, men klarer han å finne henne?

Boka er usedvanlig morsom, og alle de rare påfunnene og tanke til Aldo er helt bisarre. Jeg satt å lo meg i hjel når jeg leste det, og fikk rare øyne når jeg skratt lo på bussen. Ikke noe rart i jeg lo. Boka er jo hysterisk. Noen ganger kan man føle seg igjen i boka, og med Berggrens forklaring på Aldos syn på verden gjør det enda mer realistisk.
Boka skal være et symbol på at når man er i stadiet puberteten er det ikke alltid like lett å finne seg selv. Heller ikke andre. Med kåte drømmer, tilsnakk fra den kåte onkel Affe og et personlig langt brev til Gud må boka bare være full av klisjeer. Men klarer Aldo å finne seg selv i alle de problemene han lager? For å finne det ut, må du lese boka. Denne boka må du bare lese.

Arne Berggren er født i Oslo i 1960. Han debuterte med en novellesamling for ungdom i 1991. I 1992 fikk han Kritikerprisen for ungdomsromanen Stillemannen.
Han har skrevet en rekke bøker, deriblant flere barnebøker. Forfatteren er en av våre mest kjente ungdomsbokforfattere. Han debuterte som dramatiker med stykket Sexy i 1998.
Berggren er oversatt til flere språk og han er også kjent som musiker og komponist for bandet Dronning Mauds Land.
I dag er han kreativ leder i reklamebyrået Filadelfia.

Bibliografi
- Frøken brenner! (Ungdomsnoveller, 1991)
- Stillemannen (Ungdomsbok, 1992)
- Vanessa (Ungdomsbok, 1993)
- Instamatic (Roman, 1994)
- Den ømme morderen (Ungdomsbok, 1994)
- Hva avholder nordmenn fra biavl? (Essays, 1995)
- Kornetten (Ungdomsbok, 1995)
- Dronningen (Ungdomsbok, 1996)
- Fisken (Ungdomsbok, 1997)
- Weekend (Filmmanus, 1998)
- Det sorte skipet (Barnebok, 1999)
- Meningen med livet (Ungdomsbok, 1999)



annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish