Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
"Arabias Døtre" av Jean SassonSkriv ut Utskrift
Bokanmeldelse av boken "Arabias Døtre".
Bokmål - Anmeldelse (bok, film...)Forfatter:


Boken Arabias Døtre er skrevet av forfatteren Jean Sasson i 1994, etter et nært samarbeid med prinsesse ”Sultana”, som er hovedpersonen i boken. Det er en sann beretning hvor i vi får innblikk i muslimske kvinners liv gjennom Sultanas øye. Boken er den midterste av tre bøker i en triologi, men det kan uten vaskeligheter leves separat.

 

I boken møter vi, som sagt prinsesse Sultana, og handlingen er fokusert rundt hennes to døtre Maha og Amani. Maha, som gjennom hele oppveksten har vært rebelsk, stifter kjennskap til overnaturlige fenomener og rotter seg borti ting som ikke er for henne, og psykiatrisk behandling blir nødvendig. Amani på den andre siden har alltid vært den strake motsetningen av Maha, men blir i tenåringsalderen fasinert og besatt av islam. Til tross for at døtrene gjennom årene har brakt Sultana mye glede, fører de også med seg mange problemer, og hun føler at hennes ektemann bare avfeier hennes bekymringer.

 

Språket i boken er til stor grad lett og enkelt å forstå. Den er skrevet på en enkel og forstålig måte, noe som gjør den lettfattelig. Setningene er dessuten reaktivt kort og har en ryddig oppbygning. På den andre siden har boken en lang rekke fremmedord, hovedsakelig fra den muslimske kulturen og de arabiske landene, men dette blir løst med en oversiktlig ordliste bakerst i boken.

 

Personlig likte jeg boken meget godt. Den var både spennende og informativ, og retter lyset mot en uhyre viktig sak, som flere mennesker i verden burde bli mer oppmerksom på. Til tross for at den ikke hadde en såkalt stigende spenningskurve, som endte opp i et klimaks, var den vanskelig å lenge fra seg når den først var påbegynt, da det alltid var noe som drev den videre.

 

Jeg vil helt klart anbefale denne boken til andre og jeg mener at den passer for de fleste aldersgrupper. Derimot burde man ha en viss interesse for emne, da den ellers kan virke noe lang og uinteressant. Alt i alt anbefaler jeg boken på det sterkeste, da jeg mener at den er en troverdig og engasjerende beretning om kvinners kamp for rettferdighet og likestilling.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish