Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Pelsdyr i NorgeSkriv ut Utskrift
Oppgave om oppdrett av pelsdyr i Norge.
Bokmål - ArtikkelForfatter: Anonym


Pels er subsidiert dyremishandling. Cirka 800 000 rev og mink blir avlet frem og drept hvert år i Norge. Kun for å bli pels. De holdes innesperret i små netting-bur på pelsfarmer. I de små burene blir dyrene raskt frustrerte og de dreper sine egne valper og spiser sine egne kroppsdeler fordi de er innesperret. Til slutt blir pelsdyrene drept med strøm eller gass. Pelsdyrnæringen får subsidier fra staten på cirka 50 millioner kroner hvert år. Pels er unødvendig. Det er et luksusproblem ingen trenger. I Norge begrunnes pelsdyroppdrett med distriktspolitikk, men pelsdyroppdrett gir få arbeidsplasser. Næringen er ikke bygdeutviklende og de få årsverkene som pelsdyroppdrett gir, er utrygge, fordi næringen er konjunktur-utsatt.

 

Det har vært stigende internasjonal motstand mot pelsdyrnæringen. Pelsdyroppdrett er forbudt i Østerrike og Storbritannia. I Sveits er oppdrett av pelsdyr så strengt at alle pelsdyrfarmene er nedlagt. Det er flere ganger blitt rapportert om store skader blant dyr i pelsfarmer. Dyrevernere har flere ganger tatt bilder og gjort opptak av pelsfarmer, både i Norge og i andre land. Senest i 2010 ble over 800 video-opptak fra 39 gårder rundt om i Norge levert inn til NRK fra Dyrebeskyttelsen. Videoene viste skader som åpne sår, avrevne kroppsdeler, alvorlige øyesykdommer, samt flere døde dyr. Pelsdyroppdrettere i Norge har flere ganger fått kraftig kritikk fordi de ikke har fulgt gjeldene lover og regler. I Norge er det mattilsynet son er ansvarlige for å holde øye med pelsdyroppdretterne.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish