Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Nyheter for kjedelig for mange ungdommerSkriv ut Utskrift
Debattartikkel om ungdoms forhold til nyheter.
Bokmål - ArtikkelForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Mange voksne og eldre stiller seg spørsmålet: følger ungdom nok med i nyhetene? I en undersøkelse viser det at ungdoms bruk av nyheter går ned, men interessen fortsatt holder seg stabil. På hvilken måte tar ungdom til seg nyhetene, hva er kilden og hvilke nyheter er de interessert i?

 

Det er gjort noen undersøkelser de siste årene som gir tall på ungdoms oppdatering av nyheter, både lokalt, innenriks og utenriks. Kilden ungdommen bruker for å ta til seg nyheter varierer hvilken type innhold som de tilnærmer seg, som innenriks og utenriks. I følge undersøkelsen som er gjort i Nederland, viser det at det er samme tendenser i Nederland som i Norge. Ungdom vil helst kunne gjenspeile seg i saken og gjerne ha erfaringer med det aktuelle temaet.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Tabellen over viser hva ungdom leser i hver type media. Når ungdom leser i aviser, leser de for det meste lokalnyheter. Mange familier har abonnement på lokalavisa. Når de får den leser ofte ungdommen i den og får med seg nyhetene i nærområde. Ofte vil dette være akktuelt for ungdommen da de også kan se seg selv igjen i noe av det som blir nevt og saker som anngår nærområdet og dem selv. Internett er den kilden som utenriks er ledende på. Internett har også et bruk, hvor det er jevnt over lokalnyheter, utenriks og innenriks.

 

Irene Mijer gjorde en studie hvor hun tok for seg problematikken om hvorfor ungdom ikke følgte like mye med på de store internasjonale sakene og vanlige nyhetskildene som for eksempel NRK 1 og TV2. Svarene hun fikk var at de ofte var kjedelige og uinntressante. Ungdommene var helt enige om at de var seriøse og gode nyhetskilder, men de var for kjedelige til at de orket å bruke tid på det. De følger heller med på de mindre seriøse og mer tilpassede tilbudene. Bruken av internett har økt kraftig de siste årene. Også mobiltelefoner har fått trådløst internett og lett tilgang til nettaviser.

 

I følge Irene Mijer hadde ungdom orket å få med seg mye mer nyheter bare de hadde blitt presentert på hen ny og frisk måte. En underholden men fortsatt seriøse måte. Hvordan er spørsmålet. Det er laget ei internettside som heter youngdom.no som er tilpasset og fylt med nyheter for ungdom. Ikke at det er den største oppdateringen på youngdom.no, men det var og er et forsøk på noe. I tillegg hadde TV2 i 2010 et eget nettprogram som het Nyheter for undom hvor det ble postet en ny episode hver uke.

 

Ungdom er like interessert nå som før i nyheter. Det er tilbudet som ikke er underholdent nok for de. Det har vært forsøkt på tilbud for ungdom. Internettet er i økende kurs og flere nyhetssider med forskjellig tema er etablert. Også video er blitt tatt i bruk for å skape underholdning.

 

 

Kildeliste:

http://medienorge.uib.no/?cat=nyhetsbrev&page=show&id=0901

http://webtv.tv2.no/webtv/sumo/?treeId=600021

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1187165.ece
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish