Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Den hinduistiske guden ShivaSkriv ut Utskrift

RLE-tekst om den hinduistiske guden Shiva.

Karakter: 4

Bokmål - TemaoppgaveForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Shiva er en av de høyeste guddommene i hinduismen. Hans viktigste kone er gudinnen Parvati. Shiva danner sammen med Brahma og Vishnu trimurti, en guddommelig tre-enighet der Shiva er ødeleggeren, mens Brahma er skaperen og Vishnu er opprettholderen Han er både en fruktbarhetsgud og en gud for askese, han er også en form for yoga-gud!

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Rusmidler: I hovedsak opiumsvalmue og cannabis!

 

Shiva er gift med Parvati og er faren til Ganesha. Shiva har mange andre navn blant annet Rudra, Har, Shanka og Madahev. Shiva avbildes ofte med fire armer sittende i en yoga-stilling.

 

Shiva liker å ruse seg på alkohol, cannabis og opium! – Det er forholdsvis vanlig at hinduistiske guder bruker former for narkotiskiske stoffer og rusmidler generelt! 

 

Shiva har et tredje øye, som står for visdom og kan sende ut voldsom ødeleggende energi. Rundt halsen har han en kobra-slange! Ellers har Shiva en trestav og er ofte å se med en tromme!

 

Shiva er halvt mann og halvt kvinne!

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Her er Shiva av bildet med fire armer og i yoga-stilling ! – Her kan man også se at det ligger mat, som mest sannsynelig er blitt ofret til guden.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish