Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Uforståelig sportSkriv ut Utskrift
Kåseri om fotball.
Bokmål - KåseriForfatter: AnonymProfesjonell fotball og fotball generelt er en underlig ting… Det er en av de mest populære sportene i verden. Men jeg lurer hvorfor liker menn og kvinner å se ungdommer springe rundt i shorts på jakt etter en ball hver helg.

 

Først og fremst er det jo 20 voksne eller barn som jager rund etter en lærkule bedre kjent som ball. De jager rundt på en gressbane mens de sparker hverandre ned, prøver å kle av hverandre og diverse andre skitne triks. Som meg lurer du sikkert på hva som får barn, og til og med voksne til å gjøre dette. Jo, jeg skal si det til deg. Alt er på grunn av at de skal få tak i ballen, men hva gjør de med ballen når de endelig har fått tak i den. De sparker den så langt vekk ifra seg som mulig og forsetter så å løpe for om mulig å få tak i den igjen.

 

Og i hver ende av banen står det i tillegg enda en mann (eller dame?) og passer på et mål som er satt sammen av noen stenger og et garn som henger i det. Og dette prøver de andre å få sparket ballen inn i.

 

Og som ikke dette var nok, så løper det en mann i svart rundt på banen med fløyte og overser all sparking av andre spillere, all den ufrivillige strippinga, ja til og i verste fall – drapsforsøk. Men når en eller annen spiller som hadde ballen later som om han faller når noen tar ballen fra ham. Ja, da våkner denne lille svartkledde mannen kalt dommer, og deler ut røde og gule kort i hytt og pinne. Han virker egentlig mer som en talentspeider fra Hollywood, som belønner de beste skuespillerne og straffer de som ikke gjorde noen ting.

 

Og nå burde jeg egentlig være ferdig, men man kan da ikke glemme de to små illsinte mennene som liker å kalle seg for trener. Som står ute på sidelinja og skriker og skjeller ut sitt eget lag og dommerne, når det ikke går som han vil ha det. Når det går bra så er han bare helt still.  Står og ser på uten å si hva spilleren eller dommeren gjorde bra. Det verste er når laget taper og treneren og noen litt for engasjerte foreldre sier at de gjør ingenting. Men i virkeligheten så griner dei innvending (kanskje litt banning og i ny og ne).

 

Men det aller verste som dere har gjort med sporten, er at dere har gjort om fotball til en religion. Dere tilber de beste fotball spillerene som om det var deres egen Jesus. Hver helg går dere inn i kirken kalla stadion. Er der halvannen time mens dere synger, ber og gir offer gaver til deres Jesus.

 

Noe annet som irriterer meg grenseløst med fotball er å se på en kamp i en og halv time i strek og så blir resultatet 0-0. Det er ikke gøy å betale 350 kr for å se en kamp på stadioen også blir det 0-0. Det er hva jeg kaller å bli snytt for pengene.

 

Og til alle dere fotball fanatikere som blei provosert av dette kåseri, så vil jeg bare si de må vel være noe bedre å finne på å gjøre i helgen. Istedenfor for å gå på stadion å se på menn og kvinner i shorts. Som springer på banen helt meningsløst etter en ball og en trener som skrik med all sin kraft . Dersom  dette er grunnen til at dere vil se på fotball, da er dere noen fotball idioter.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish