Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Overraskende lekseprøverSkriv ut Utskrift

Om det folk synes er morsomt og en avsløring av lærere. Fremført på skolekonsert.

Karakter: 6

Bokmål - KåseriForfatter:Det er utrolig hvor mye rart vi mennesker synes er morsomt, og meningene er forskjellige.

Noen synes det er morsomt å stå på et rullebrett, og prøve å komme seg opp på sånne små kanter som de alltid faller ned fra.

 

Noen finner det morsomt å forklare reklamene før selve filmen på kino, til punkt og prikke! Mens den som sitter foran hadde det morsomt før den gjøken bak åpnet den store kjeften sin!

 

Andre synes det er skrekkelig artig å kaste seg utfor et fjell (eller eventuelt ut fra et fly) med en diger pose i en sekk, iført en matchende rosa grilldress. Fallskjermhopping blir det også kalt.

 

Selv så syns jeg det bare er så utrooolig gøy med overraskende lekseprøver..

Det er nemlig så forferdelig morsomt å komme for sent på skolen, få anmerkning, og en uventet lekseprøve i tillegg! Det er som å få kinderegg, tre overraskelser på en gang! For når ondskapen lyser ut av øya på den ellers nokså greie læreren, og han nevner ordet lekseprøve, får jeg en sterk trang til å hoppe i taket av ren glede!

 ”Jippi! Lekseprøve! Og jeg som ikke har lest engang! Dette blir moro!”

For det er jo bare så koselig med overraskende lekseprøver! Det er jo like sikkert som at månen er laget av grønn Jarlsberg-ost!

Ekstra morsomt er det når jeg faktisk får til å svare, og skriver side for side svaret på spørsmålet jeg trodde var:

”Fortell om planeten Pluto”, men som viser seg å være: ”Fortell om Platon”…

 

Det er da jeg pleier å juble litt for meg selv, ta et godt tak om arket med begge hender og krøller det skikkelig godt sammen til en artig liten krøllball, før jeg slenger det i søppelkassa. Og det er da jeg hører en ondskapsfull stemme ved kateteret: 

 ”Ja, nå må dere levere inn arkene!”

 

I et siste nødsforsøk skriver jeg da i full fart litt om Platon for å være på den sikre siden..

Det ble kanskje ikke mer en tre setninger før læreren river arket til seg og gliser med et sleskt smil..

 ”Ha en fortsatt god dag!”

 

Det virker som om dere lærere gjør alt for å plage vettet av oss elever! Og vet dere hva?? Dere er avslørt!

Vi VET nå at dere gir oss overraskende lekseprøver fordi dere liker å se oss lide! Dere elsker rett og slett synet av forvirrede tenåringsansikter hvor spørsmålstegnene står som stemplet oppi panna på oss!

Og vi VET at dere kopler ut ringeklokka når det skal ringe ut til friminutt så vi ikke hører den. Så er det en LANG diskusjon om det har ringt ut og etter et par minutter sier dere at vi elevene hadde rett og slipper oss ut. Og det er da dere kopler på ringeklokka igjen, på DOBBEL hastighet!

 

Nå tror vel sikkert mange at jeg har sagt alt, men tro om igjen! Det er MER!

Er det noe dere lærere virkelig liker så er det å irritere. For når vi elever spør dere om noe så virker det som om dere er med i en konkurranse der det er om å gjøre å svare mest mulig i gåter og mest mulig forvirrende. Jeg skal ta et eksempel; - Unnskyld, men blir svaret på den oppgava der Frankrike? Eller blir det Tyskland? Svaret vi får; JA!

Skal vi ha håndball eller skal vi ha volleyball i gymtimen? JA! Det er helt greit at dere svarer ja, men kunne dere spare oss litt og fortelle oss hva dere svarer ja på?

Alt dette VET vi nå at dere gjør med vilje!

 

Dere lærere trodde dere var trygge! Men nå er dere avslørt! Vi tar opp kampen, Jo visst kan dere kidnappe oss og tvinge oss til å bli deres vakthunder. Men da skal dere samtidig vite en ting, og det er at vi kommer til å bjeffe til hver minste liten lyd vi hører. Og vi kommer til å bjeffe og bjeffe til dere blir gale..
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish