Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Småsøsken - kjekt å ha?Skriv ut Utskrift
Om mine småsøsken og om de er kjekke å ha eller ei.
Bokmål - AnnetForfatter: Anonym


Jeg har vært så heldig å vokse opp i en stor familie. Vi er fire barn, og jeg er nummer to i rekken. Storesøster Kristina er fem år eldre enn meg. Hun er halvsøsteren min, og for henne var det veldig spennende å få en lillebror. Hun stelte og koste med meg da jeg var liten. Året etter at jeg ble født fikk jeg en lillesøster. Hun fikk navnet Anine, det er vel henne jeg har hatt det nærmeste søskenforhold til. Jeg hadde fått en lekekamerat. Vi delte rom i alle år, helt til vi ble ni og ti år gamle. Jeg var, og er fortsatt, veldig glad i Anine. Vi lekte bestandig godt sammen, i barnehagen og hjemme. For meg var tilværelsen helt utenkelig  uten henne.

 

Da Vi var tre og fire år gamle dukket en ny søster opp, Elise. Vi kalte henne etter hvert Shingshong. På den tiden var vi ikke Fredrik og Anine, vi var Shano og Dano. Vi levde i en egen fantasiverden. Den nye lillesøsteren var mer en dukke som vi lekte med. Det må ha vært ganske tøft for henne å vokse opp med Anine og meg, noe som videokassettene viser i senere tid. Ting skulle etterhvert forandre seg, vi ble større og mer opptatt av oss selv. Slik som å dele godterier kunne forårsake krangel, skrik og tårer. Vi delte kaker og brus på millimeteren, ingenting ble overlatt til tilfeldighetene.

 

I dag er situasjonen en annen. Det er naturlig nok venninnene hennes som har tatt over min posisjon, men det får være grenser! Hvis jeg så mye som setter min fot innenfor døren til rommet hennes, får jeg så hatten passer. Det er ikke alltid så lett å forstå hva som rører seg oppe i hodet hennes. Kanskje hun tenker det samme om meg. Vi har ikke lenger så mange felles interesser, det er vel ikke så rart. Jeg drev mest med idrett og fysiske aktiviteter, mens hun var hos venninner og drev med sitt. Dette hadde sannsynligvis vært annerledes hvis Anine hadde vært en gutt. Da hadde vi kanskje delt de samme fritidsaktiviteter og kanskje hatt felles venner også.

 

Det er naturlig at søskenforholdene forandrer seg med tiden går. Familien samles en gang i blandt og ser på gamle video opptak av oss da vi lekte og hadde det gøy sammen. Det er alltid mest hyggelig når alle er hjemme. Det er akkurat som noe mangler når en av søstrene mine er borte. Da etterlater de seg et tomrom, som gjør at familien ikke er ”hel”. Det er hyggeligst når alle er samlet rundt middagsbordet. Da kjenner jeg at jeg er glad jeg tillhører en stor familie.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish