Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
William ShakespeareSkriv ut Utskrift

Kort sammendrag av livshistorien til William Shakespeare.

Bokmål - ArtikkelForfatter:


William Shakespeare var en engelsk forfatter. Han ble født i Stratford-on-Avon i 1564. Han gikk på latin skole når det gikk bra med økonomien til faren, men en dag tok det også slutt, og da var det også slutt på latin skolen. Men selv om han ikke gikk på en latin skole, fikk han en kone som han giftet seg med når han var 18. Hun var selv 8 år eldre enn William, men det gjorde ingen ting for noen av dem, for de fikk 3 barn sammen.

Han levde et ganske ”vilt” liv deriblant som krypskytter før han flyttet til London..

 

Legendene sier at han hadde litt flaks med å hvordan han ”slapp” inn i teaterverdenen. Han pleide nemlig å passe hesten til en respektert mann innen for denne teater verden, og det var han som skulle bli inngangs billett til unge William Shakespeare.

 

Og da han endelig kom innenfor ble han en veldig respektert på grunn av sitt arbeid. I 1592 var da folket omtalte han for å være kjent og aktet skuespiller og en dyktig dramatiker. I 1594 var han og skuespillerneBurgage og Kempe de største adelshavere i teatergruppen The Lord Chamberlains Men som bygde Globe Theatre, i mange år var det det ledende London-teater. Teatervirksomheten gjorde Shakespeare velhavendenok til å kjøpe flere eiendommer i Stratford, der kone og barn stadig bodde. Han døde i 1616. De stykkene han skrev da, er ennå veldig kjente. Mange regner han for å være en av verdens største deamatikker og skuespiller.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish