Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
SkoletimeSkriv ut Utskrift
Kort analyse av diktet "Skoletime".
Bokmål - Analyse/tolkningForfatter:


Temaet i diktet er nordmenn. Budskapet er å vise, ved hjelp av et dikt, at nordmenn tror de er best.  I diktet står det at nordmennene har de mest kjente forfatterne og de stor krigerne. Det står også at Norge har den reneste lufta og den minst svovelholdige oljen. Og De påstår at all dritten kommer utefra. Til slutt står, det hadde vært enklere om alle var nordmenn.

 

Hvis vi holder arket vannrett, ser diktet ut som noen fjelltopper. Jeg tror diktet har denne spesielle formen fordi hver linje skal bygge seg opp mot et høydepunkt i diktet, og når det punktet er nådd, synker det igjen. Så bygger det seg opp igjen. Hvis vi ser på ett eksempel.

”Vi har”, her begynner setningen og er på vei til å bygge seg opp. Det fortsetter med ”det reneste vannet”. Helt på toppen, der høydepunktet er, står ”Vi redder verden. Fritjof Nansen, Roald Amundsen, Nidarosdommen”. Det viser at den påstanden som er størst er på den høyeste toppen.

 

Tankene jeg får etter å ha lest diktet er at, mange nordmenn tenker slik det ble skrevet i teksten. Det virker som nordmenn har veldig bra selvtillit, kanskje for bra, når det gjelder fedrelandet, Norge! Han som har skrevet diktet hadde skrevet det ut fra hvordan en nordmann tenker om Norge. Det var en del påstander. Slik som: ”Vi redder verden”. Det er vel en ganske stor påstand. Og jeg tør påstå at det ikke er helt sant...
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish