Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Romeo og JulieSkriv ut Utskrift
Anmeldelse av Willian Shakespeares film 'Romeo og Julie'
Bokmål - AnnetForfatter:


Regi: Baz Luhrmann.
Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Claire Danes.
Am. drama.

 

Bilhjul hviner. Nærbilde av madonnaprydet revolver. Musikken herjer. Romeo, den evige romantiske Casanova elskeren, ruser seg på E. Vi er på Verona Beach, USA. Snart skal Romeo møte sin Julie. Vi møter et av verdens mest berømte og vakreste kjærlighetshistorie.

 

Men regissøren Baz Luhrmann, kjent for "Strictly Ballrom," vil mer enn å ikle gamle Shakespeares MTV-stilens superkjappe fortellerstil. Han er også for glup til å tro at Romeo og Julie trenger hyperhippe klær og høy lydnivå for at dagens unge skal forstå dem. Han bruker effektene rått for å fortelle oss noe om hva er som er et forsøk på å lage en god film og hva som for all evighet er en god historie.

 

Fra første scene skapes det forvirring. Guttene fra husene Capulet og Montague kommer opp i en forrykende skyteepisode. Midt i alt dette snakker kamphanene det sirligste Shakespeare-engelsk. Kontrasten er vel litt i det høyeste laget.

 

For meg tok det lang tid, nesten halve filmen, før alt falt på plass. Samtidig som kjærlighetshistorien spilles med lysende intens og ro, bombarderes vi med effekter som vi finner i action- volds filmer.

 

Ved siden av strålende spill i de største rollene, viser reissøren kreativ oppfinnsomhet og intelligent detaljforming i de dypt forelskedes støyende miljø. Luhrmann har skapt en annen "Romeo og Julie," ganske kreativt og underholdende, men også den virkelige "Romeo og Julie" er en film i en klasse for seg selv.

 

Terning kast: 5
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish