Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
BlySkriv ut Utskrift
Bokanmeldelse av Lars Saabye Christensens 'Bly'.
Bokmål - Anmeldelse (bok, film...)Forfatter:


"En gjennomtenkt og artig roman, med typiske Saabye Christensen trekk"

 

Lars Saabye Christensen fikk sitt gjennombrudd med romanen Beatles, der han tok for seg fire gutters oppvekst i 60-årenes Oslo med The Beatles som forbilde. Dette er fortsettelsen, Bly.

 

Hovedpersonen ifra Beatles, Kim Karlsen, kommer tilbake til Norge etter et lengre opphold i Firenze, Italia. Vel hjemme i Oslo møter Kim sin gamle venn Seb som er dikter og medlem av "Muldvarpene". Han forelsker seg i Vivi som studerer kunsthistorie, og reiser nordover med "Hurtigruta". Kim møter også de andre medlemmene i Beatles - Ola i et kjøleskap og Gunnar i en heis. Boka handler stort sett om det som skjer med Kim etter at han er kommet hjem til Oslo, men flettet inn i romanen får vi historien om Kim i Italia. Kim er noe eldre enn det han var i Beatles, men det har ennå ikke blitt noe av ham ifølge moren. Ingen forstår seg på ham, og Kim forstår seg ikke på dem heller - og aller minst på Vivi. I boken er Vivi beskrevet som piken som går med skjerf i mai og så pen at løvene foran Stortinget steiler når hun kommer gående på Karl Johan.

 

Bly er en mystisk roman uten mystikk, en handlingsfylt roman uten handling og historien om den meget misforståtte, og uforståtte Kim Karlsen, eller var det Elmer Midd?

 

Christensen har virkelig lykkes med denne boken, og man blir virkelig dratt inn i Kim Karlsens verden, for ikke å si Christensens egen verden.


annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish