Startside
Sjangere

Oppgaver og stiler



Laste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave



propaganda.net : Skole & Jobb
BrunbjørnenSkriv ut Utskrift
Litt fakta om brunbjørnen.
Bokmål - FaktaoppgaveForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Om vinteren tilpasser brunbjørnene seg ved å legge seg i hi. De legger hiene ofte i den øvre delen av skoggrensen i svært bratt terreng. I Norge, Sverige og Finland finnes i dag mellom 1200 og 1500 bjørner.

 

Brunbjørnene lever alene bortsett fra i paringstiden. Paringstiden er i mai, og brunbjørnene blir kjønnsmodne ca. fra alderen 3 og et halvt til seks år. Binna er hunnkjønnsformen og de går drektige (gravide) i seks til åtte måneder. Fødselen pleier å skje i januar mens binna ligger i hi.

 

Brunbjørner liker seg i furuskog, granskog, fjell-bjørkskog og i blandingsskoger. Det de liker best å spise er blåbær, skinntryte, molte og bringebær.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

Kilde: http://www.polarzoo.no/fbjorn.html




annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish