Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Urettferdige karaktererSkriv ut Utskrift

Leserinnlegg om offentliggjøring av skolers snittkarakterer.

Bokmål - AnnetForfatter: Anonym


Det er veldig mange forskjellige meninger om offentliggjøring av karakterer i norsk media. Noen mener det er positivt, andre mener det er negativt. Det er bra å ha en statistikk over hvordan skolene ligger an med hverandre. Det som kan være litt dumt er at noen skoler gir ”urettferdige” standpunktkarakterer. Altså, læreren gir bedre standpunktkarakterer enn det elevene fortjener.

 

Det som er positivt med å legge ut karakterer er at skolene kan sammenlignes. Jeg syns at skolene burde se på hva de bør gjøre bedre slik at standpunktkarakterene til elevene blir bedre istedenfor å gi urettferdige karakterer.

 

Her er et eksempel på hva som kan skje når man gir rettferdige karakterer; Noen av de som gikk på Lambertseter ungdomsskole og som nå går på Lambertseter videregåendeskole, sier selv at de fortsatt gjør det bra på skolen og har det bra. Man har sett andre elever som har fått urettferdige standpunktkarakterer og som nå går på for eksempel Lambertseter videregåendeskole, sier at de ikke gjør det så bra og blir nødt til å slutte etter et år. Det kan hende at de som får urettferdige karakterer, tar plassen til de som får rettferdige karakterer når de skal begynne på videregående skole.

 

Jeg vil heller ha en offentliggjøring av eksamenskarakterer enn standpunktkarakterer for læreren har ikke lov til å gi urettferdige eksamenskarakterer.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish