Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave


propaganda.net : Skole & Jobb
ReklamerSkriv ut Utskrift
Kort kåseri om reklame.
Bokmål - KåseriForfatter:


Det går så mye reklamer på Tv nå for tiden. Kjedelige reklamer som gjentar produktets navn om igjen og om igjen og om igjen. Jeg husker før, i slutten av 80-åra og begynnelsen av 90, kunne man sitte og se et helt TV prgram nesten uavbrutt av dårlige reklamer og TV-Shop. Hvis det, for en gangs skyld, var reklamepause, var det kunne to reklamer. Dette husker jeg godt fra når jeg var liten og så på Snipp og Snapp, eller Piff och Puff som det heter på svensk.

 

Jeg syntes reklamene nå for tiden ikke akkurat holder en så veldig høy standard. Før i tiden var det jo nesten bare reklame for TV programmer på kanalen du så på. Nå kan vi se Claudia Schiffer og Kate Moss smile og si "fordi jeg fortjener det" på bokmål. Shampo reklamene er spesielt dumme, den siste av dem jeg så, var en tysk fotballspiller som så tøft inn i kamera og sa; "Jeg har fått ny trener, for håret mitt". Da skiftet jeg kanal.

 

Arne Bergren la godt frem mitt poeng under en episode av Mandagsklubben. Han sa at, hvis man vil selge noe, er det lurt å rakke ned på noen eller noe. Skal man skal selge bind eller shampo eller andre kvinneting, kan man rakke ned på menn. Skal man skal selge noe til ungdommen, rakker man ned på skolen eller foreldre. Han ga et eksempel, hvis man skal selge noe, ment for ungdom, f.eks en helt ny havrekjeks, ville reklamen blitt omtrent sånn:"Hei, hvis du syntes foreldre og lærere er jævli kjipt, ta å prøv denna nye havrekjeksen’a!" Lest med en veldig tøff og sløv ungdomsstemme.

 

Jeg syntes reklame hører hjemme på egne kanaler, som TV-Shop eller Canal M. Jeg likte Canal M, ikke for måten de solgte på eller produktene (som er noe rent dritt), men på måten de klarte å holde reklamen for seg selv og ting de solgte innenfor kanalens egne programmer. Men, det gikk vel som med andre kanaler. Canal M solgte vel ikke så bra, og snart kunne hele Norge se den fanatstiske leddstigen og Ship Shape på Tv2 også.

 

Min mening, til alle reklamefolka der ute, er at jeg heller ville kjøpt et produkt med bra reklame (f. eks VG) enn et produkt med tyske folk som snakker Norsk. (som Kinder-egg)

Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish