Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Der ingen skulle tru at nokon skulle buSkriv ut Utskrift
Kåseri om en fantastisk personlighet.
Bokmål - KåseriForfatter:Langt ut i det kalde samfunnet i den nordvestlige delen av vårt fagre land bor det en familie der ”ingen skulle tru at nokon skulle bu”. Stedet er Tomrefjord og familien på ca. 60 stk har, med sine spesielle personligheter, en meget tragisk vakkert hverdag.

 

Familiens fjes utad er Ole Alexander Fili Bom Bom Bom Roberto Carlos Mekvik Ulvestad. Mannen med de mange personlighetene; trygdesnylteren, den faste kunden hos Lånekassen, fotballspilleren med Carlos-lårene, forfatteren, mattegeniet og den joviale personligheten som småjogger rundt på skolen med 100-kronersgenseren og ”skatesko” i samme modell som sitt store idol. Men han er kanskje kjent for at han er mannen med stor M som tar opp den ukulturen i i-klassene på MVGS. For denne mannen er ikke den som viker unna når han mener noe, han reiser seg opp og kaster silkehanskene. Denne trenden som har utviklet seg til å bli en verkebyll for MVGS med at idrettsklasseelevene snuser, har med seg store bager, bruker voks og starter ”uttrykksepidemier”. I realiteten er det jo de kuleste som starter epidemiene, og vi vil vel ikke ha noen kule ved MVGS? For Ulvestad tar på seg frivillig denne taperrollen ved at han er den siste ute med det meste. Når de kuleste har sluttet med ”mor di”, ”kjip” og ”den e lei” står Mekvik fram og bruker uttrykkene flittig.

 

En stor personlighet har en eller annen gang ytret følgende: ”Å skrive er ingen sak. Du bare setter deg ned ved skrivemaskinen og åpner en blodåre”. Vel, det ser ut som at forfatterspirens lårmuskler var i veien for blodårene. Mannen skal ha for at han prøver, men det faktum at han vokste opp med en far seende ut som den mer suspekte halvdelen av Are & Odin har ødelagt hans vaklende vokabular, og jovialitetens herredømme tok over.

 

For en fantasi har han. Om den brukes vel, er opp til andre å vurdere, men han har et nokså merkelig løgnmønster. Fiktive innecuper med nokså mistenkelige vinnere av ”Cupens beste spiller” (selvfølgelig Ulvestad), IQ-tester over normalen og nyervervelser av joggesko av samme utseende som enkeltes fedres mistede sko er en måte å bruke fantasien på. For den setter ingen grenser. For det er ikke uten grunn at han fikk 8 på IQ-testen, han har jo fått 1 og 3 på sine matteprøver av letteste grad hittil i skoleåret. Cuper som egentlig ikke finnes kan jo egentlig ikke bevises, i tillegg er jo Mekvik kjent som en god innespiller. Det faktum at en medspiller mistet farens joggesko dagen før Carlos dukket opp med de samme, kan jo være på grunn av at han kjøpte brukte sko. Mer suspekte gjerninger som at han tok et håndkle av gjenglemt-kassen den dagen han hadde glemt igjen sin egen, legger han ingen skjul på. For mannen er stolt av seg selv. Han er seg selv fullt og helt.

 

Den totalt fraværende sosiale intelligensen har han også stått fram og satt på sin egen regning. Totalt meningsløse tekster hvor han slakter sine medspillere og gamletrenere legger han fram som om det skulle vært hans familie. Det hender også at Mekvik er i det spandable hjørnet, da han kan trylle fram en bit Melkesjokolade eller Center betalt av overskuddet fra forrige måneds trygd og stipend.

 

Denne mannen er en fantastisk mann, dere.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish