Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Churchill talerSkriv ut Utskrift
Artikkel fra en krigsavis.
Bokmål - ArtikkelForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Storbritannias statsminister Winston Churchill talte den 4. juni i parlamentet I London.

 

Her er ett utdrag fra talen:

“vi skal holde ut  tilslutten, vi skal kjempe i Frankrike.vi skal kjempe på sjøen og havene, vi skal kjempe med økende tillit og økende styrke i luften, vi skal uten hensyn til omkostningene forsvare vår øy, vi skal kjempe på stranden, vi skal kjempe på landingsplassene, vi skal kjempe på markene og i gatene, vi skal kjemp på oppe i åsene, vi skal aldri overgi oss!”

 

Slike taler er nok det viktigste våpenet til Churchill, for å få folket med seg i England og Europa.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Winston Churchill

 

Churchill reddet 300 britiske fanger

I februar 1940 kom det tyske sivile skipet Altmark inn i norsk farvatn. Om bord på skipet var der 300 britiske fangar, og britane visste om dette. 16. februar gav Churchill ordre til sjefen på den britiske jagaren Cossack om å gå om bord i Altmark og befrie dei britiske fangane. Altmark prøvde å gøyme seg i Jøssingfjorden, som ligg mellom Eigersund og Flekkefjord. I ordre frå Churchill og utan løyve frå Norge gjekk dei militære, britiske styrkane til angrep på det tyske skipet og befria dei britiske fangane. Fangane vart frakta trygt i hamn i England, noko som skapte begeistring hos det engelske folk. Churchill fekk mykje av æra for denne vellykka operasjonen, og han fekk også gratulasjonar frå Kongen!
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish