Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Rystende meldinger fra PolenSkriv ut Utskrift
Artikkel fra en krigsavis.
Bokmål - ArtikkelForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Det har lyktes ”krigsavisa“ å få tak i noen kodede brev smuglet ut  fra leiren ”Auschwitz”. Disse brevene inneholder fryktelige beskrivelser av tortur og henrettelser av fanger, og viser hvordan nazistene behandler sine fanger.

 

Av opplysningene vi har fått, fremgår det at leiren inneholder folk fra hele Europa også fra Norge, men først og fremst mange jøder. Det hevdes at røyken som velter ut dag og natt fra leiren skyldes brenning av lik som er gasset i hjel. Befolkningen rundt leiren forteller at der daglig kommer jernbanelass med mennesker inn til leiren. Ingen har noen gang sett noen komme ut igjen. Derimot sendes der mange godsvogner med materiell ut av området. Ryktet sier det er eiendeler fra fangene som fraktes til Tyskland. Der hviler en stank over store områder her av røyken og jordende sies å bli gjødslet av aske fra likene.

 

Der kommer sjeldent informasjon om tilstanden inne i leiren, men av og til lykkes det fanger å smugle ut enkelte skriv, de er da i koder. Man kan i midletid iaktta fangene når de blir ført ut for å arbeide. De ser ut til å være i særdeles dårlig forfating og mange av dem dør i løpet av en arbeidsdag. Polakker fra området har iakttatt store åpne bål hvor kvinner og barn blir jaget inn i og brent levende. Disse meldingene kan vi ikke stå inne for riktigheten av, men mye tyder på at fangene i ”Auschwitz” lever under forferdelige forhold.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Dette bilde er tatt i januar av en polsk spion og smuglet ut av Polen.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish