Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Sivilbefolkningen i NarvikSkriv ut Utskrift

Notis fra en krigsavis.

Bokmål - ArtikkelForfatter:


Etter at ”Warspite” trakk seg ut kom engelskmennene tilbake, denne gang med forsterkninger fra fremmedlegionen som besto av franskmenn, men også mordere og banditter, noen negere og en svenske. De trodde tyskerne befant seg nede blandt sivilbefolkningen i Bjerkvik og begynte å bombe husene. Familien Skoglund med sine 3 små jenter, den eldste Åse 10 år måtte flykte ned i møkkakjelleren hvor de satt på den frosne møkka med tepper over seg.

 

Da bombingen stilnet våget de seg opp, da ser de en stridsvogn komme rullende mot dem på veien, de lyktet inn i husets kjeller, en gammel dame som bodde hos dem rakk ikke å komme seg i skjul før en granat sneiet hode hennes før den forsvant inn i veggen. Senere da de forstod at tyskerne forlengst hadde flyktet opp i fjellene og forskammet seg inntok de husene. Hos familien Skoglund lånte de den store klessvaskegryta og begynte å koke mat. Familien fikk biff på boks, men måtte gi fra seg  noen høner.

 

Etter hvert flyktet også sivilbefolkningen i bygda. 
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish