Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Diego Armando MaradonaSkriv ut Utskrift

Oppgave om tidenes kanskje største fotballspiller, Maradona!

Bokmål - FaktaoppgaveForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Diego ble født 30. oktober 1960, i et fattig strøk utkanten av Buenos Aires. Han ble kalt gullgutten fordi han var veldig flink i fotball. Det første laget han spilte for var Argentinos junior. Han spilte samtidig på junior landslaget og vant VM i Japan 1979

 

Etter det spilte han for sitt favoritt lag Boca Junior. Men ble senere solgt til Barcelona for 9 millioner dollar som var den største summen som var betalt for en spiller på den tiden. Han spilte i Barcelona fotball klubb i 2 sesonger men likte seg ikke i Spania men ble solgt til stor overraskelse til et lite lag i Italia som het Napoli.

 

Han vant den Italienske champions league to år på rad 1986 og 1987, og er fremdeles en helt i Napoli.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Det han er mest kjent for er VM i Mexico 1986, der scoret han de 2 beste målene i sitt liv mot England. Det første slo han inn med hånden men dommeren så det ikke. Da han ble intervjuet etterpå av journalister svarte han at det var ”guds hånd!”

 

Det andre fikk han ballen på sin egen banehalvdel og driblet seg gjennom hele Englands landslaglag og gjorde dem til latter i VM med at en liten Argentiner kunne drible dem alle. Han driblet til og med keeperen og scoret et nydelig mål.

 

Nå bor han på Cuba med narkoproblemer. Men er fortsatt en fotball legende.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish