Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Intervju med en bonde om enevelde på 1600-talletSkriv ut Utskrift

Saksintervju med en bonde om enevelde på 1600-tallet.

Karakter: 5

Bokmål - AnnetForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Jeg går litt rundt i gatene i København. Vi er på 1600-tallet. Kongen får stadig mer makt, og embetsmennene styrer med hans velsignelse. Jeg møter tilfeldig en bonde i byen. Han var der for å selge varene sine.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Jeg spør forsiktig om jeg kan intervjue han. Han svarer heldigvis ja. Dette virker som en engasjert og glad bonde.

 

Han lener seg over disken i boden hans. Jeg begynner med å spørre hva han syntes om enevelde i Danmark-Norge:

Bonden svarer tydelig: ,, jeg syntes Kongen og kirken har alt for mye makt.” Jeg må betale en tiendel av det jeg dyrker til kirken”!

 

Bonden forteller også at han håper at dette ikke varer lenge. For han vet ikke om familien har råd til dette.. For han har en ganske stor familie som selv trenger det de dyrker.

 

Jeg spør videre:,, Hva syntes du om å være selveier? – Jeg har blitt vant til det. Men det er jo så klart urettferdig, å måtte kjøpe den jorda jeg dyrker. Selv om dette er urettferdig er bedre å kjøpe, for da sliper jeg å leie.

 

Bonden forteller meg mer om hvordan det er, og jeg skjønner at dette ikke er noe bra for bønder og andre i samfunnet. Intervjuet går mot slutten og jeg takker for meg.. Bonden besvarte masse av de spørsmålene jeg har lurt på, så jeg går dit mange tanker klokere!
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish