Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Den ortodokse kirke i NorgeSkriv ut Utskrift
Om den ortodokse kirke og tro.
Bokmål - TemaoppgaveForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Den ortodokse kirke i Norge ser på kristningen av Norge på 900-1000-tallet som felles ortodoks-katolsk. Det betyr at de regner Norge som opprinnelig ortodoks fram til 1054 da det ble et skille mellom katolsk og ortodoks kirke.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

På 1500-tallet var det ortodoks misjon i Øst-Finnmark. Fra 1565 har det vært ortodokse kristne tilknyttet St. Georgs kapell i Neiden. I dag er det i første rekke skoltesamer som hører til det lille ortodokse kapellet.

 

Etter den russiske revolusjonen i 1917 flyktet ca. 1000 russere til Norge. Omkring halvparten ble boende og dannet en egen ortodoks menighet, Den Hellige Nikolai ortodokse menighet. Denne menigheten er i dag en landsomfattende menighet med hovedtilholdssted i Oslo. Den har ca, 900 medlemmer og avdelinger flere steder i landet, som i Trondheim og Bergen.

 

I Norge finnes det også en greskortodoks menighet med ca. 2000 medlemmer. Denne menigheten har sin egen kirke i Oslo som heter Evangelingsmos Tis Theotokou.

 

Hvem er ortodokse?

Alle som er døpt og har mottatt myrmonsalvingen, regnes som medlemmer av den ortodokse kirke. Den døpte får vanligvis navnet til en helgen som et av sine fornavn. De som går over til den ortodokse kirke og som tidligere er døpt i Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn blir medlemmer av kirken gjennom myrmonsalvingen.

 

sakramenter

1. Dåpens sakrament

2. Fermingen eller myrmonsalvingens sakrament

3. Nattverdens sakrament

4. Botens og forsoningens sakrament

5. Sykesalvingens sakrament

6. Ordinasjonens sakrament

7. Ekteskapets sakrament
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish