Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
"Tatt av kvinnen" (E. Loe)Skriv ut Utskrift
Bokanmeldelse av Erlend Loes "Tatt av kvinnen".
Bokmål - Anmeldelse (bok, film...)Forfatter:


Forfatter: Erlend Loe

Tittel: Tatt av kvinnen

Forlag: Cappelen

 

”Samme kveld kom hun flyttende. Med tolv middels store pappkasser og en kremgul kommode.”

Det er Marianne som kommer flyttende inn i vår unge helts liv, for å bli der. Forfatteren heter Erlend Loe, og har skrevet en roman: "Tatt av kvinnen". Denne består av 300 punkter, eller kapitler.

 

I små avsnitt skildres dette samlivet, mellom Marianne og vår helt, fra Marianne kommer trekkende med hele livet sitt i esker, til hun sitter på helten, gravid med en annen manns barn, og holder ham fast.

 

I tillegg til å skrive en samlivskomedie har Erlend Loe skrevet om den unge kvinnen, som er så fri, selvstendig og likevel full av mystiske instinkter og intuisjoner, som igjen gjør henne uovervinnelig.

 

Erlend Loe har blikket for situasjoner og menneskelige handlinger. Han kan lage karakteristiske, morsomme og tankevekkende scener ut av den merkeligste situasjon. Det er komisk, fordi situasjonene og typene i boka er så nådeløst utlevert, at man må le ganske høyt når man leser.

 

”Trenger jeg votter? Spurte jeg. Så tok vi bussen til langt ut i skogen. Marianne hvisket til meg at jeg ikke trengte å ha på meg vottene på bussen. Hun var redd folk ville komme til å tro at hun var støttekontakten min. Jeg tok av meg vottene og la dem imellom oss på setet og hun nikket at det var fint. Klappet meg på kneet.”

 

Dette er en morsom bok. Måten vår helt beskriver livet og situasjonen sin, og den handlingslammelsen han lider av, gjør at teksten blir litt ensformig, men dette er nær sagt det eneste som er svakt med ”Tatt av kvinnen”.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish