Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Å nyseSkriv ut Utskrift
Et kåseri jeg skrev bare for moro skyld.
Bokmål - KåseriForfatter:


Hva er det kjekkeste du vet om som du kan gjøre med kroppen? Noen folk synes det er utrolig morsomt å synge, mens andre digger å knuse knokler. Men om du er sånn som jeg, så liker du å nyse.

 

Det er ikke mange ting som kan sammenliknes med gleden av et nys. Et nys kan hjelpe til å vekke deg, når du sitter oppe klokka 11 om natta med leksene, det kan løse opp tette nesebor og mye, mye mer. Når jeg kjenner at det klør inni nasen så blir jeg fylt med fryd, vel vitende at om få minutt vil alle de indre organene mine slutte å fungere i en brøkdels sekund. For det er det som skjer når du nyser. Kansje det er derfor det er så deilig? At du er på kanten av liv og død uten at du egentlig vet det?

 

Jeg har lest, at når en nyser så sender man partikler ut av nesen i en fart på opp til 160 km/t! Tenk så kult det hadde vært å vært den lille partiklen som fyker ut av nasen som et olja lyn! Det kunne jeg godt tenkt meg å gjort, med fallskjerm selvsagt, jeg har jo ikke særlig lyst å møte en hard overflate i 160 km/t. Det blir nesten som basehopping, bare en ikke trenger å ta sats selv.

 

Men halve moroa med basehopping er jo å kaste seg utfor stupet for egen maskin, for så å åpne fallskjermen og dale ned til bakken. En eller annan gang i tiden skal eg prøve meg på et hopp. Tenk så deilig å bare fyke ned fra himmelen og se jorda bli større og større etter hvert som du nærmer deg. Og når du lander kjenner du at det klør i nasen. Da ser du i retning sola (for det hjelper faktisk når du skal nyse å se mot eit sterkt lys) og kan leve på kanten av liv og død enda en gang, idet du sender ut partikler av nesen din i 160 km/t.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish