Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
LottokupongenSkriv ut Utskrift

Morsom novelle skrevet på tentamen.

Karakter: 5 (10. klasse)

Bokmål - NovelleForfatter:Anders pleier å gå rundt i byen og samle flasker, byen er stor så det pleier å bli en del flasker tilslutt, han liker å tenke at hver flaske har hver sin historie. Han plukker opp en ølflaske og tenker at den sikkert har hvert hos en gammel mann. En man som brukte sine siste kroner på den. Men da han skulle åpne den, åpnet han den opp ned og da falt jo selvfølgelig alt ut, men han ville ikke knuse den. Fordi han ville sette den her slik at noen kunne komme og finne den.

 

En dag gikk Anders rundt i byen, og akkurat denne dagen så han en papir lapp på bakken, det var ikke det at det var så uvanlig å se en papirlapp på bakken, men denne lappen lå slik til at det så ut som om den ville bli plukket opp. Det var rart det alt som han kunne finne og ingen andre bare fordi han så seg litt rundt. Han hadde en liten samling hjemme av disse tingene som han hadde funnet. I hvert fall denne lappen som lå på bakken, eller rettere sakt kupongen var litt våt, men Anders plukket den opp. På den stod det V-i-k-i-n-g lotto datoen var 25/11 2004 den var altså gyldig den var for i kveld, men tenk om de som eide den hadde mistet den. Og når de kom for å leite var den borte fordi han hadde tatt den, eller kanskje noen satt bak den grønne busken like ved, og hvis han tok lappen ville de angripe ham. Han slapp lappen raskt, og gikk videre mens han plystret. Slik at de som sto bak busken skulle tro: At han trodde kupongen bare var boss. Det virket som om han var en rimelig overbevisende skuespiller for de ble sittende bak busken. Men de kunne jo ikke sitte bak busken hele dagen. så hvis han kom tilbake rundt klokken fem, ville sikkert de bak busken være inne og spise middag. Og hvis de da hadde glemt å ta med seg kupongen så kunne sikkert han komme og ta den.

 

Anders kom tilbake akkurat klokken fem. Og lappen lå der den, akkurat slik som han hadde kastet den fra seg bare noe våtere. Han så bort mot busken, men der var det helt stille, han bøyde seg litt forsiktig halvveis ned, så mot busken igjen, men det var ingen lyder fra den. Tilslutt tok han til seg motet og byde seg de siste ti centimeterne og snappet til seg lappen og løp alt han kunne uten å snu seg. Når han følte seg sikker på at det ikke var noen bak ham, stoppet han. Han hadde nå klart å skaffe seg en helt egen Viking lotto kupong. Nå skulle han for en dag få lov til å være en slik person som tippet. Nå kunne han sitte inne på kiosken foran tv-en, sammen med de andre som satt der. han kunne bli medlem av et helt nytt samfunn.

 

Lars måtte passe godt på kupongen, så han puttet den i innerlomma i jakken, sammen med kortet for en gratis prøvetime på magedans. Han passet på at han tok glidelåsen på lommen ordentlig igjen. Så var han klar for å gå, han prøvde å gå slik at ingen skulle misstenke ham for å oppbevarte en viking lottokupong, i innerlomma.

 

Han klart å komme seg helt frem til Den nærmeste kiosken uten noen oppdaget ham. Anders gikk sammenkrøpet inn og satte seg ned på en stol i et hjørne. Det satt bare en annen mann her, han snudde seg mot Anders ”Ja, ser det ut som jeg biter, kom nå bort hit da.” Sa han høyt, som om det ikke var noen andre tilstede, noe det heller ikke var. Da var det vell han som eide kiosken tenkte Anders, mens han flyttet seg nærmere. Anders fortet seg og tok opp kupongen. Den var blitt litt våt, men han brettet den forsiktig ut slik at den ikke skulle revne, og det gikk helt fint.

”Å du skal se på viking lotto ja, det skall jeg og se på.” sa mannen.

Kanskje denne mannen var litt slik som ham, tenkt Anders. Kanskje denne mannen også gikk og samlet flasker på fritiden, og ikke hadde så mange og snakke med. Derfor bestemte Anders seg for å ta på seg oppdraget med å holde samtalen gående.

”Hva heter du?” Sa Anders fort, mens han så ned på gulvet.

”Rune.” Svarte han.

Anders merket at Rune så på han, skulle han tørre å se tilbake på en stor mann som het Rune? Kanskje ikke riktig enda.

”Ja, tror du det blir noe gevinst på oss i dag? Det tror jeg det blir, i hevertfall på meg. Jeg føler det at i dag er det en slik dag.” Sa Rune i en svert selvsikker tone. Dette var vel et slik spørsmål som man ikke trengte svar på, tenkte Anders.

”Ja nå begynner det. Du får håpe du har like mye flaks som det jeg kommer til å ha i dag.”

Sa Rune i samme selvsikre tonen. Dette måtte være en man som hadde masse flaks, tenkte Anders.

 

På Tv-en kom det en stor glasskule med mange små fargerike baller i. Anders syntes at ballene snurret for fort rundt. Så fort at han ble svimmel av det, derfor knep han igjen øynene. Rune hylte ” Jaaaa, det var det jeg viste” han dultet borti Anders av glede. En ny ball kom rullende ut og Rune hylte igjen. Det var kanskje litt høyt, men Anders tenkte at det ikke var ofte Rune kunne hyle sammen med en annen person. Så Anders bestemte seg for å la Rune hyle. Anders holdt seg hardt for ørene, mens han knep øynene igjen. Han følte seg som en helt ny person når han satt her. Rune hadde tatt imot ham med åpne armer, kanskje dette skulle bli Anders sin nye hobby. Han skulle hjelpe Rune, han skulle bli Rune sin nye venn, og han skulle hver torsdag ta på seg oppdrage å finne en Vikinglotto lotto kupong. Slik at de to kunne sitte sammen, og se på tv-en her i kiosken. Rune vekket Anders fra hans tanker ved å riste ham ordentlig og brøle ham i fjeset, mens han spyttet ”JEG HAR VUNNET EN MILLION KRONER.” Så løp Rune ut og brølte. Anders så på kupongen og oppdaget at han også hadde vunnet det samme beløpet, tenk han hadde vunnet hele en million kroner han og. Rune kom hylende inn igjen, Anders prøvde og fortelle Rune at han også hadde vunnet, men det var ikke lett og få kontakt. Anders var fornøyd likevel. For han hadde nå fått seg en beste venn og han het Rune.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish