Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Rettslære: ForbrukerkjøpslovenSkriv ut Utskrift
Oppgave i rettslære om forbrukerkjøpsloven. Har ikke selve oppgaven, men den står i undervisningsboka (oppg. 7 s. 229) som blir brukt på de fleste videregående skolene.
Bokmål - AnnetForfatter: Anonym


Det rettsspørsmål som oppgaven reiser, løses ved hjelp av lov av 16.juni 1989 om håndverkertjenester m.m. for forbrukere. Grunnlaget ligger i § 1 (1) som sier at tjenesteyteren må opptre i næringsvirksomhet, og den som tjenesten utføres for må være en forbruker.

 

Kari mener regningen på 900 kr er for mye, i forhold til den antatte prisen på 200-300kr. Sykkelverkstedet Det gylne nav mener prisen inkluderer reparasjon av feil på giret som de reparerte i samme slengen som de reparerte bremsene.

 

Reglene om tilleggsarbeid finner vi i håndverkertjenesteloven § 9. I henhold til § 9 (1) skal tjenesteyteren kontakte forbrukeren hvis det er behov for tilleggsarbeid. Hvis det ikke er mulig å kontakte forbrukeren kan tilleggsarbeidet utføres hvis man kan anta at forbrukeren ville ha utført tilleggsarbeidet og prisen er ubetydelig, jf. § 9 (2). I dette tilfellet virker det ikke som at sykkelverkstedet har prøvd å kontakte Kari. Prisen kan heller ikke sies å være ubetydelig. Det er stor forskjell på 200-300 kr og 900 kr.

 

Sykkelverkstedet kan ikke kreve betaling for tilleggsarbeidet.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish