Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Mopeden minSkriv ut Utskrift
Dette er en historie om mopeden min, en Derbi Senda R X-treme.
Bokmål - AnnetForfatter:Jeg fikk mopeden min i desember 2004, jeg var på skolen da mamma ringte og sa at det stod en moped i garasjen, gjett om jeg var glad.

 

Da jeg kom hjem den dagen var det første jeg gjorde å hive meg oppå mopeden, ‘’kicke’’ den i gang, og spinne meg av gårde. Det var snø over alt da, så jeg klarte nesten ikke å kjøre fordi mopeden spant på de fire første girene, jeg hadde ca 30 kilometer i timen når den sluttet å spinne, men prøvde jeg og svinge når jeg kom meg opp i 50 Km/t ble det litt ekkelt å svinge fordi jeg fikk en følelse av at framdekket skulle skli til siden. Jeg kjørte moped opptil flere timer hver dag jeg kom hjem etter skolen, mopeden holdt seg god og fin i et par måneder, men så begynte ting å gå galt.

 

Jeg fikk tak i et effektanlegg til sykkelen, ’’Ninja Low Boy’’ het det, jeg monterte det med en gang jeg fikk det, og sykkelen gikk plutselig i 90 Km/t. Sykkelen gikk utrolig bra med effektanlegget synes jeg, jeg kjørte på bakhjulet på både første og andre giret, sykkelen gikk så bra at jeg brydde meg ikke om å skifte dyse, dyse er en liten skrue som er et hull i som bensinen går igjennom, jeg skulle ha byttet dyse ifra 53, til 75 eller 80. Jeg kjørte mye med sykkelen og det gikk veldig bra, helt til jeg ble litt for vågal. Jeg kjørte ifra huset mitt og på vei innover mot kraftstasjonen, og girte ned til første og dro den litt på bakhjulet, så slapp jeg sykkelen ned igjen og girte opp i andre og dro til og fikk den opp igjen og kjørte ca. ti meter på bakhjulet og tenkte at jeg skulle prøve å gire opp i tredje mens jeg var på bakhjulet, jeg fikk sykkelen helt opp på vippepunktet og sparket inn tredje giret, jeg hadde mellom 45 og 50 Km/t da sykkelen gikk rundt, jeg knuste begge knærne i bakken og så at sykkelen traff bakken med bakskjermen, spratt frem igjen og landet på framhjulet og svirret i luften og landet i grøften. Sykkelen var fremdeles i gang da jeg så vidt klarte å reise meg og haltet bort til sykkelen, fikk dratt den opp på veien igjen og kjøre hjem. Da jeg kom hjem så jeg på sykkelen, den var møkkete på ene siden, men faktisk helt fin utenom en sprekk i bakskjermen, jeg lo litt for meg selv når jeg tenkte på hvor heldig jeg var som kom ifra det med kun to blå og lilla knær.

 

Dagene etterpå klarte jeg ikke å kjøre moped fordi jeg hadde så vondt i knærne. Men med en gang jeg ble bedre i kneet heiv jeg meg rett opp på sykkelen og kjørte igjen, jeg tok det rolig de fem første minuttene med tanken på hva som skjedde for noen dager siden, men det tok ikke lengre å dra den opp på bakhjulet igjen, for jeg fant ut at å bare kjøre vanlig var jo ikke noe gøy.

 

Jeg ble fort lei av hvordan sykkelen gikk og bestemte meg for å trimme den mer, jeg kjøpte meg større forgasser, og en av de heftigste trimsylinderene, ‘’Malossi 50mm. MHR Hardcrome’’, Åsmund kom opp til meg og vi begynte og montere trimsylinderen og forgasseren, og jeg sa til Åsmund, ‘’Det her kommer til å gå nokke så inn i hælevette’’, og han sa ‘’ Da skal eg lova deg’’. Vi monterte trimmen, men fant ut at det manglet en liten bit av toppakningen, jeg var så kåt på å få sykkelen i gang med trimmen at jeg ga en god faen i det. Jeg startet sykkelen og kjørte ned bakken fra huset, og tok vei bortover mot hovedveien, jeg dro den opp lett som bare det på bakhjulet på tredje giret og tenkte at dette var det sykeste jeg har kjørt i hele mitt liv, jeg snudde og kjørte tilbake, bakhjulet på første, andre og tredje like lett som å puste.

 

Jeg kjørte med denne trimmen i et par dager, så ‘’skjerte’’ sylinderen seg, faen tenkte jeg, og tok den av og satte på original sylinderen, så kjørte jeg med den i et par måneder og det gikk helt fint helt til den også ‘’skjerte’’ seg, jeg bestilte nytt stempel til den og sykkelen ‘’svivet’’ igjen.

 

Jeg kjørte med sykkelen lenge før den og ‘’skjerte’’ seg, da hadde jeg bursdag om tre dager, og hadde nok penger til nytt stempel til ‘’Malossien’’, så jeg bestilte nytt stempel og nye pakninger til den, jeg fikk delene i posten et par dager etterpå og satte på nytt stempel og nye pakninger, og sykkelen startet, men jeg hørte en rar lyd ifra motoren, og lurte på hva det kunne være, jeg kjørte med sykkelen i ti minutter da plutselig bakdekket låste seg og ‘’kicken’’ stod bom fast, jeg skreik ‘’faen satan i hælevette no e eg lei av den drittsykkelen her!!!!’’.

 

Sykkelen har stått i ro siden da og det gjør den fremdeles, jeg har solgt den motoren og venter ny motor nå, jeg har solgt effektanlegget, forgasseren og trimsylinderen, og jeg fikk nettopp et annet effektanlegg i posten, ‘’Metrakit’’ heter dette, så nå håper jeg på og få sykkelen i gang igjen, men da skal jeg ikke trimme den så fælt som sist gang, men etter en måned eller to så vet jeg at jeg ikke kommer til å klare å holde meg, jeg kommer til å kjøpe meg heftig trim igjen, og sykkelen kommer til å gå som en kule igjen, men denne gangen skal jeg forsterke alt som muligens kan bli ødelagt, og bare håpe på at det går bra denne gangen.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish