Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave


propaganda.net : Skole & Jobb
FiltreringSkriv ut Utskrift
Rapport fra labøvelse i kjemi GK.
Bokmål - RapportForfatter:


1. Grunnlag/Prinsipp:

Skille væske fra fast stoff ved filtrering i vanlig trakt og Buchnertrakt, og observere om det er forskjell på filtratet. Lære å filtrere en blanding av fast stoff og væske.

 

2. Utstyr:

Sortbåndsfilter

Vann blandet med sand jord og stein

Trakt

Erlenmeierkolbe

begerglass

glasstav

sugekolbe og vakumslange

 

3. Utførelse:

Vi blandet vann, jord, sand og stein i et begerglass. Ved første filtrering filtrerte vi blandingen gjennom en trakt med et sortbåndfilter i. Ved andre filtrering filtrerte vi blandingen gjennom et filter i en Buchnertrakt. Trakten koblet vi med en vakumslange til vasken. Vi brukte en glasstav til å røre rundt i begerglasset mens vi helte blandingen ned i trakten. Mot slutten av begge filtreringene brukte vi en spyle flaske til å spyle begerglasset slik at alt i begerglasset ble filtrert.

 

4. Målinger:

Ved første filtrering fikk vi helt blankt vann i begerglasset, filtreringen gikk relativt tregt. Ved andre måling fikk vi litt gul\brunt vann i erlenmeierkolben, filtreringen gikk veldig raskt.

 

5. Konklusjon:

Filtrering med vakum gir økt hastighet på filtreringen men blandingen blir ikke like godt filtrert som ved vanlig filtrering. Vanlig filtrering tar lengre tid men gir et mye bedre resultat.


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish