Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Full Metal Jacket (film)Skriv ut Utskrift
Dette er en filmanmeldelse av "Full Metal Jacket" som har vært innlevert og gitt karakter på.
Bokmål - Anmeldelse (bok, film...)Forfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Orginaltittel: Full Metal Jacket

Nasjonalitet: Amerikansk

Genre: Drama / krig

Sensur: 18 år.

Produksjonsår: 1987

Spilletid: 1 time 56 minutter

Regi:
Stanley kubrick

Med: Matthew Modine - Adam Baldwin - Dorina Harewood - Arliss Howard - Kevyn Major Howard - John Terry

 

Full Metal Jacket er på en måte to filmer i en. De første 45 min møter vi en gruppe menn som skal rekrutteres som marinesoldat og sendes til Vietnam. Her finnes det ingen nåde eller lykke. Ingen sentimentalitet eller privatliv. Bare knallhard trening – sammen med en instruktør som ydmyker og vanærer rekruttene uavbrutt. Her blir vi kjent med Private Joker, Private (Matthew Modine) Gomer pyle (Vincent D Onofrio), Private Cowboy (Arliss Howard) og ikke minst Sergeant Hartman (R.Lee Ermey) som er den grufulle instruktøren. Her blir vi vitner til hvordan helt allmennlege menn forandres til kyniske drapsmaskiner. Hvor hensynsløs militæret var mot forvirret og nervøse nykommere. Dessverre ender treningen i tragedie. Den andre delen eller resten av filmen finner sted i selve Vietnam. Private Joker skriver for en krigsavis og blir sendt ut for å dekke en stor offensiv. Her følger vi han og hans kompani gjennom skuddvekslinger, miserable øyeblikk, absurde handlinger, sterkt samhold og ironiske spøker.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Filmen er helt klart noe for seg selv. Stanley Kubrick skuffer aldri når han produserer film. Her har han klart å fått fram en vel balansert rytme som mange andre krigsfilmer burde se og lære av. Han stiller seg også helt åpenlyst negativt til Vietnam krigen ved hvordan han velger å framstille selve krigen som individ på i filmen. Elendig og meningsløs. Han vil også vise oss hva mennesker kan gjøre under psykisk og fysisk press og hva det kan omforme oss til. Noen mener at filmer som denne, oppfordrer mennesker generelt til å bruke våpen mot hverandre. I denne filmen er det nok det helt motsatte. Jeg tror ikke noen vil tenke på å bruke et våpen etter å ha sett denne. Det jeg bare elsker med Kubrick er at han har disse lange og oversiktlige kamerføringene som fanger opp det essensielle til en hver tid og gir en filmopplevelse som oser kvalitet i ypperste klasse. Han klarer også å skape en form for god stemning selv om temaet er mørkt og trasig. Det som forundret meg var at hele filmen ble spilt inn i England, tross av det svært forskjellige klimaet til Vietnam. Dette medførte at over 2000 palmetrær måtte fraktes over fra Spania får å gjøre det hele realistisk noe som virkelig ble en suksess.

 

Dette er helt klart en Vietnam klassiker som aldri vil gå i glemmeboken. Kubricks nest største filmverk. Hvis du eier svart humor vil du elske de første 45 minuttene. De er absolutt de beste! For en utrolig rolleprestasjon av Hartman!  10/10.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish