Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgave


propaganda.net : Skole & Jobb
FavoriseringSkriv ut Utskrift
Et kort og greit leserinnlegg om favorisering av lærere. Synes det er nokke driiit :P
Bokmål - LeserinnleggForfatter:


Lærere kan virelig gjøre livet surt for folk. Alt for at ”favorittene” skal ha det bra og like de. Det er ikke de som trenger hjelp som får det, heller ikke de middelmådige som virkelig vil bedre seg. Det er de som kan alt fra før og nesten er på lærerens nivå, eller så er det de jentene som tar seg bra ut, har store pupper og bare forguder læreren. Ja, det er faktisk sånn. Det er de to typene som alltid er lærerens favoritter.

 

Noen av lærerne gjør det nok ikke med vilje, de blir bare så glad for at de kan endelig snakke om vanskeligere ting, at de blir revet helt med og glemmer alt annet. Men så er det de mannlige lærerne som ikke klarer å styre seg når det gjelder jenter. Og spesielt de jentene som liker å få oppmerksomheten HELE tiden. Da blir det sånn at de får spesiell behandling, og læreren spurter bort til de bare de strekker seg litt, for da trodde han at de rakk opp hånden.

 

Det verste er vel egentlig når læreren først har satt seg ned hos eleven, da blir de aldri ferdig. Da går det gjerne fra faget, til ”hva gjorde du i går, lekser?” ”guttefronten da?” og helt til læreren begynner å snakke om seg selv og sitt eget privatliv. Jeg synes det er helt sykt! Du kan sitte og holde hånden oppe i tjue minutter mens læreren sitter med en av ”favorittene” og snakker om hva de gjorde i juleferien. Det hjelper ikke å sope på han og spørre om han kan komme bort å hjelpe heller. Da er det alltid denne replikken, stander replikken, som kommer: ”Nja… spør heller Jonas, eller kom bort her!” Da er liksom Jonas favoritten og geniet som læreren ellers pleier å være hos.

 

Kan ikke alle bare få LIK behandling? Jeg selv, som er god på skolen, synes at de som er minst flink burde på MEST hjelp. Ikke motsatt. Og jeg vet at det er mange andre som mener akkurat det samme. Enkelte lærere burde virkelig skjerpe seg. Kanskje de burde tenke seg litt mer om, ta kurs i hva jobben deres egentlig går ut på. Viss du spør en helt tilfeldig klasse, om de synes at læreren favoriserer noen, ville nok over 50 % svart JA! Lærere burde holde seg til faget og gjøre jobben riktig!


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish