Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
TogturenSkriv ut Utskrift

En skildring av en togtur.

Karakter: 6 (8. klasse)

Bokmål - FortellingForfatter: Anonym


Jeg sitter på toget, skal til Oslo. Jeg gleder meg og smiler bredt, lukker øynene og lytter til togets ville galopp bortover jernbaneskinnen. Jeg puster tungt, drar inn lukten av søte og kvalme parfymer, og for ikke å snakke om mat. Øynene glir opp og ser seg rundt.

 

Han bare sitter der, helt sammensunket. Som en liten hundevalp med halen mellom beina. Munnen hans er vridd i en stram geip og øynene glipper sørgmodig. Han ser skikkelig deppa ut.

 

Smilet mitt setter ned, og jeg flytter blikket over på damen i rødt.

 

Det lyse håret bølger seg nedover skuldrene, liksom bare svever. De blå øynene er drømmende og glade. Damen i rødt blafrer lett med de lange øyevippene og slikker forsiktig noen muffinssmuler vekk fra fingertuppene. De røde og fyldige leppene smiler svakt. Hun ser forelsket ut, og det ser ut som hun nyter det.

 

Jeg gliser bredt og skyver blikket svakt til siden.

 

Helt oppslukt av avisen. Brillene sitter litt skeivt på, og håret ser ut til ikke å ha kjent en kam på måneder. Han rynker nesen og lar pekefingeren gli opp til en gulgrønn kvise for å pirke litt. Han er utrolig tynn, ser litt geniaktig ut, men det ser også ut til at han liker seg selv akkurat som han er.

 

Jeg smiler svakt iver selvtilliten hans, grøsser og finner frem genseren min, ser bort på den sovende skikkelisen ved siden av meg.

 

Han sover. Den fillette og slitte jakka hans ligger slapt rundt ham. Både buksene og skoene er slitte og hullette. Han har masse skjegg, og er full av gateskitt. Lukten av øl er også der svak, men til stede. Han sover tungt.

 

Jeg snur med og ser ut av vinduet igjen, fremme om 5 minutter.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish