Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Ungdom og InternettSkriv ut Utskrift
Kanskje flere foreldre vil bry seg..
Bokmål - ArtikkelForfatter:Internett har blitt en hobby for mange ungdommer, overalt i verden i dag. Noen bruker det for å spille spill, finne stoff om forskjellige ting, laste ned musikk osv..

 

De fleste bruker det på en positiv måte, men det er også mange ungdommer som bruker det på den verste måten. På starten brukte flere voksne Internett, mest på jobb eller hvis de måtte gjøre noe viktig. Men nå har jo bruken av Internett blitt så vanlig at de fleste ungdommer har det hjemme, på rommene sine!

 

Foreldre kjøper datamaskin til ungene sine i håp om at de skal bli glade og bruker det på en positiv måte. Selvfølgelig blir de glade! Men er det bare det? Må ikke foreldre som har datamaskin og Internett hjemme passe litt mer på hva ungene egentlig driver med? Det er jo en grunn til at ungdom ikke får lov til å drikke, røyke eller få billappen før dem bli 18 år. Er det ikke fordi de fortsatt er for unge, og ikke klarer å tenke helt klart? Da må noen passe på her også!

 

Mange tenåringer(spesielt jenter) pleier å chatte eller ha profiler på forskjellige Internettt-sider. Mange av disse sidene er selvfølgelig trygge, men det er ikke alltid man kan holde styr på hvem som er medlem der. Selv om det kan være sider laget bare for ungdom, så er det noen eldre som blir medlem der, og prøver faktisk å lure de mindreårige til å gjøre forskjellige, forferdelige ting som foreldre ikke tenker på engang. Å ta nakenbilder og stille naken foran webkamera er noen av de tingene ungdom blir lurt til å gjøre.

 

Ja, Vi prater om de tenåringene som ikke får lappen før de er 18 år fordi de fortsatt ikke tenker klart! 13-åringene som ikke får lov til å dra på fest eller drikke alkohol fordi de ennå ikke er ferdig utviklet og ikke tenker helt klart!

 

Men hvorfor bryr vi oss lite om det da? Internett kan være minst like farlig som alkohol! Ja, mange blir avhengige av det! Mange blir lurt til å gjøre ting mens de bruker det! Hvordan? Det er mange eldre som faktisk kan virke så søte, snille, og unge, og be datteren eller sønnen din om å sende noen nakenbilder! ”Det er jo bare noen få bilder, jeg lover å ikke si eller vise det til noen ”, var noen av de svarene jeg fikk tilbake mens jeg chattet på sol.no. Når de sender bildene, så blir de nødt til å sende enda flere bilder for da blir de truet om at de forrige bildene kommer til å bli spredt rundt på Internett.

 

Det er også mange som har problem i familien, blir mobbet eller har rett og slett vanskelig for å finne seg venner. Det er da de ikke har noe valg og blir venner med en person de ikke vet så mye om, men som virker snill og til å stole på. Det er dessverre mange mindreårige som velger å møte sine ” chatte - venner ” i virkeligheten uten å snakke med noen voksne. Det skaper flere voldtekt og ungdomsdrap, noe de voksne kanskje kan forhindre hvis de snakker med sine barn om alt det som faktisk skjer hverdag, på grunn av Internett. Om hvor farlig det kan være, og hvor viktig det er å dele det med noen voksne hvis de blir truet eller mobbet på Internett.

 

Å stole på folk er en bra ting, men det er ikke noe man alltid kan gjøre. Spesielt ikke på Internett!  -
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish