Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
"Tatt av kvinnen" av Erlend LoeSkriv ut Utskrift
Bokanmeldelse om Erlend Loe sin debutbok.
Bokmål - Anmeldelse (bok, film...)Forfatter:


Erlend Loe sin bok "Tatt av kvinnen" er en roman og hans debutbok.

 

Som hovedpersonene møter vi jeg-personen og Marianne. Jeg -personen er en mann som lever sitt eget liv med en fin leilighet og en jobb i en storby. Uten en bekymring i livet. Han er en som tenker tenker og funderer på mye uvensentlig ting og lar seg tråkke på av andre. Men Mariann er en som mener at det å tenke for mye er bortkastet og man skal leve nå og ikke tenke framover. Hun er den med egne meninger og hvis andre mener noe annet har de feil. Hun bestemmer mer over jeg -personen enn det han selv gjør og tar viktig avgjørelser enten han liker det eller ikke.

 

Boken handler om hvordan jeg-personen utvikler ett forhold til Marianne som blir mer seriøst for hver side. Men jeg -personen blir også mer bestemt og selvsikker på seg selv. Han lærer seg at man ikke alltid kan tenke ihjel en ting men man må oppleve det. Handlingen i boken skjer for det meste i jeg -personens leilighet. Det er ingen typisk kjærlighets roman, men innoholder mye om sex og kjærlighet.

 

Boken begynner med at Marianne kommer oftere og oftere, til slutt er de sammen og gjør aktiviteter som kjærester flest gjør. Igjennom boken skjer det konflikter mellom de to som får visse utfall. Boken skildrer på mange måter ett par forhold.

 

Jeg mener boka er bra og jeg liker hvordan forfatteren har klart og skrive så enkelt og naturlig som mye. Har enkle skildringer og er morsom og lese. Mitt favoritt avsnitt er 118) "Vi våkner på et hotellrom. Tett flettet inn i hverandre. Marianne vil at jeg skal se på henne onanaere. Jeg synes det er greit, og dessuten varer det ikke så lenge."

 

Det er slike ting som gjør at dette er en mosrom og ineteressant bok. Er å anbefale.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish