Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Mikroskopering av celler II, 3BISkriv ut Utskrift
Bokmål - RapportForfatter:


Øvelsen:
Mikroskpering av celler Vi skal ved hjelp av et lysmikroskop studere forskjeller mellom dyre og planteceller i selvlagde preparater. Del A er planteceller og del B er dyreceller.

 

Utstyr:
mikroskop
2 objektglass
2 dekkglass
kepaløk
hudceller fra munnhulen
jodløsning

 

Fremgangsmåte, del A:
Vi tok ett av de midterste løkskjellene og dro av overhuden. Så tok vi løkskjellet på objektglasset sammen med en dråpe jodløsning. Vi stilte inn på minste forstørrelse.

 

Fremgangsmåte, del B:
Vi skrapte av noen epitelceller fra munnhulen. Vi la cellene på et objektglass sammen med en dråpe jodløsning. Deretter stilte vi inn på minste forstørrelse.

 

Resultat, del A
Vi kunne se plantecellenes relative regelmessige struktur. Grunnen til at de har såpass stivt cellevev er fordi plantecellene har cellevegg i tillegg til cellemembran. De trenger dette siden de ikke har brusk eller skjellett. Inne i cellen så vi cellekjerner og cytoplasma. De var fylt med store vakuoler.

 

Resultat, del B
Dyrecellene har noe mer uregelmessig form. Vi kunne skimte cellekjerne og noen andre ukjente organeller. Vi så også noen steder det plasmatiske nettverk.

 

Konklusjon:
Forskjellen mellom dyre og planteceller er at planteceller inneholder vakoule, kloroplaster, cellevegg. Dyreceller har lysosomer. De har begge mitokondrier og ribosomer som lager proteiner. ER lagrer og bearbeider sammen med golgiapparatet proteinene. Kjernen bestemmer alt som cellen skal utføre.
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish