Startside
Sjangere

Oppgaver og stilerLaste opp stil
Legg inn din oppgave!
Jeg setter veldig stor pris på om dere gir et bidrag til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!
Legg inn oppgavepropaganda.net : Skole & Jobb
Kristin Lavransdatter - Forholdet mellom Kristin og ErlendSkriv ut Utskrift
Kort om forholdet mellom Kristin og Erlend i Sigrid Undsets Kristin Lavrandsdatter.
Bokmål - Analyse/tolkningForfatter:
Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.

Når Kristin kommer til en klosterskole i Oslo, fordi hun hadde blitt anklaget for å ikke være jomfru lenger, møter hun Erlend. Det er kjærlighet ved første blikk, og de blir veldig glade i hverandre. Senere redder han hun fra å bli tatt av røvere. Erlend og Kristin lurer seg til hemmelige møter utenfor klosteret. De treffes jevnlig og en gang har de samleie i en låve etter å ha søkt ly for regnet.

 

Erlend er vakker og sjarmerende. Han har ikke det beste ryktet, men kjærligheten har fått makt over Kristin, og hun klarer ikke å stå i mot. Hun elsker å være i nærheten av Erlend, men er ikke så glad i at han berører henne og prater til henne. Hun innleder et lidenskapelig forhold til Erlend, og hun er bestemt på å holde fast på han på tross av foreldrenes vilje.

 

Hun får trosset seg til ekteskap med Erlend, og det ender med at Kristin og Erlend gifter seg, og at hun venter på å få barn. Hun er ulykkelig, ikke fordi hun ikke liker Erlend, men fordi hun føler hun har oppført seg dårlig mot foreldrene.

 

Kristin Lavransdatter var en sterk, pålitelig person. Hun hadde alle kvinnelige trekk og kunne beskrives som den perfekte jenta for guttene. Hun var omsorgsfullt og sjenert for berøring men samtidig nytet det. Hun var veldig samvittighetsfullt og derfor føltes det ekstra vondt for henne når hun syndet.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish